• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIAntiky/Bazary/Zastavárny a vše okolo starožitností
    tipy na dobré antiky bazary a zastavárny převážně v Praze ale i zbytku ČR hledáte něco zajímavého? nebo jen máte rádi starožitnosti? podělte se o zajímavé úlovky a tipy kde co mají a kde se obchody nachází
    rozbalit záhlaví
    GREGI
    GREGI --- ---
    KANAREK1: sem zvedavej nakupovat tam nejdu spis se podivat... je vstup?
    KANAREK1
    KANAREK1 --- ---
    ECLECTICA: asi se nakonec nechám překecat, ale jsem z toho vždycky takový na rozpacích. Na koukání hezké, ale nic tam nekoupíš. Jak mi říkal jeden starožitník, platí tam 25000 kč za místo pro stánek a podle toho jsou upravené ceny.
    Je tam ale i prodejce literatury pro sběratele, tak minimálně na tu nabídku bych se šel podívat.
    Pak se jen modlit, aby tam nebylo moc Rusů jako předloni, když jsem se byl podívat. Nevychovanost a nevkus na každém rohu.
    GREGI
    GREGI --- ---
    ECLECTICA: supr dik za info tam musim zajit:))
    KANAREK1
    KANAREK1 --- ---
    GREGI: veletrh starožitností v novoměstské radnici
    GREGI
    GREGI --- ---
    ECLECTICA: jakej?
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Chystáte se někdo na veletrh?
    GREGI
    GREGI --- ---
    KOC256: citim se jak spolupachatel vrazdy... asi to budu muset nahlasit
    KOC256
    KOC256 --- ---
    GREGI:
    budes se muset naucit s tim zit... :)
    GREGI
    GREGI --- ---
    KOC256: neee nechtel sem mit na svedomi nebohej vysvac:(
    KOC256
    KOC256 --- ---
    GREGI:
    a je v popelaku... :)
    GREGI
    GREGI --- ---
    KOC256: myslim ze zatim moc ne... jeste tak 40 let;D
    KOC256
    KOC256 --- ---
    muze mit nejakou cenu vysavac z cca 80. let? ETA... nebo popelnice :)
    KANAREK1
    KANAREK1 --- ---
    Dám si zprávu i sem. Začínám s jakousi orientací v starožitném porcelánu, proto, kdybyste měli cokoli na prodej, klidně mi dejte vědět. Rád se na to podívám a případně něco nabídnu.

Díky
    TYEN
    TYEN --- ---
    urgentni dotaz pro znalé: na dnešní (tedy středeční) natáčení hledám zastavárnu/bazar, kde mě nechají 2 hodiny natáčet. klidně za provozu, jsme miništáb. do pošty. díky
    MATOUCH23
    MATOUCH23 --- ---
    Ahoj nemáte někdo doma filatelistu, potřeboval bych poradit. Našli jsme u babičky na půdě mnoho známek na obálkách s razítky. Většina známek je z 50. let. Potřeboval bych nějaké krátké zasvěcení. Ilustrační foto:

MOMOTARO
    MOMOTARO --- ---
    Jako je to fakt hezké a ta věc je má kouzlo. Ale myslim že na prodej to uplně neni, resp. - u Japanu se dražší a prodávají dobře opravdu pecky a skvosty a starožitnosti odtama jsou pořád dost podceněné,
    Když se podiváš za jaké směšné ceny jdou japonské věci na eBay tak uvidíš za kolik se to dá prodat.
    Naopak u Číny se kdejaká blbost dneska vydraží neuvěřitelně. Např v u nás na starožit. trhu se prodávají věci jako tohle http://www.ebay.com/...ina-paw-spout-/191229944974?pt=UK_Collectables_Teapots_RL&hash=item2c8631648e kolem 700kč a je o to opravdu zájem... Chápete to ? :) Nejhorší je, že tyhle věci z dob kulturní revoluce kupují pamětníci těchto neslavných dob...
    KANAREK1
    KANAREK1 --- ---
    MOMOTARO: tak pokud to opravdu bylo dělané na vývoz, mohl se udělat pouze tvar, který třeba zaujme a nemuselo se to ve skutečnosti používat na nic, ale nevím, jak to bylo běžné. Na druhou stranu je hezké se domnívat, že mám nějakou specialitu :D Moc se mi líbí a nechtěl bych ji prodat, ale to víš, že mě zajímá co to je a jak je to případně ohodnocené.
    Kupoval jsem to na blešáku v Kyotu, ale samozřejmě není zaručené, že to také z Kyota bude. Nějaký Japonec, který na to koukal po mně mi potom gratuloval, že jsem dobře koupil a krásnou věc :)
    MOMOTARO
    MOMOTARO --- ---
    Hmm tak to jsem vedle, jako jediné co mě napadá je oblast Arita a druh Imari, ale je to jen doměnka, snad někdo řekne víc. Co bych ale řekl a souhlasil, že to nebude nádobka na saké protože by byla silně nepraktická a ano, také opravdu nevšední tvar. Podobná věc - hlavně to zajímavé hrdlo, je u této Imari vázičky http://media-cache-ak0.pinimg.com/236x/65/ef/cd/65efcd3d2444d9cb4d98a5e22a5e658e.jpg
    KANAREK1
    KANAREK1 --- ---
    MOMOTARO: zde jsou fotky:

Dno je čisté bez jakékoli malované nebo tlačené značky.

Co jsem se k tomu dozvěděl, tak je to porcelán s malbou kobaltem pod polevou - motiv se japonsky jmenuje kačó = květy a ptáci, konkrétně chryzantémy, bambusové větvičky a letící ptáčci. Stáří je asi konec 19. nebo počátek 20. století.

Nevím jistě zda je to na saké. Prý na saké to má nevšední tvar.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam