• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIAntiky/Bazary/Zastavárny a vše okolo starožitností
    PIKACZU007
    PIKACZU007 --- ---
    DIAGONAL: to by asi chtělo víc informací...má to nějakou značku?
    DIAGONAL
    DIAGONAL --- ---
    ahoj, prosím někdo bližší info? případně cca cena? díky.

KANAREK1
    KANAREK1 --- ---
    HNL: To přeškrtávání cen začalo za covidu. Asi se to hodně osvědčilo. Prodej za nepřeškrtnutou cenu samozřejmě nikdy neexistoval. Navozí se to, napíšou dvě ceny a jde to na pult :)
    To co za něco stojí má samozřejmě odpovídající cenu i "po slevě". Ale často se tam najdou dobré věci za symbolickou cenu.
    Jen se v tom chce dobře vyznat. Jsou tam na jedné hromadě nové i staré věci.
    HANELA
    HANELA --- ---
    TRISSIE: dobrá inspirace
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    no ale přes Czechantik byl objeven jeden Pavel Vávra, s laskavou pomocí Nanthei zadatovaný na rok 1921, který už čeká na vyzvednutí a stane se investičním rodinným dědictvím :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    NANTHEI: ale dobře se tam filtruje :-)
    NANTHEI
    NANTHEI --- ---
    TRISSIE: Czechantik je hub, prodávají přes něj jiné obchody. osobní zkušenost nemam, nic negativního jsem ale neslyšela, jen je to přes ně samozřejmě dražší než v původním obchodě :)
    HNL
    HNL --- ---
    NANTHEI: Díky, říkal jsem si jestli tuhle akci nepořádají náhodou pravidelně:)
    NANTHEI
    NANTHEI --- ---
    HNL: tam je "výprodej" celoročně už několik let ;)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KANAREK1: Antikvitu znám, jednu dobu jsem kolem chodila pravidelně a vzpomínka na jedny vystavené náušnice byla to, co mě na celou myšlenku přivedlo :-)
    Takže tam už jsem byla, historických kousků mají jen pár, a nic, co by mě úplně zaujalo. Jejich historizující a moderní šperky jsou ovšem něco jiného, manžel dostal vizitku, ať se tam jde podívat :-)

u těch, co zmiňuje NANTHEI, žádná láska na první pohled nebyla, ale zaujaly mě stránky CZECHANTIK na Petrském náměstí - nějaké zkušenosti?
    HNL
    HNL --- ---
    A co tedy ten výprodej v antiku v Obecním domě? Krach?
    NANTHEI
    NANTHEI --- ---
    KANAREK1: já myslim, že tam jde o odpočinek, nikoli krach ;)
    KANAREK1
    KANAREK1 --- ---
    NANTHEI: to je škoda. Občas tam něco zajímavého bylo. Za chvíli zbyde jen několik nejsilnějších antiků. Padá jeden za druhým.
    NANTHEI
    NANTHEI --- ---
    KANAREK1: Antikvita letos končí a nepřijímá nový zboží. ale je pravda, že až někdy ke konci roku, takže výběr "ještě" bude.
    KANAREK1
    KANAREK1 --- ---
    TRISSIE: Já bych doporučil Antikvita v Dejvicích ulice Na Hutích. Mají tam také celkem výběr a cenově to bude o něco příjemnější než další zde doporučené.
    Ale chce si to obejít vše. Někde budou lepší kousky, jinde běžnější, ale pokud to nemáte jako investici, tak stejně půjde o líbí nelíbí :)
    NANTHEI
    NANTHEI --- ---
    TRISSIE: řekla bych k nám do Antique Cinolter, ale my teď starožitné náušnice prostě nemáme.
    doporučím Alma Antique, Artkabinet Zíka, Starožitnosti Michal Jankovský.

jinak tedy 1. republika je časové období, secese a art deco jsou styly, a oba tyto styly se v tom období projevovaly :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    kam zamířit v Praze, pokud sháním starožitný šperk (spíš náušnice, ale může být i prsten nebo přívěšek), ideálně art deco nebo secese, ale může být i 1. republika?
    jde mi o nositelný šperk s historickou hodnotou, půjde o dárek.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    TRISSIE: muzes to venovat nabytkove farme. ja takhle udal halabalu z 50s. ale nchteli vsechno, ono to teda neslo dostat z bytu bez sekery

Nábytková farma | Dobročinný obchod s nábytkem ve stylové stodole
    https://nabytkovafarma.cz/
    PODFUCK
    PODFUCK --- ---
    TRISSIE: Pokud to neni nic ultracennyho, tak docela dobre fungujou FB bazary/skupiny, ktery se zamerujou na "veci z pudy".
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    Jak se zbavit starozitneho nabytku? Jde o komplet loznici (dvouluzko, nocni stolky, satni skrin, mala skrinka), v dobrem stavu, problem je, ze postel ma 190cm na delku a manzel meri 185, tak se mu na tom blbe spi.
    Odvezt to nemame jak, to bych to popravde radsi spalila, ale prijde mi to trochu skoda.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam