• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AGNESKRAW recepty aneb jak se naučit NEVAŘIT
    TAJAK
    TAJAK --- ---
    ROSADKO: Já na ty recepty moc nejsem, no...:-))

Když si udělám pouze ovocné smoothie, je to na mě příliš sladké a trochu mě to pak táhne ke slanému - jak Agnesk píše, když přidám cokoliv zeleného (minimálně půl na půl, lepší je ale více zeleného, než ovoce - záleží na chuti, nutit se do něčeho, když ti to nechutná, nemá smysl a dlouhodobě je to nefunkční).

Jedinou zeleninu, kterou používám do smoothie, je řapíkatý celer (ten nejkřehčí střed, zbytek odšťavňuju). A potom právě ty zelené listy: kapusta, špenát, rukola, hlávkový salát, římský salát, polníček...pampelišku, šťovík, kopřivu, bršlici, atd.
    A jak jsem psal, nejraději mám jednoduché kombinace - 1 až max. 3 druhy ovoce...banánem nikdy nic nezkazíš - dá tomu krásně hladkou a sladkou texturu. Jinak se fantazii meze nekladou, nejlepší je na sobě experimentovat a hledat, co ti dělá dobře. Poslouchat momentální potřeby svého těla.
    BNT
    BNT --- ---
    dodržujete to pravidlo, že se nemá kombinovat ovoce se zeleninou..?
    AGNESK
    AGNESK --- ---
    DANIA: Krásné stránky, jsi moc šikovná.
    A ten nástavec na máslo je už součástí balení? Děkuju.)

DANIA
    DANIA --- ---
    AGNESK: diky.) jo, moje. tak zrovna na tohle super-jemny mleti je ideal ten vyrobnik orechoveho masla, o kterym pisu v tom receptu. mam to jako nastavec na odstavnovac - angel juicer. ale jinak pouzivam tenhle philips s prislusenstvim, ktery mi na orechove pomazanky, tycinky apod. uplne vyhovuje:) ale i tak, s tim heblem na maslo se to neda srovnat. je to super.)
    AGNESK
    AGNESK --- ---
    SKY_MAX: Až jí budu zkoušet vzpomenu si na Tvůj příspěvek, díky:)
    AGNESK
    AGNESK --- ---
    DANIA: Vypada skvěle, moc se ti povedl:) To jsou tvoje stránky? A jaký, prosím, používáš sekáček na ořechy-food processor? Zrovna hledám ten pravý:) Díky.
    TAJAK:
    taky jsem viděla, určitě by to šlo:) Já teda nori řasu, dulse nebo kelp, jakoukoliv nemám ráda, připomíná mi to chuť, vůni ryby. Ale dávám si sladkovodní řasu, spirulinu a chlorellu v tabletkách, cítím, že tu b12 musím víc doplňovat.
    Taky mám ráda taková smoothie, hlavně po takovym špenátu nebo mangoldu ve sladkém freshi třeba z jablek a mrkve spolu s banánem a goji vůbec nemám žádný chutě ani hlad, listovou zeleninu ve smoothie nebo odšťavnit doporučuje Victoria Boutenko v knize 12 kroků k syrové stravě při přechodu z vařeného na syrové a ono to funguje:) Mně to nejvíc chutná, když vyndám banány a jahody z mrazáku a nedělám z toho zmrzlinu, ale smoothie spolu s goji a listovou zeleninou a teď naposled jsem si tam přilila trochu makového mléka:)

BNT
    BNT --- ---
    ROSADKO: nebo todle: hrnek čerstvých listů špenátu, banán, 1/4 ananasu, voda nebo kokosový mlíko
    BNT
    BNT --- ---
    ROSADKO: zkus toto: 1 hrst listů čerstvého špenátu, 1 střední čerstvá hruška, 1 lžíce semínek chia, 1 bluma, 1/4 avokáda, 250 ml vody
    ROSADKO
    ROSADKO --- ---
    TAJAK: nemůžeš dát prosím pár receptů na nějaké ověřené smoothies v kombinaci ovoce+listová zelenina? dík :)
    TAJAK
    TAJAK --- ---
    AGNESK: To vypadá skvěle...dobré by to bylo i zabalené v nori řase.

Já jinak moc na extra vyvařování a "vyvařování" nemám prostor, takže u mě vyhrávají na přípravu rychlá jídla...v poslední době zjišťuju, že se cítím skvěle po zelených juicích a jednoduchých zelených smoothies (1-2 druhy ovoce + listová zelenina; teď to, co roste venku + ořechový jogurt), občas nějaký ten salát, dobrá polévka (vařená) a málokdy chleba (kamarád makrobiotik dělá skvělý napařovaný)...a nesmím opomenout domácí mandlové mléko! :o) A když mám chuť na sladké, tak namísto dezertů jím sušené ovoce z Lifefood.
    DANIA
    DANIA --- ---
    jak dopadl vikendovy dort: recept

AGNESK
    AGNESK --- ---
    Dlouho jsem si nic nepřipravovala, jen taková klasika, dojídala jsem krekry, tahini, pomazánky, zmrzliny a smoothie, ale nic nového. Těším se až si připravím takové rolky. Mňam.
    Raw Vegan Recipe: Gluten-free guacamole wrap with tomato, lettuce, bell pepper and red onion in a zucchini, apple and flax seed crust | THE GLOBAL GIRL ®
    http://theglobalgirl.com/raw-vegan-recipe-gluten-free-guacamole-wraps-with-tomato-lettuce-bell-pepper-and-red-onion-in-a-zucchini-apple-flax-seed-crust/
    rolky

Nemáte někdo taky nějaký plán, co budete v nebližší době nevařit? Nebo co si rádi připravujete už pravidelně?
    JAYBEE
    JAYBEE --- ---
    AGNESK: Noooo ptam tady, protoze v ty fb skupine je to takove....no....verim nyxakum radsi :D
    JAYBEE
    JAYBEE --- ---
    MRTVYKOTE: vytecne! na tuto jsou prave driv koukal jen jsem se nedokazal dokopat :D dekuji

AGNESK
    AGNESK --- ---
    STILL_PRIMITIVE: Já jsem někde četla, že při otevřené troubě se protáhne sušení i na tři dny, což je terpve úlet:)

JAYBEE:Bohužel, nemám zkušenost s jinými sušičkami, ale zkus se třeba zeptat i na fb ve skupině RAW CZ a SK, myslím, že tam tohle téma docela pravidelně koluje.)
    ROSADKO
    ROSADKO --- ---
    STILL_PRIMITIVE: hm, to je fakt...
    STILL_PRIMITIVE
    STILL_PRIMITIVE --- ---
    ROSADKO: dá, v otevřený, ale přijde mi to jako dost úlet mít doma zapnutou troubu s otevřenejma dvířkama :) kor několik hodin... ideálně přez noc... jen mě vždy děsila spotřeba energie obhajitelná snad jen v zimě kdy si i přitopíme, a v létě se dá sušit na sluníčku... to je uplně nej...
    ROSADKO
    ROSADKO --- ---
    A nedá se sušit i v troubě?
    MRTVYKOTE
    MRTVYKOTE --- ---
    JAYBEE: z jine cenove tridy mam doma neco takovejo typu a jsem s ni spokojena http://www.eleshop.cz/prodej/susicka-ovoce-bielmeier-bhg-601-179884 sice nema tak presnou stupnici ale na doma to staci....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam