MRTVYKOTE: To víš, že byl:) 
Slunečnicová pomazánka
Namočíme přes noc bio (chutnají potom jako přímo na poli vyloupnutá z černé slupičky, mám je moc ráda) slunečnicová semínka jeden a půl šálku, raději méně než více, abychom stihli spotřebovat. Nalijeme i s vodou, ve které byla namočená do mixéru, přidáme jeden až dva stroužky česneku, půl šálku lískových ořechů a nebo mandlí, snažím se vždy smíchat dohromady semínka s ořechy nebo s naklíčenými luštěninami, protože v kombinaci těchto skupin, je nejlepší zdroj proteinů. 
Dále přidáme jednu lžičku olivového oleje, špetku himalásjké soli, dvě-tři lžíce citronové šťávy, lžíci tahini nebo johsen shoyu ze Sunfoodu a půl jarní cibulky.
Četla jsem, že někdo přidává ještě zázvor a křen:) 
No a to je vše. A určitě by stálo za to vyzkoušet slunečnicovou pomazánku s mrkví a kari:)  viz   
Daily Garnish  » Blog Archive   » Raw Carrot and Sunflower Spread Recipe.
http://www.dailygarnish.com/2010/07/raw-carrot-and-sunflower-spread-recipe.html