• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIAntiky/Bazary/Zastavárny a vše okolo starožitností
    KANAREK1
    KANAREK1 --- ---
    MOMOTARO: Nejsem na ně odborník, ale líbí se mi jak porcelán, tak jiné serepetičky (víc tedy koukám na Japonsko) :) Můžeme o tom klidně kecnout a pokud by bylo nějaké české fórum, kde se o tom baví odborníci, tak bych přivítal nějaké info.

Jinak všeobecně, víte o nějakém internetovém fóru, kde se probírá téma starožitného porcelánu, případně jeho restaurování?
    HANELA
    HANELA --- ---
    MOMOTARO: dyk jo, nemyslela jsem to zle.
    MOMOTARO
    MOMOTARO --- ---
    HANELA: zvláštní dotaz... napsal jsem, jestli se starožitnostěm z Číny a Japonska někdo věnuje, to může znamenar třeba i chodit na výstavy, do museí a číst o nich knihy, prostě jsem se ptal jestli tu není spřízněná duše k tomuto tématu.
    Jinak to asi nemá cenu rozvíjet či vyvracet nějaký blud, klidně buď na vážce dál :P
    HANELA
    HANELA --- ---
    GREGI: pro mě ne :)
    GREGI
    GREGI --- ---
    HANELA: takze vec z druhe svetove pro tebe neni starozitnost?:))
    HANELA
    HANELA --- ---
    ECLECTICA: tak do konce 19. století?
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    HANELA: tj. jak staré?
    HANELA
    HANELA --- ---
    ECLECTICA: njn, tak to je jiná, já mám starožitnosti zafixované jako opravdu staré věci :)
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    HANELA: za starožitnost se považuje třeba čínský porcelán z 50. let.
    GREGI
    GREGI --- ---
    HANELA: co je to za dotaz? jako u jakychkoliv starozitnosti odkudkoliv ze sveta se v tom clovek musi vyznat aby poznal original od fejku
    HANELA
    HANELA --- ---
    MOMOTARO: a jsou to opravdu starožitnosti? Zrovna v případě Číny bych byl byla na vážkách.
    MOMOTARO
    MOMOTARO --- ---
    Věnuje se někdo starožitnostem z Číny, Japanu ? Moc rád bych případně navázal kontakt, moc lidí takových neni. Mimo sbírání které jsem již trochu omezil, jsem delší čas přímo u zdroje - v Číně a momentálně máme obchod přímo na starožitném trhu. Kdyby měl někdo podobné hobby, napište PM, díky
    KANAREK1
    KANAREK1 --- ---
    ECLECTICA: to je zrovna od toho jediného prodejce, kterého jsem dohledal: http://www.ebay.de/...koko-Madchen-Junge-TMK1-/400460140888?pt=Porzellan_Keramik&hash=item5d3d48d158

K té mé mi toho ale nechtěl moc říct.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Jinak budu se opakovat, ale kombinace kamenné starožitnictví + následná aukce v aukčním domě je rozhodně lepším řešením než ebay apod.
    GREGI
    GREGI --- ---
    ECLECTICA: dost poobny ale tenhle je vic zdobenej... krajky;)
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    KANAREK1: co tak koukám, tak je to Gruppen Rokoko (ale nemám to z vlastní hlavy). To by sedělo: http://axonline.de/ebay/2012/16/A013638A.JPG
    GREGI
    GREGI --- ---
    KANAREK1: zkus to v pansky kolmo na prikopech;)
    KANAREK1
    KANAREK1 --- ---
    GREGI: jj jsem a bylo to v centru. Ale je pravda, že jsem nebyl v těch nejluxusnějších. Jen tak cestou co bylo.
    GREGI
    GREGI --- ---
    KANAREK1: a si z prahy? prece jenom v tom centru sou antiky na uplne jine urovni nez na ktere sem narazil jinde... mnohem luxusneji zamereny
    KANAREK1
    KANAREK1 --- ---
    GREGI: jj to je jasný. Taky mu tam už nějaký ten měsíc leží a nevím, jak dlouho předtím tam ještě byla. Taky si tím jen může vytvářet ceny pro sebe u dalších předmětů, které prodává.
    Jednou, když jsem to vezl ukázat babičce, tak jsem se stavěl v antiku a v jednom mi řekli, že to je úplně jiná značka a v druhém, že je to nová věc, tak jsem si řekl, že buď vůbec netuší nebo nechtějí říct. Nové to myslím nebude - starší značka a i ten rok, který tu padl mi potvrdili. Na padělek to taky nevidím, jelikož se mi to zdá celkem jemně propracované.
    Říkáte tedy, že vy jste takovou ještě neviděli
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam