• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FESAKFLOYDDementogenní psychofarmaka a metabolické jedy
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    KLUZAU: a já zas znám příběhy lidí, co medikaci vysadí a skončej znovu v blázinci, ale maj teda ty mříže dle tebe barevnější.
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    mě by zajímalo jestli ty hovna píšete jen tak z nudy nebo pro zábavu
    KLUZAU
    KLUZAU --- ---
    Ohledne vysoke skoly : to je extremne nebezpecne uvazovani. Z hlediska spolecenske zakazky a hdp jiste zajimave, me jde ale spis o to, v jakem jsou ti lide stavu. To nekdy ani nevi. Jednak pacient v peci ztraci kriticnost, jednak to ilustruji pribehy lidi, co na cas medikaci vysadi a pak se divi, jak dokazou vnimat.
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    KLUZAU: stovky cest k léčbě schizofrenie omg
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    KLUZAU: stejnej jak mikeš a spol nevěříš, že někomu ty prášky mohou pomoci.
    KLUZAU
    KLUZAU --- ---
    SHEALA: jakoze obvinuju zastance leku z nehumannosti? To je mi lito, ze to tK zni, ale minule jsem se snazil o opak, chapu, v jake situaci psychiatri jsou. Krom toho, nejsem zastance jedne cesty . Ja bych vsem doporucil ajurvedu, to ale nedelam. R istuji desitky stovky cest. Ja jen upozornuju na jednu, ktera je prokorumpovana a neudrzitelna. A mam dukazy. Pojdme se o nich bavit, morphler argumentuje, mate pocit, ze jeho zavery jsou chybne?
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    KOCOURMIKES: a ty máš?
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    PETGRIDUS: mas dostudovanou vysokou nebo jsou to kecy psychiatra ?
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    KOCOURMIKES: No jasny lidi s praskama dostudujou vysokou, Maj praci, tomu rikam dehumanizace.
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    neuroleptic drugs dehumanize, disable and kill
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    KLUZAU: já se obávám, že začínáš dehumanizovat lidi, který nejdou tebou schválenou cestou.
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    CORNELA: Oblíbená argumentace "všichni to ví".
    KLUZAU
    KLUZAU --- ---
    PETGRIDUS: proc to u nas nejede kdyz vsude jinde jo? To byl muj puvodni dotaz a neznam odpoved. Povestna ceska korupce? 40 let komunismu? Netusim, zatim.
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    PETGRIDUS: tvoje osypky jsou fakt dobry argument, stejne jako jakto ze to ve Finsku jde a tady ne, ktery by se jiste dal vztahnout na spoustu veci od verejnych zachodu k socialni peci. na takove urovni argumentu me ale debata moc nebavi.

Kdyz jsem se ptal jak se jim to tam podarilo prosadit, odpoved byla neco ve smyslu- Laponsko (kde probehla pilotaz) je "daleko" od Helsinek- tedy pharma nelobovala proti nez uz bylo pozde, taky tehdy nebyla tak hlasita jak nyni, byla tam politicka vule zmenit system a zkusit najit evidence based model, co funguje, dale tam byla politicka vule integrovat zdravotni a socialni system, diky male populaci (radove jen stovky tisic lidi v dane oblasti kde pilotaz probihala) dosahli rychle obrovskeho povedomi o teto metode mezi obecnou populaci (udavali ze az polovina populace se nekdy zucastnila procesu open dialogue jako hoste (rodini prislusnici ci pratele pacientu). Nezanedbatelne byly taky penize diky kterym byli schopni vytvorit krizove tymy, ktere jsou schopny vyjizdet do terenu a reagovat na prvni priznaky, tedy snizeni prahu cele oblasti sluzeb.
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    MORPHLER: a proč se teda podle těch "zázračných" metod nejede i tady? Jo jinak slovo spiritual a taky pojem spirituální krize ve mě vyvolává osypky.
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    PETGRIDUS: i Mikes tady jasne vyjadril, ze v akutni fazi, docasne a kratkodobe proti lekum neni. a i ty fungujici metody vcetne finskeho Open dialogue nebo v Milane vytvorenem a v KBT ukotvenem modelu pouzivajicim biofeedback pouzivaji v prvnich 2-3 tydnech farmaka. prasky pomahaji zvladnout akutni epizodu schizofrenie, ale dlouhodobe brane moc nepomahaji a nijak schizofrenii neleci. asi to nesplnuje tvou predstavu "zcela bez prasku" ale ruzne fungujici cesty jsou. spiritual emergency network je pak treba moznost ktera se vetsinou psychofarmakum zcela vyhyba a taky spuste lidem pomohla. cesty objeveny jsou a byly, jen je nechces videt. nic proti tomu, kazdy at si klidne nevidi co videt nechce, ale aby pak slepy vykrikoval- nikde nic neni, protoze ja nic nevidim, to je trochu trapna chyba v usudku, nemyslis?
    KLUZAU
    KLUZAU --- ---
    PETGRIDUS: no hele, nevim, jak je to s mikešem, před nedávnem jsem se ho na to zeptal, tak počkejme na odpověď. Co se týče sraček - o tom mluvím, to nezní jako odborný argument.
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    KLUZAU: rád bych viděl fungující cestu bez prášků, ale ta bohužel doposud nebyla objevena.
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    budu se opakovat, ale jde mi o to, že mikeš tady opakovaně a neustále hlásá dezinformace a sračky
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    KLUZAU: vytáhněte zázračný finy
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam