• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AGNESKRAW recepty aneb jak se naučit NEVAŘIT
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    TILOPA: To je asi zásada z makrobiotiky, ale ta je dost striktní. Já osobně se tím moc neřídím.
    TILOPA
    TILOPA --- ---
    Jak je to s kombinováním ovoce a zeleniny, je to v pořádku třeba mixovat banán třeba s řapíkatým celerem ? Někde jsem kdysi četl, že ovoce a zelenina se nemá kombinovat..
    BNT
    BNT --- ---
    imho bomba - můj oblíbený koktejl v poslední době - banány s grepem, zkuste :) cca dva ban na jeden větší grep.
    SKY_MAX
    SKY_MAX --- ---
    SKY_MAX: úrava: jakýkoli ovoce. Teďka jsem vzal jahody, meruňky, jabko + 6 hodin mamočený kešu a mixoval několik minut (tedy hodně) a fakt je to pecka absolutní
    SKY_MAX
    SKY_MAX --- ---
    Kešu namočený přes noc + jahody, sladidlo a trochu vody rozmixovat = absolutní luxus

poměry dle vlastního vkusu
    ANEZAK397
    ANEZAK397 --- ---
    Mám další s banánem:
    "Milkshake" umixovala jsem dva banány s mandlovým mlíkem (namocené mandle rozmixované s vodou a precezené) dvěma datlemi a skořicí. Je to fakt super "energydrink" a skorice potlacuje chut na sladké.
    BNT
    BNT --- ---
    tak koktejl banan + cokoboby (cca 7-10) + kesu (dve hrste) + voda je vazne bomba, musim rict :) vynikajici obed...
    TERCY
    TERCY --- ---
    ALONSY: aha jsem si nevsimla ze to tam chybi...
    BNT
    BNT --- ---
    ALONSY: GARANTUJU VÁM ŽE BUDETE V SEDMÉM NEBI, možná i někde jinde

z jablíček vybereme tím dlabátkem jádřince, rozkrájíme na tenká kolečka ( lépe se to pak jí ) a na střídačku mažeme:

1. banán+skořice+1 jablko- mixnout
    2. namočené datle + kardamon + limetková šťáva - mixnout, potom vmíchat hrstičku chia semínek a celých rozinek

jiná možnost místo 1. je mandlové máslo

Já k tomu ráda přikusuju bazalku, tu co voní po indii
    Budete mít zapatlanej ksicht a ruce, HODNĚ ale to každé šťavnaté zakousnutí !
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    TERCY: A mohl by být celý recept pro ty, co FB nemají? :)
    TERCY
    TERCY --- ---
    ukradeno z fb konkretne tato stranka pro ty co maji fb ( https://www.facebook.com/Recepty.zive.kuchyne )
    GARANTUJU VÁM ŽE BUDETE V SEDMÉM NEBI, možná i někde jinde

z jablíček vybereme tím dlabátkem jádřince, rozkrájíme na tenká kolečka ( lépe se to pak jí ) a na střídačku mažeme:

1. banán+skořice+1 jablko- mixnout
    ...Zobrazit více

Já k tomu ráda přikusuju bazalku, tu co voní po indii
    Budete mít zapatlanej ksicht a ruce, HODNĚ ale to každé šťavnaté zakousnutí !

BNT
    BNT --- ---
    raw walnut nettle pesto |
    http://www.saltfatwhiskey.com/2013/05/14/raw-walnut-nettle-pesto/

...az na ty syry, no :)))
    ANEZAK397
    ANEZAK397 --- ---
    Zkusila jsem připravit rýžový nápoj tím úplně nejprimitivnějším způsobem, a kupodivu to bylo moc dobré :)
    Rýži Basmati jsem po proprání na pár hodin namočila a pak rozmixovala s vodou a přecedila přes lněné plátýnko. Kápla jsem tam trochu "Coconut treacle" konkrétně této http://sendlanka.com/kist-coconut-treacle-bottle-340ml.html. (Mimochodem je to raw? Pokud je to šťáva ze stromu, mělo by že?) No ale pozor, celý počin měl hned několik využití. Ta voda, ve které byla rýže namočená posloužila jako pleťová voda a rýžová sušina či otruby jako tělový peeling (to samé dělám s mandlemi)
    TAJAK
    TAJAK --- ---
    ROSADKO: Já na ty recepty moc nejsem, no...:-))

Když si udělám pouze ovocné smoothie, je to na mě příliš sladké a trochu mě to pak táhne ke slanému - jak Agnesk píše, když přidám cokoliv zeleného (minimálně půl na půl, lepší je ale více zeleného, než ovoce - záleží na chuti, nutit se do něčeho, když ti to nechutná, nemá smysl a dlouhodobě je to nefunkční).

Jedinou zeleninu, kterou používám do smoothie, je řapíkatý celer (ten nejkřehčí střed, zbytek odšťavňuju). A potom právě ty zelené listy: kapusta, špenát, rukola, hlávkový salát, římský salát, polníček...pampelišku, šťovík, kopřivu, bršlici, atd.
    A jak jsem psal, nejraději mám jednoduché kombinace - 1 až max. 3 druhy ovoce...banánem nikdy nic nezkazíš - dá tomu krásně hladkou a sladkou texturu. Jinak se fantazii meze nekladou, nejlepší je na sobě experimentovat a hledat, co ti dělá dobře. Poslouchat momentální potřeby svého těla.
    BNT
    BNT --- ---
    dodržujete to pravidlo, že se nemá kombinovat ovoce se zeleninou..?
    AGNESK
    AGNESK --- ---
    DANIA: Krásné stránky, jsi moc šikovná.
    A ten nástavec na máslo je už součástí balení? Děkuju.)

DANIA
    DANIA --- ---
    AGNESK: diky.) jo, moje. tak zrovna na tohle super-jemny mleti je ideal ten vyrobnik orechoveho masla, o kterym pisu v tom receptu. mam to jako nastavec na odstavnovac - angel juicer. ale jinak pouzivam tenhle philips s prislusenstvim, ktery mi na orechove pomazanky, tycinky apod. uplne vyhovuje:) ale i tak, s tim heblem na maslo se to neda srovnat. je to super.)
    AGNESK
    AGNESK --- ---
    SKY_MAX: Až jí budu zkoušet vzpomenu si na Tvůj příspěvek, díky:)
    AGNESK
    AGNESK --- ---
    DANIA: Vypada skvěle, moc se ti povedl:) To jsou tvoje stránky? A jaký, prosím, používáš sekáček na ořechy-food processor? Zrovna hledám ten pravý:) Díky.
    TAJAK:
    taky jsem viděla, určitě by to šlo:) Já teda nori řasu, dulse nebo kelp, jakoukoliv nemám ráda, připomíná mi to chuť, vůni ryby. Ale dávám si sladkovodní řasu, spirulinu a chlorellu v tabletkách, cítím, že tu b12 musím víc doplňovat.
    Taky mám ráda taková smoothie, hlavně po takovym špenátu nebo mangoldu ve sladkém freshi třeba z jablek a mrkve spolu s banánem a goji vůbec nemám žádný chutě ani hlad, listovou zeleninu ve smoothie nebo odšťavnit doporučuje Victoria Boutenko v knize 12 kroků k syrové stravě při přechodu z vařeného na syrové a ono to funguje:) Mně to nejvíc chutná, když vyndám banány a jahody z mrazáku a nedělám z toho zmrzlinu, ale smoothie spolu s goji a listovou zeleninou a teď naposled jsem si tam přilila trochu makového mléka:)

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam