• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    ULO
    ULO --- ---
    IKARIE: tak to je skvele!
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    IKARIE:
    ULO:

tak mame po vyjezdu a musim nizozemsko doporucit, verim, ze to bavilo i pubertaky :) vyslo nam paradni pocasi a ze to ude tak krasne jsem ja, milovnich spanelska a portugalska necekala.

partnerskou skolu jsme meli v Apeldoornu, kam to bylo z od nas ze severu cech krasnych 9 hodin busem i s mnoha curacima pauzama, autem by to bylo uplne na pohodu. spali jsme v nadhernem kempu v mobilehomech a chatickach, pokud jsou tu nejaci karavaniste, vrele doporucuji tez - zazemi skvele, okolo kone, kanaly, zelen, v kempu od kvetna v provozu vyhrivany bazen, detska hernicka, restaurace, vse zapadacky ciste a klidne, 10 z 10 bodu: https://www.vinkenkamp.nl/

z programu - monkey world v apeldoornu nas zabavil na pul dne, openlucht museum pul hodiny dojezdu taky moc fajn (toto asi vic ocenil pedagogicky doprovod nez pubertaci, ale i ti si nasli svoje). v amsterdamu jsme zvladli nemo science museum (pul dne, i bez listku lze jit na rooftop s krasnym vyhledem), cast vytvarne zamerenych deti rijksmuseum, moc si to chvalili. nejvetsi highlight byla atrakce "this is holland", kratka patnactiminutova simulace letu nad nizozemskem, pro pubertaky ideal. plavbu po kanale nam zpestrili nejaci mistni aktiviste, co na nas z mostu hazeli bahno a kriceli neco o "go home tourists" :))

celkove skvele, rozhodne se tam vratim na rodinnou dovolenou s myma detma. lakal by me nocni vlak, ale asi dojedeme autem, at jsme mobilni, zajimalo by me i pobrezi a friske ostrovy.
    ILTU
    ILTU --- ---
    POZITRON: Tak tak ☺️
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Jojo, režijka, to byla věc. To se nám to jezdilo :)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    ILTU: prave ja tez, proto jsme meli kdysi ty jizdenky po Evrope pro celou rodinu zdarma. :)
    ILTU
    ILTU --- ---
    POZITRON: Ale nikdo nos neohrnuje. Jsem z ajzboňácký rodiny, jsem se něco nacestovala lehátkama. Jen mě to překvapilo, že máš mít vlastní spacák, páč to dřív nebylo. To je celý.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    POZITRON: musel jsem se kouknout, kdo je Mr. Shark :) Z té horské dráhy (která mimochodem jede 2 kola) na 6. minutě máme super fotku. Když jsme stáli ve frontě, tak jsem si všimnul že je tam foťák. Tak jsem dcerám říkal, ať při tom dropu hodně řvou. Pak jsem si po do jezdu poznamenal číslo fotky a paní mi ji tuším za 5 nebo 8 € vytisknula.

Určitě jděte taky do 4D kina, my jsme šli na DREAMZZZ a bylo to super, i na nás sněžilo :) A ve videu nebylo nic o jídle, od hlavního vchodu vlevo byla fajn restaurace, měli tam trhané vepřové/hovězí/krůtí se steakovýma hranolkama.

Strávil jsem den v LEGOLANDU a tohle se stalo...
    https://www.youtube.com/watch?v=buVV-XEa63Y
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    TOOMIX: tvarej se, ze chapou, ze i mr. Sharkovi to tam pripadalo drahy a koupil si jen neco malo investicniho. :) video, jak byl v nemeckym Legolandu, jsme videli asi 5x. :)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    POZITRON: Jo, vždyť jo, za ty prachy to bude super výlet. A spaní ve vlaku pro ně bude zážitek. Hlavně ať máš pak dost peněz do lego obchodu :)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    btw my jsme takhle jeli vlakem, kdyz mi bylo 6 (1990) a potom jeste jednou za rok, z Prahy az na Sicilii s ruznymi prestupy a navstevami mist po ceste, se spanim na tech vysouvacich sedadlech a vzpominam na to doted jako na neco super. :)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    TOOMIX: presne tak, budeme mit kupe sami pro sebe a jsem si jista, ze pro kluky to bude super zazitek, jakkoli by nad tim kdo tady ohrnul nos. :) zaroven me ani neurazi si vzit spacaky, ktere si muzes v kupe potom ponechat, protoze vlak bude uzamceny.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    ILTU: zas tady u tohohle zájezdu má člověk celé to kupé pro sebe a není tam s nikým cizím, takže jestli POZITRON jede se 2 syny, tak budou mít pro sebe celé kupé pro 6.
    ILTU
    ILTU --- ---
    TOOMIX: Taky tak. Po zážitku s chrápajícím chlapem (pravda, v devadesátkách) smíšené lehátko obcházím obloukem.
    Jsem se to dočetla v popisu na Slevomatu.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    ILTU: asi jo, nevim. Ale proto jsme tenkrát platili to dražší lůžkové kupé se 3 postelemi a snídaní.
    ILTU
    ILTU --- ---
    TOOMIX: Ty jo, už fakt dlouho jsem lehátkovým kupé nejela - oni už tam nedávají ani deku a musíš si vzít vlastní!
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    POZITRON: určitě nehrábne, hlavně aby vyšlo počasí :)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    TOOMIX: aha, dobre, tak lehatkove.

mam koupeno, pojedu se starsima klukama (8, 6) a snad mi tam z nich nehrabne. :)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    POZITRON: jen doplním, je to lehátkové kupé, ne lůžkové s plnohodnotnou postelí.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    TOOMIX: kdyztak maj tento zajezd luzkovym vlakem do legolandu nyni na slevomatu

Nočním expresem do Legolandu: doprava i vstupenka | Slevomat.cz
    https://www.slevomat.cz/akce/2373330-nocnim-expresem-do-legolandu-doprava-i-vstupenka?rel=autocomplete
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Mirakulum chystá horskou dráhu

New GCII Woodie Heading to Czech Republic
    https://www.ridewithace.com/blogs/ace-news/2026/02/27/new-gcii-woodie-heading-to-czech-republic
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam