• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FESAKFLOYDDementogenní psychofarmaka a metabolické jedy
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    ano, kdo chce brat neuroleptika dobrovolne, jeho volba, nikdo neprudi do takovych lidi, da se to z prasky zvladat, ikdyz si to bere svoji cenu, nekdy je to jedina volba, protoze clovek bez prasku to nezvladne.
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    KLUZAU: Petgridus bere atypicka neuroleptika.
    KLUZAU
    KLUZAU --- ---
    SHEALA: To zni hrozne hezky, co rikas. Ale vubec tomu nerozumim
    -vazim si lidi, kteri funguji i na lecich. I ti musi bojovat. Ale nebudu s nimi souhlasit, pokud jde o vliv a rizika leku, nebo pokud si jich nejsou vedomi. S tim souvisi:
    -nebojuju za socialni spravedlnost. Nezabyvam se tim, jestli a jak ekonomicky system korumpuje farmakoterapii. Zajima me, co ty leky realne zpusobuji, jak se s nimi kdo vyrovnal, a jake jsou jine moznosti. S tim souvisi
    -do jedine hodnotne cesty me tady porad nekdo tlaci. Opakuji, vsechny ty ruznorode pristupy me zajimaji. Farmakoterapie neni cesta, to je chemicka latka ktera pusobi zmeny v mozku. Cesta jako takova je terapie. Kazdy doktor uz od staroveku vi, ze lecba nesestava jen z volby nejake byliny. A je tedy volbou klienta/terapeuta, jestli k tomu bude brat farmaka, jejichz dlouhodobe dopady jsou cim dal vice prozkoumane. Jinym pristupy nemyslim jen samanismus nebo cinskou medicinu, ale vsechny ty odborniky, kteri vynechavaji leky a misto nich pouzivaji neco jineho. Ja bych byl jeste ochoten debatovat o tom, zdali je mozne nasazovat leky kratkodobe (jak je napsano v jejich pribalovych letacich snad taky tusim) a ne u deti, ale v delsi perspektive ty cisla bohuzel jsou takova jaka jsou.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    KLUZAU: Já si myslím že by ses na to měl vykašlat, dokud se nenaučíš si vážit lidí, co si prošli stávájící psychiatrickou péči a jsou schopný normálně fungovat, protože momentálně děláš víc škody než užitku. Pokud ses vydal na cestu bojovníka za sociální spravedlnost, tak ses chytil do pasti, že jedina tvá cesta je hodnotná. A i kdyby to tak bylo, tak jdeš po snadnejch cílech. A navíc kopeš do spojenců.
    KLUZAU
    KLUZAU --- ---
    SHEALA: Dobre, chces abych se omluvil Petgridovi? Za to ze se ptam na to, jestli bere leky, ktere zastava? Je to ostry, ano, ale nejsem mimo realitu. Pokud se to Petgrida dotklo, klidne se mu omluvim.

Co se tyce survivors, ty zachranovat nemusim. To jsou lide, ktere semlela psychiatrie, a dostali se z toho - pomoci alternativ, ale casto take vlastnim rozhodnutim a vuli. Takove lidi zachranovat nemusim, byvaji neuveritelne silni. Jsou jich desetitisice. A ty hledam, respektive ty v dosahu 150km od Prahy.. Kdo chce zachranit, at mi napise, dam mu kontakty, ale depistaz tady nedelam rovnez.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    KLUZAU: Hele asi tam, kde ty bereš drzost kopat do Petgriduse. Chtělo by to malinko sebereflexe, zachránče survivorů...
    KLUZAU
    KLUZAU --- ---
    SHEALA: jo tak, ty myslis tu otazku s leky. Ano, bylo to trochu ostry, ale hodne me zajimalo, jak bude Petgridus reagovat na otazku brani leku vlastni osobou. Je to otazka, ktera uvadi do nejistoty zejmena psychiatry, kteri ziji v "teoriich". a nemaji poneti co jejich pacienti zazivaji.
    Jinak nechapu kde beres tu drzost, ze moje uvahy nazyvas slunickovym projektem. Za prve je to nejsnadnejsi argument s prazdnym obsahem (jsi hitler, jsi slunickovec, dalajlamista, kapitalista), za druhe nemam zadny projekt - jen zjistuji informace a stav veci v CR, za treti uz vubec neshanim spojence "nahore". Nedelam tady zadnou komunitni socialni praci. Hledam kontakty. Nejake uz mam, revoluci ale zatim nechystam. Pricemz kontakt je pro me kazdy, koho zajima dlouhodoby dopad psychiatrice pece, a nebo ma status "psychiatric survivor".
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    KLUZAU: ne ne, přišlo mi že sis našel snadnej cíl, člověka, kterej přiznal užívání AP, a do něho reješ. Nechceš radši rejt do někoho na ministerstvu zdravotnictví? Seriózně, nějaký změkčení paradigmatu /ne přechod na léčbu pomocí DMT/ by psychiatrické péči prospělo, oddělení na kterým je jediný co dělat chodit si pro čaj není zrovna podnětné prostředí. Ale jako mnoho dalších sluníčkových projektů místo hledání spojenců "tam nahoře" volíš snadný cesty, rejpání do lidí co tvojí cestou nejdou, a de facto kopeš do potencíálních spojenců.
    KLUZAU
    KLUZAU --- ---
    PETGRIDUS: ano, pri vysazeni, zejmena nahlem, bez altern. Podpory, vetsinou dojde k propadu, a to hlubsimu, nez byl puvodni, vetsinou prechodny atak.
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    KLUZAU: a já zas znám příběhy lidí, co medikaci vysadí a skončej znovu v blázinci, ale maj teda ty mříže dle tebe barevnější.
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    mě by zajímalo jestli ty hovna píšete jen tak z nudy nebo pro zábavu
    KLUZAU
    KLUZAU --- ---
    Ohledne vysoke skoly : to je extremne nebezpecne uvazovani. Z hlediska spolecenske zakazky a hdp jiste zajimave, me jde ale spis o to, v jakem jsou ti lide stavu. To nekdy ani nevi. Jednak pacient v peci ztraci kriticnost, jednak to ilustruji pribehy lidi, co na cas medikaci vysadi a pak se divi, jak dokazou vnimat.
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    KLUZAU: stovky cest k léčbě schizofrenie omg
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    KLUZAU: stejnej jak mikeš a spol nevěříš, že někomu ty prášky mohou pomoci.
    KLUZAU
    KLUZAU --- ---
    SHEALA: jakoze obvinuju zastance leku z nehumannosti? To je mi lito, ze to tK zni, ale minule jsem se snazil o opak, chapu, v jake situaci psychiatri jsou. Krom toho, nejsem zastance jedne cesty . Ja bych vsem doporucil ajurvedu, to ale nedelam. R istuji desitky stovky cest. Ja jen upozornuju na jednu, ktera je prokorumpovana a neudrzitelna. A mam dukazy. Pojdme se o nich bavit, morphler argumentuje, mate pocit, ze jeho zavery jsou chybne?
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    KOCOURMIKES: a ty máš?
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    PETGRIDUS: mas dostudovanou vysokou nebo jsou to kecy psychiatra ?
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    KOCOURMIKES: No jasny lidi s praskama dostudujou vysokou, Maj praci, tomu rikam dehumanizace.
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    neuroleptic drugs dehumanize, disable and kill
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    KLUZAU: já se obávám, že začínáš dehumanizovat lidi, který nejdou tebou schválenou cestou.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam