• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIAntiky/Bazary/Zastavárny a vše okolo starožitností
    tipy na dobré antiky bazary a zastavárny převážně v Praze ale i zbytku ČR hledáte něco zajímavého? nebo jen máte rádi starožitnosti? podělte se o zajímavé úlovky a tipy kde co mají a kde se obchody nachází
    rozbalit záhlaví
    GREGI
    GREGI --- ---
    ECLECTICA: jakej?
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Chystáte se někdo na veletrh?
    GREGI
    GREGI --- ---
    KOC256: citim se jak spolupachatel vrazdy... asi to budu muset nahlasit
    KOC256
    KOC256 --- ---
    GREGI:
    budes se muset naucit s tim zit... :)
    GREGI
    GREGI --- ---
    KOC256: neee nechtel sem mit na svedomi nebohej vysvac:(
    KOC256
    KOC256 --- ---
    GREGI:
    a je v popelaku... :)
    GREGI
    GREGI --- ---
    KOC256: myslim ze zatim moc ne... jeste tak 40 let;D
    KOC256
    KOC256 --- ---
    muze mit nejakou cenu vysavac z cca 80. let? ETA... nebo popelnice :)
    KANAREK1
    KANAREK1 --- ---
    Dám si zprávu i sem. Začínám s jakousi orientací v starožitném porcelánu, proto, kdybyste měli cokoli na prodej, klidně mi dejte vědět. Rád se na to podívám a případně něco nabídnu.

Díky
    TYEN
    TYEN --- ---
    urgentni dotaz pro znalé: na dnešní (tedy středeční) natáčení hledám zastavárnu/bazar, kde mě nechají 2 hodiny natáčet. klidně za provozu, jsme miništáb. do pošty. díky
    MATOUCH23
    MATOUCH23 --- ---
    Ahoj nemáte někdo doma filatelistu, potřeboval bych poradit. Našli jsme u babičky na půdě mnoho známek na obálkách s razítky. Většina známek je z 50. let. Potřeboval bych nějaké krátké zasvěcení. Ilustrační foto:

MOMOTARO
    MOMOTARO --- ---
    Jako je to fakt hezké a ta věc je má kouzlo. Ale myslim že na prodej to uplně neni, resp. - u Japanu se dražší a prodávají dobře opravdu pecky a skvosty a starožitnosti odtama jsou pořád dost podceněné,
    Když se podiváš za jaké směšné ceny jdou japonské věci na eBay tak uvidíš za kolik se to dá prodat.
    Naopak u Číny se kdejaká blbost dneska vydraží neuvěřitelně. Např v u nás na starožit. trhu se prodávají věci jako tohle http://www.ebay.com/...ina-paw-spout-/191229944974?pt=UK_Collectables_Teapots_RL&hash=item2c8631648e kolem 700kč a je o to opravdu zájem... Chápete to ? :) Nejhorší je, že tyhle věci z dob kulturní revoluce kupují pamětníci těchto neslavných dob...
    KANAREK1
    KANAREK1 --- ---
    MOMOTARO: tak pokud to opravdu bylo dělané na vývoz, mohl se udělat pouze tvar, který třeba zaujme a nemuselo se to ve skutečnosti používat na nic, ale nevím, jak to bylo běžné. Na druhou stranu je hezké se domnívat, že mám nějakou specialitu :D Moc se mi líbí a nechtěl bych ji prodat, ale to víš, že mě zajímá co to je a jak je to případně ohodnocené.
    Kupoval jsem to na blešáku v Kyotu, ale samozřejmě není zaručené, že to také z Kyota bude. Nějaký Japonec, který na to koukal po mně mi potom gratuloval, že jsem dobře koupil a krásnou věc :)
    MOMOTARO
    MOMOTARO --- ---
    Hmm tak to jsem vedle, jako jediné co mě napadá je oblast Arita a druh Imari, ale je to jen doměnka, snad někdo řekne víc. Co bych ale řekl a souhlasil, že to nebude nádobka na saké protože by byla silně nepraktická a ano, také opravdu nevšední tvar. Podobná věc - hlavně to zajímavé hrdlo, je u této Imari vázičky http://media-cache-ak0.pinimg.com/236x/65/ef/cd/65efcd3d2444d9cb4d98a5e22a5e658e.jpg
    KANAREK1
    KANAREK1 --- ---
    MOMOTARO: zde jsou fotky:

Dno je čisté bez jakékoli malované nebo tlačené značky.

Co jsem se k tomu dozvěděl, tak je to porcelán s malbou kobaltem pod polevou - motiv se japonsky jmenuje kačó = květy a ptáci, konkrétně chryzantémy, bambusové větvičky a letící ptáčci. Stáří je asi konec 19. nebo počátek 20. století.

Nevím jistě zda je to na saké. Prý na saké to má nevšední tvar.
    GREGI
    GREGI --- ---
    MOMOTARO: jasny no tak to nepomuzu:))
    MOMOTARO
    MOMOTARO --- ---
    GREGI: Díky, ano paní Černá a další nejstarší generace sinologů jsou opravdu odborníci a u paní Černé pár kamarádů mělo seminář kolem starožitností. Mě šlo spíš o to navázat kontakt s případnými sběrateli či zainteresovanými lidmi v tomto. Neboť jak jsem psal, jsem dlouhodobě v Číně a starožitnosti jsou koníček, žádnou radu apod. nehledám, spíše třeba sdílení s podobně zaměřenými.
    GREGI
    GREGI --- ---
    MOMOTARO: ptal sem se kamarada co studuje sinologii a rikal Zlata Cerna. Je to uz stara pani ale treba se ti ji povede skrz nekoho kontaktovat, obecne jsou tito lide radi ze ma nekdo zajem o jejich tema tak treba se postesti;)

Sinologie
    http://udlv.ff.cuni.cz/cz/china/china.htm
    MOMOTARO
    MOMOTARO --- ---
    KANAREK1: Určitě. Koukal jsem že na eBay jeden prodejce z Japonska prodává vše potřebné k této metodě restaurování,

Ad. nádobka na saké, určitš hoď fotku a uvidíme, protože tu určitě nejsem sám, kdo by Ti mohl poradit. Jsou typické a běžnější typy Jap.porcelánu a pak určité méně obvyklé, ale ty vývozní jsou poměrně typické
    BANGADABAGASAWA
    BANGADABAGASAWA --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam