• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • přihlásit
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    přihlásit se
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    POZITRON: neptas se, nyxi reakce: letam tam v 6 rano, pred pul desatou jsem u vitezneho oblouku, v 6 jedu smer letiste. na eiffelovku, oblouk a louvre zvenci (dovnitr jdes pres sloty a ty podle me i tak trvaji) to staci. letenka vetsinou 2k.
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    MUFLONEK: Asi výhodnější bude to hledat z Německa. Možná se podívat i na nějaké akce v rámci Europa Sparpreis.

Případně existuje i něco jako lůžkový autobus... Vím, že určitě jezdí do Švýcarska. Noční autobus bez přestupu do Paříže - jezdí Flixbus, třeba.
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    POZITRON: Hele popravdě autobusem jsem jela jen do Chorvatska (někdy kolem roku 2008 a popravdě nás to tam víc lidí řešilo tím, že jsme si lehli přes noc na zem. Ale to asi teď moc nejde.

Nicméně možná bych se podívala i na spojení vlakem? Našla jsem spojení i s jedním přestupem (na TGV, což by mohl být taky zážitek...) Za mne je to pohodlnější.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    ted mi tedy teprve doslo, ze by byl asi velky problem s blitim v tom autobuse, sakra. :(
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    PETATA: takhle jsme jeli na Korfu taky, kdyz mi bylo 13 let. autobusem pres Italii a pak trajektem a vubec z toho nemam zadne trauma. :) ve Francii jsem byla autobusem pred 19 lety 2x sama s tatou, jednou v Parizi a jednou nejaky poznavaci zajezd za vinem a oboje bylo moc fajn az na tu zalezitost s damama, ktere nam neumoznily si sklopit sedacky a to bylo teda opravdu desny.

Palermo normalne pres web wizzairu. platim si tam ten jejich basic club, takze to jsou pak jeste o par stovek nizsi ceny, nam se to vyplati, letame s nima vickrat do roka. chce mit vytipovany destinace, kam bys chtela a prubezne to sledovat. ty ceny opravdu litaj nahoru a dolu. taky uz se mi stalo, ze jsem koupila letenky a za tejden koukam, ze jsou o 3 000 levnejsi, to se mi stalo u Kypru letos. takze ty mam koupeny fakt draze na nase pomery, za 14 zpatecni z Prahy pro 5 lidi. 🤦 to jsem proste preplatila, no, da se i za 10 totiz nebo kdyby za 12 treba. :) takze zkratka mam vytipovane lokality a terminy a prubezne sleduju weby aerolinek a uz mam tak nejak v oku, za kolik to jde a ciham.
    PETATA
    PETATA --- ---
    Tak ať tu zazní něco pozitivního, já vlastně těm všem organizační benefitům úplně rozumím, zvlášť, když jeden jen POZITRON sama s dítětem
    Když jsme byla malá, jezdili jsme busem všude, byli jsme i na Corfu (24 hod busem a 9 hod na trajektu), Toskánsko, Jižní Francie, Paříž atd a žiju :)

POZITRON: jsem v hledání letenek úplný nováček, kde hledáš takové super nabídky, jako jsi ulovila to Palermo?
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    ja nez jet nekam takhle busem, tak radsi sedim doma, to by me zabilo. ani jako diteti mi to moc nevyhovovalo, bylo mi blbe a byla tam nuda a cele to bylo nekonecne a rozhodne jsem se nevyspala. jet autobusem na dalkovy zajezd mi prijde jako takova specificka forma masochismu aneb jak utratit 6000 za to, ze se z toho budes moct tyden dostavat .))
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    POZITRON: A cestovkou s letadlem neni k dispozici? Protože to pak máš všechno vyřešeny a vyspíš se. Ono cenově to bude jinde už jen proto že ty dvě noci místo v autobuse trávíš v posteli.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    GRETKA: No prave, Beauvais (Ryanair) pisu, ze jsem zavrhla, Orly (Transavia) kdyby bylo za 500 jeden smer, jak pise Klair, bych urcite zvazovala, ale to ani nahodou neni. Projela jsem terminy na jare a rozhodne za 500 jeden smer ani nahodou, plus kdyz to chci pres vikend kvuli skole a krouzkum, tak to uz vubec. Nejmim jsem nasla uprostred tydne (nevyhovujici) jeden smer za 40 eur, to uplne vyjimecne a zpet za 100 eur treba. Ano, vim, ze ceny letenek litaj nahoru a dolu, mam treba ted uplnou haluzi koupeny Palermo pro 5 lidi zpatecni z Prahy vcetne 20kg kufru celkem za 7 700, ale porad mi asi prijde na tu Pariz nejlepsi ten bus, zvlast kdyz za nas vse vyresej.
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    POZITRON: Beauvais se fakt chceš vyhnout. Na orly teď jezdí metro 14 takže v takové ty normální časy je to fakt na pohodu. (Odlet v šest ráno nedáš protože potřebuješ být na letišti nejpozději dvě tři hodiny před a ve tři - čtyři ráno tu metro ještě nejezdi.)

Co se týče autobusu tak zkušenosti mám taky hlavně ze studentských let - jedna z nejhorších věcí co se mi stala bylo že místo v šest-sedm ráno jsme přijeli do Prahy ve čtyři a ještě nejezdilo metro a byla jsem právě nedospalá. Ale věřím že s cestovkou se budou víc snažit držet plán.

Mně hodně pomáhá polštář okolo krku ale moje děti ho moc nedávají… sklopeni sedadla je základ. Sundat boty. Taky jsem team deka.

Ještě mně napadlo že může být zajímavé kouknout po nafukovacím footrest/cestovní matraci pro syna kdyby to dopravce dovolil. My jsem si takový systém matrace koupili do letadla na dlouhé lety a fakt to pomohlo aby děti byli méně navalené na nás a víc leželi na své sedačce. Což právě mne umožní si víc odpočinout, můj muž spí málo, ale i tak to ocenil. Je to vždy jen u okénka aby to nezabraňovalo evakuaci. Né všichni dopravci to tolerují.
    KATIA
    KATIA --- ---
    POZITRON: dobrý je vzít si kinedryl :-) jinak, jak padlo všechno platí. Mně třeba to spaní zas tak nevadí, spíš trpím kvůli nedostatku možnosti se protáhnout a když jsem nedávno riskla delší cestu busem, tak se vůbec nedalo vylézt ven, protože tam naběhli všichni kuřáci.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    KLAIR: omg, s kym?
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    POZITRON: orly a jeden let pod 500 Kč
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    KLAIR: tak ony ty ceny litaj nahoru a dolu, vim, budu to chvili sledovat a kdyby byly nejak uplne za hubicku, tak to jeste treba prehodnotim. pred rokem a pul na jake letiste a za kolik?
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    POZITRON: ty jo, tak to hodně zdražilo. já jela před rokem a půl a ceny byly jinde... tak to jo
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    KLAIR: letecky jsem to promyslela nekdy pred mesicem, kdy mel Ryanair zpatecni letenky na podzim asi za 2000 na osobu, ale na Beauvais a prislo mi to jako hrozny voser.
    na Orly jsem nasla letenky tehdy za nejaky asi 7000 (akorat nevim, jestli to nebyl spis nejaky brezen tohle, Transavia) celkem pro nas oba. ubytovani na 2 noci se da i v centru najit za cca 4000 uplne v pohode. ale vymyslet program a dopravu a vubec a tahat s sebou veci ten prvni a posledni den, plus odlety a prilety v debilni casy.
    prijde mi strasne snadny mit toho pruvodce a cestovku, ktera vse zaridi. tehdy s tim tatou jsme to pojali dost na pohodu a vubec jsme se neucastnili vseho, spise jsme se dost poflakovali a nebyl to zadny problem, nic nebylo povinne a bylo to az na tu cestu autobusem vlastne super. a tech necelych 12000 za 2 osoby za to, ze se jen vecer v patek dostavis na Hlavak, v pondeli rano te na Hlavak zase vratej a vse je zorganizovane za tebe, mi prijde jako skvela cena.

uz na opravovani chyb seru. :)
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    POZITRON: přijde mi, že 6 tisíc na osobu na dva dny v Paříži levné tedy není :(

letěla bych nízkonákladovkou, vybrala tři věci, co mě fakt zajímají a zbytek užívala Paříž jako náladu, ne že mě někdo bude honit jak nadmutou kozu...
    HELOUN
    HELOUN --- ---
    POZITRON: Děti to většinou snáší líp, takže syn by se asi vyspal relativně normalne. Ale já bych s dítětem na klíně tedy neusnula určitě a ten následující den bych nepřála nikomu :))
    Ta cena je super! Ale taky ta nízká cena právě láká k objevování světa různé rozverné seniorky, které nezavřou pusu, voní litrem levné voňavky, šustí řízkama a bonbonama, případně přejdou na likérek a chtějí si povídat (osobní zkušenost) :)) Ale není to samozřejmě pravidlem, tak jestli nakonec pojedete busem, tak alespoň držím palce, ať máte fajn spolucestující!
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    HELOUN: syn by asi spal nejak prituleny ke mne, pripadne i na kline, kdyby mu to bylo pohodlne. s temi ostatnimi ucastniky mas pravdu. vzpominam si, ze pri jednom z tech zajezdu, kde jsme tehdy s tatou ten rok byli, za nama jednou sedely nejake obezni kravy, ktere nam neumoznily si sklopit operadla, na to uz jsem skoro zapomnela a to bylo nevyspani totalni vlastne. totiz ony za nami sedely na vyvysenych sedadlech a udajne je to tlacilo do nohou a fakt pres to nejel vlak a nesklopili jsme. 🤦
    hm, mozna to jeste zkusim prehodnotit. kazdopadne ty zajezdy jsou az na tohle pohodlne, bezpracne a navic stoji treba necelych 6000 na osobu. bez vstupu a jidla, ale i tak.
    HELOUN
    HELOUN --- ---
    POZITRON: To spaní v autobuse je strašně individuální - znám i lidi, kterým se stačí opřít a spí :) Já mezi ně ovšem nepatřím a v buse trpím - základ je cestovní polštářek, špunty do uší (nebo sluchatka s nejakou usinaci hudbou, pokud to na tebe funguje) a deka. Ale ani tak většinou nezaberu.
    Na nic dalšího jsem bohužel zatím nepřišla a osobně bych tenhle model zájezdu už nebrala, protože bych pak byla tak nevyspalá a protivná, že bych z tý Paříže nic neměla. Navíc ostatní "účastníci zájezdu" umí být taky solidní peklíčko v mnoha ohledech a v buse jim člověk jen tak neunikne.
    Jestli nechceš moc plánovat, tak co třeba zařídit jenom letenku a ubytování a na program využít nějakou incomingovou agenturu? Vím, že na to ses nepsala, ale nedá mi to :) Jestli přeci jen pojedete busem, tak doporučuji hlavně tu deku - zachumlání je u mě jediná šance, jak aspoň na chvíli usnout.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam