• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIAntiky/Bazary/Zastavárny a vše okolo starožitností
    tipy na dobré antiky bazary a zastavárny převážně v Praze ale i zbytku ČR hledáte něco zajímavého? nebo jen máte rádi starožitnosti? podělte se o zajímavé úlovky a tipy kde co mají a kde se obchody nachází
    rozbalit záhlaví
    DIAGONAL
    DIAGONAL --- ---
    NANTHEI:
    KANAREK1:
    DYSTOPIK:
    DRAGON:

Díky za odpovědi a příště budu pečlivější s otázkou.
    Ono to je vyklizení pozůstalosti v rodině, starej dům, spousta věcí a dilema vyhodit/nevyhodit... Líp to nafotím a zkusím to někde udržet inzerovaný dlouhou dobu.
    Hezkej den!
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    DYSTOPIK: já ti nevím, Jaromíre :) skoro pokaždé narazím na více než šest, ale třeba máš pravdu a všichni kupovali nějaký XL set, nevim :))

viz třeba toto:

A Victoria Czechoslovakia Art Deco tea set - South Perth Antiques & Collectables
    https://antiquesandcollectables.com.au/product/a-victoria-czechoslovakia-art-deco-tea-set/
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    DRAGON: tak to měla možná dokoupenou druhou sadu šálků pro případ, že by to vymtátila.

Obvyklá je tzv. přátelská sada dvou kusů a pak těch 6. Říkala mi to dcera tehdejší prezidentky asociace starožitníků, když jsem s ní před lety řešil starožitnej porcelán
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    DYSTOPIK: tyhle starý sety se dělaly tuším po deseti nebo osmi, šest ne. Aspoň všechny podobný CSSR sety, co sbírala máti, má s osmi nebo deseti.
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    Je dobrý, že máš všech 6 ks šálků, takže to je celá sada. To přidá na ceně. Pak ten stav a konkrétní model samozřejmě
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    U těchto věcí je dobré doporučit Google Lens, ty najdou veškeré znaky, marky, jmena, puncy atd.
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    Tak takhle
    Porcelán značky MZ - Altrohlau, Czechoslovakia či Austria - Antik Praha
    https://www.antikpraha.cz/porcelan-znacka-mz
    DIAGONAL
    DIAGONAL --- ---
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    Podle stavu..
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    DIAGONAL: jestli je to royal epiag, tak by to mělo mít cenu v nižších desítkách tisíc
    PIKACZU007
    PIKACZU007 --- ---
    DIAGONAL: to by asi chtělo víc informací...má to nějakou značku?
    DIAGONAL
    DIAGONAL --- ---
    ahoj, prosím někdo bližší info? případně cca cena? díky.

KANAREK1
    KANAREK1 --- ---
    HNL: To přeškrtávání cen začalo za covidu. Asi se to hodně osvědčilo. Prodej za nepřeškrtnutou cenu samozřejmě nikdy neexistoval. Navozí se to, napíšou dvě ceny a jde to na pult :)
    To co za něco stojí má samozřejmě odpovídající cenu i "po slevě". Ale často se tam najdou dobré věci za symbolickou cenu.
    Jen se v tom chce dobře vyznat. Jsou tam na jedné hromadě nové i staré věci.
    HANELA
    HANELA --- ---
    TRISSIE: dobrá inspirace
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    no ale přes Czechantik byl objeven jeden Pavel Vávra, s laskavou pomocí Nanthei zadatovaný na rok 1921, který už čeká na vyzvednutí a stane se investičním rodinným dědictvím :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    NANTHEI: ale dobře se tam filtruje :-)
    NANTHEI
    NANTHEI --- ---
    TRISSIE: Czechantik je hub, prodávají přes něj jiné obchody. osobní zkušenost nemam, nic negativního jsem ale neslyšela, jen je to přes ně samozřejmě dražší než v původním obchodě :)
    HNL
    HNL --- ---
    NANTHEI: Díky, říkal jsem si jestli tuhle akci nepořádají náhodou pravidelně:)
    NANTHEI
    NANTHEI --- ---
    HNL: tam je "výprodej" celoročně už několik let ;)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KANAREK1: Antikvitu znám, jednu dobu jsem kolem chodila pravidelně a vzpomínka na jedny vystavené náušnice byla to, co mě na celou myšlenku přivedlo :-)
    Takže tam už jsem byla, historických kousků mají jen pár, a nic, co by mě úplně zaujalo. Jejich historizující a moderní šperky jsou ovšem něco jiného, manžel dostal vizitku, ať se tam jde podívat :-)

u těch, co zmiňuje NANTHEI, žádná láska na první pohled nebyla, ale zaujaly mě stránky CZECHANTIK na Petrském náměstí - nějaké zkušenosti?
    HNL
    HNL --- ---
    A co tedy ten výprodej v antiku v Obecním domě? Krach?
    NANTHEI
    NANTHEI --- ---
    KANAREK1: já myslim, že tam jde o odpočinek, nikoli krach ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam