• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FESAKFLOYDDementogenní psychofarmaka a metabolické jedy
    KLUZAU
    KLUZAU --- ---
    CORNELA: oho, to jsi to vyresil hodne rychle :)
    KLUZAU
    KLUZAU --- ---
    SHEALA: ne, natáhnu ti ho z 11h na 15h. Tím, že ti zkrátím potřebu spánku. Bereš? Už jsem slyšel, že mluvím kraviny, nesmysly, a že to moc nevím. Ale zatím nevím co že jsou to za kraviny a co že je to čeho vlastně moc nevím.
    Příklad: od 50let 20 stol. vzrostl počet procent na trvalo invalidních lidí se schizofrenií a bipolární poruchou o desítky procent, per capita. To znamená, že nyní je pětkrát větší šance, že pokud člověk dostane schizofrenii, nevyléčí se. Je něco, čeho je na tom možné si být jistý nebo nejistý? Pokud ano, zajímá mě to.
    Jinak budeme moci akorát sledovat Cornela a Mikese, kteří se zdá se o něčem začali opravdu bavit.
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    CORNELA: atypicka neuroleptika pusobi na metabolismus, olanzapin treba, riziko cukrovky, jeste to zasahuje do metabolismu tuku, tloustne se po tom.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    KLUZAU: natáhneš mi den na 36 hodin? Podstata je v tom, že zatím toho moc nevíš, a jsi si moc sebejistý tím co víš.
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    CORNELA: to je mitotický jed holubicko...

"velice účinný mitotický jed, který napadá mikrotubuly dělicího vřeténka"
    Kolchicin – Wikipedie
    http://cs.wikipedia.org/wiki/Kolchicin
    KLUZAU
    KLUZAU --- ---
    SHEALA: a nebylo by lepsi mit vic casu na zivot a lepsi sex? To se da rict vzdycky, ne? :) Kazdopadne ta podstata je jinde
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    vite co znamena "metabolicke jedy" ? :) to jsme jeste neresili
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    KLUZAU: lítost fakt nepotřebuju :D Ale chápu, že prostě jen nejsi zvyklej.
    KLUZAU
    KLUZAU --- ---
    SHEALA: to je mi líto
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    Tady je doktorska disertace na tema full recovery

“Full Recovery from Schizophrenia?” | Behind the Locked Doors of Inpatient Psychiatry
    https://behindthelockeddoors.wordpress.com/2012/07/02/full-recovery-from-schizophrenia/
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    KLUZAU: ja jsem k dispozici ohledne toxicity neuroleptik
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    KLUZAU: imho ty ses jeden z lidi co tuhle alternativni lecbu smerem k recovery muze v CR realizovat. Spoj se s psychiatry co jsou k tomu nakloneni, udelej si web. Ma to smysl. Poradim: jsou to v prve rade lidi, co nemaji DSM nalepku paranoidni schizofrenie napoprve, urcite schizoafektivni nalepka tam je velka sance. Nahodim linky.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    KLUZAU: Jo, takle jak si popsal funguju i bez léku. Teda spím 13 hodin, a sex díky bohu neprožívám jako když mi bylo 19.
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    KLUZAU: imho tu alternativu muzes nabizet jen lidem, co o to maji sami zajem. sance na recovery existuje. pozor paranoidni schizofenie neni ten pripad, tam to nejde. Id Morphler je tvuj kolega psycholog. Ja jsem farmaceut.

Prihodim linky o recovery jeste. Nazor cloveka co voli leky a obycejnyho doktora si slysel.
    KLUZAU
    KLUZAU --- ---
    KOCOURMIKES: tak to je mi lito, takove vlny jsem nechtel vyvolat. Po pravde, ja zatim hledam spise odborniky, kteri maji podobny nahled - a nebo alespon odborniky, kteri o jinem nahledu vi. Nemam predstavu o tom, jak presvedcovat klienty, kteri jsou uz na lecich a patri k tem, kteri maji pocit, ze jim to pomohlo, aby se leku zbavili. Ja v podstate na to asi ani nemam pravo. Hledam ale kohokoliv, koho takova moznost alespon napadla. Takova jen myslenka. Rano vstat, a necitit, ze mate v hlave balvan a ze vas zajima tak sotva co budete mit k snidani. Ze i kdyz si nenastavite budik, nebudete spat 12 hodin. Ze jste nemeli uz deset let zadnou zajimavou fantazii, a nebo napad, a ze ted se to vraci. Ze citite lidi kolem sebe. Ze prozivate sex, jako kdyz vam bylo 15. Ze si zapamuteje vice, nez jen kurikulum ve skole, a ze vas to zajima. Ze citite radost a smutek, a dalsi emoce, a ze jsou silne, realne a primo tady.
    Mam pocit, ze za tohle stoji za to i trpet, a riskovat svobodu. Ale pokud bych to mel nekomu primo nabizet, a nebo dokonce plosne, nestacilo by to, nejspis, jen tak.
    Popravde, nevim ted, jak v teto diskuzi pokracovat.

KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    jinak ja jsem samozrejme na strane psychiatric survivors, jsou jich miliony.
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    Kluzau, amigo neprud do id Petgridus

PETGRIDUS --- --- 17:33:57 8.2.2015 --- 00:22 :: diskuze :: Dementogenní psychofarmaka a metabolické
    KOCOURMIKES: Tohle ti přijde normalni chovani zmrde?
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    ano, kdo chce brat neuroleptika dobrovolne, jeho volba, nikdo neprudi do takovych lidi, da se to z prasky zvladat, ikdyz si to bere svoji cenu, nekdy je to jedina volba, protoze clovek bez prasku to nezvladne.
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    KLUZAU: Petgridus bere atypicka neuroleptika.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam