• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIAntiky/Bazary/Zastavárny a vše okolo starožitností
    KANAREK1
    KANAREK1 --- ---
    THE_MIRACLE: taky nejsem odborník, ale zdá se mi, že zadní strana vůbec nekoresponduje s tou přední. Taky se mi to zdá jako obyč dřevo pravděpodobně ten smrk, ty čouhající hřebíky, nijak obroušené. Předek je ale hezky vyvedený. Nech si z toho antiku poslat další informace. Ať ti vyfotí zadek a pak to můžeš porovnat.
    Trochu to vypadá, jako kdyby někdo zadní stranu dělal novou jen tak na rychlo nebo je to běžnější výrobek.
    Jak ale říkám, odborník nejsem, takže naprosto laický názor.
    GREGI
    GREGI --- ---
    sry mobil:)
    GREGI
    GREGI --- ---
    fungujou?:) zezadu to nevypada moc hezky dost spinavy a oloupany drevo... navic mi prijde ze je tobakorat smrk nebo neco dosz nekvalitniho takzr ja byh za to rozhodne moc nedal... ale absolutne se v tom nevyznam takze me moc neposlouchej;) ale kdyby byly cisty a funkcni rozhodne dostanes vic
    THE_MIRACLE:
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    THE_MIRACLE: Hodně podobné mi připadá toto:
    Antique Patrice | starožitnictví, starožitnosti, Brno
    http://www.antique-patrice.cz/cz/prodej/detail/hraci-ramove-hodiny/938

Ale je jasné, že ty jsou asi ve 100 % stavu. Otázkou je, jestli právě třeba není víc ceněno, že to je ještě stav původní. To je tak, když člověk vůbec neví, která bije :-).
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    HANELA:
    GHOSTDOGG: Jinak vám oběma děkuju za tip.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Tak mám reálné fotky, nebyl by tu někdo ochotný alespoň nasatřelit? Volalo mi pár lidí, je mi jasný, že co jsem našel na netu podobné za cca 60.000,- za to nedostanu, ale zatím mám nabídky 2x 1500,- a 1x 4000,-, což mi připadá fakt málo i na stav, ve kterém jsou. Fotky jsou tady:
    the-miracle | Hodiny – rajce.net
    http://the-miracle.rajce.idnes.cz/Hodiny

Pak mi volali dva nějací překupníci (nejspíš), kteří mi za žádnou cenu nechtěli nabídnout žádnou cenu, jen prostě tvrdili, že mají obrovský zájem ať se určitě ozvu, až budu mít představu o ceně, že mi dají o něco víc.

Díky.
    GHOSTDOGG
    GHOSTDOGG --- ---
    THE_MIRACLE: Zkus nějakého hodináře, starožitníka popř. pokud jsou dřevěné i řezbáře / uměleckého truhláře se soudním znalectvím (nebo jiným atestem, jestli něco existuje). Ale bude to nejpíš za nějakej peníz.
    HANELA
    HANELA --- ---
    THE_MIRACLE: zkus umělecko-průmyslové muzeum?
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    mel bych otazku. dostal jsem od dedy starozitne hraci hodiny s tim, ze je mam prodat. netusite, kde by mi byli schopni udelat realny odhad ceny? je to neco na tento zpusob:

diky.
    GREGI
    GREGI --- ---
    KANAREK1: jj asi tak.... kolbenka je fakt strasny peklo tema cenama...

jinak docela hezkej antik s fajn pristupem a cenama je v dlouhy tam jak je roxy klub;)
    KANAREK1
    KANAREK1 --- ---
    GREGI: na blešák se dostanu jen v Praze do Kolbenovy a tam mě to štve úplně nejvíc. Když už tam něco je co by zajímalo, tak si za to řeknou cenu jako v luxusním kamenným antiku a prodává mi to člověk vizáží bezďák. Těším se na spravení chuti do Norimberku, kde samozřejmě ne vše, ale párkrát jsem tam už něco našel. Nejvíce mě zaujalo Japonsko, kde prodávají úžasné věci a kupodivu za slušné ceny. Taky že tam každý druhý na trhu má nějaký nákup. V té kolbence maximálně ukrainci a černoši nosí varnou konvici.
    Jednou mě šokoval týpek, který nabízel noktovizor a řekl si za něj 70 000 Kč. Souhlas, že některé se takto pohybují, ale neumim si představit, že někomu se zabláceným stolkem dám 70 000 Kč nehledě na to, že na místo s kapsáři si takový obnos nebudu nosit :)

No musím se proti tomu nějak obrnit a nevzdávat se procházení našich bazarů a antiků. Menší antiky jsou strašné zlo. Člověk tam přijde, nikdo ho nepozdraví a ještě na tebe koukají jak na vraha, kdy už konečně vypadneš. Ty luxusnější trochu pochopily co je to dobrý přístup k zákazníkovi. Pak si stěžují, jak to nikoho nezajímá a mladí už to vůbec neřeší (a to vypráví prodavačka jiné zákaznici zatím co si já prohlížím nabídku a patřím mezi ty mladé :) ).

No tak jsem si pobrečel :D
    PANDAMON
    PANDAMON --- ---
    GREGI: Tohle se mi podarilo ulovit v Martinicich, opravujou tam nejakej zamek z vydelku z prodeje kramu co tam svazej z vesnic, pred rokem to jeste slo, ale ted uz se mi zda, ze ty ceny taky jdou nahoru a hlavne mam pocit, ze si snad ty lepsi veci nechavaj, ale sem tam se jeste neco da.
    GREGI
    GREGI --- ---
    PANDAMON: kam chodis?:)
    PANDAMON
    PANDAMON --- ---
    Vyhodne uz jsem sehnal dost veci, ale je to samo o nahode, tak treba detske zidlicky od Tonu....remake se prodava cca za 2500, ja jednu sehnal za kilo a druhou sem nasel:) obe v dobrem stavu.
    MARC_ELLE
    MARC_ELLE --- ---
    GREGI: zatím ne..ale faktem je, že jsem pro to moc neudělala.. :)
    GREGI
    GREGI --- ---
    MARC_ELLE: tak co prodal?:)
    GREGI
    GREGI --- ---
    KANAREK1: myslim ze to bohuzel neplati ani pro ceske blesaky... nema to tu mezi "normalnimi" lidmi zadnou tradici takze vsude prodavaj jen obchodnici kteri moc dobre vedi co prodavaji... k tomu cesi sou odbornici na marze, obvzlast je to videt na zbozi z ciny kde i 90% marze neni nenormalni... a k tomu za komancu padlo takovych predmetu.... napr. tech soch co bylo roztaveno pri sbernych akcich... nema to tu tradici bohuzel:/ ale tak asi se na neco narazit da ale myslim ze na vydelavani to tu opravdu neni
    KANAREK1
    KANAREK1 --- ---
    tak ze zvědavosti. Myslíte, že se dá v nějakém antiku pořídit starožitnost výhodně? (myslím v ČR). Žiji v domnění, že to každý má zmáknuté a výhodně nic nenabídne maximálně známému, který zase něco sežene. Chtěl jsem pokračovat v odkazu své babičky a prababičky a pustit se do sbírání porcelánu a jak to tak obcházím, tak se mi zdá, že ceny jsou dost přestřelené.
    Když se dostanu do zahraničí, tak mám dojem, že se s obchodníkem dá daleko lépe mluvit případně, že i sám nabídne slušnou cenu.
    PANDAMON
    PANDAMON --- ---
    Zadny tipy na antiky? Tak ja jedem pridam. Pro toho kdo nezna at hleda antik bazar spomyšl.
    KANAREK1
    KANAREK1 --- ---
    PUSHERMAN: ale jo, to mám už dávno nastudované. Šlo mi o to, zda např u Míšně (nebo všeobecně) je nějaké pravidlo, kde je spodní a kde horní strana značky. Někdy byly meče dělané špičkami dolů někdy nahoru.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam