• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AGNESKRAW recepty aneb jak se naučit NEVAŘIT
    KABIS
    KABIS --- ---
    SISTA: no, tak prave to mam asi ja - klasicka zrala cuketa :) potrebuju ji spotrebovat a chci si ji udelat zitra do prace na obed a mam chut na neco raw no :)
    SISTA
    SISTA --- ---
    KABIS: my jsme to delali z mensich cuket a z tech byly ty platky hodne uzky a kratky, takze priste prave chceme zkusit z vetsich, ale takovy ty uplny obry bych nepouzivala.
    KABIS
    KABIS --- ---
    SISTA: to vypada pekne, akorat ja mam cukety domaci, takze jsou velke a nevim, jestli ten prostredek jde i u tehle pouzit? (aneb jestli z toho budou dobry ty platky)
    SISTA
    SISTA --- ---
    KABIS: Cuketové rolky

    Cukety nakrájíme na tenké plátky a zarolujeme s následujícím:

    Náplň 1: avokádo, sůl, česnek, nadrobno nakrájená cibulka, nať koriandru
    Náplň 2: roxmixovaná slunečnicová semínka, sůl, rajčata, bazalka
    KABIS
    KABIS --- ---
    Nemate nejaky pekny recept na cuketu jako hlavni jidlo, idealne s vecma co najdu doma jako neraw stravnik? :D (tj n ejaky oleje, zelenina a trochu klasickeho ovoce, nejaka seminka)
    TAJAK
    TAJAK --- ---
    ROSADKO: To by šlo, recept vypadá fajn, sbíhají se mi sliny...:-) Děkuji!;)
    ROSADKO
    ROSADKO --- ---
    TAJAK: co takhle gazpacho? :)

    Gena’s Perfect Gazpacho

    Ingredients

    2 large tomatoes, or 1 ½ cups of cherry or other small tomato variety; I used small, round heirloom tomatoes (yum!)
    ½ large cucumber
    1/3 cup basil, packed
    ¼ tsp salt
    Juice of half a lime
    2 tbsp apple cider vinegar
    1/8 large avocado (or a couple of slices)
    1/3 cup water
    3 tbsp olive oil
    TAJAK
    TAJAK --- ---
    Máte někdo nějaký vyzkoušený a dobrý recept na raw rajčatovou polévku? Začínám být přezásobený domácímý rajčaty...;-)
    BNT
    BNT --- ---
    RAW BROWNIES

    2 Cups Walnuts
    3/4 Cup Cacao Powder
    1/8 tsp Salt
    2 cups Medjool Dates
    Cacao Nibs – For The Top

    - In the food processor, process the nuts until they are a coarse flour texture.
    - Add cacao powder and salt and process again to combine.
    - Add medjool dates and combine until a ball forms.
    - In a small pan, press the brownie mixture down. Sprinkle cacao nibs on top.
    - Freeze for a few hours to harden and set.
    - Store in the fridge
    AGNESK
    AGNESK --- ---
    JEDNODUCHÝ "HUMMUS" Z CUKETY bez cizrny

    - 1/2 šálku tahini
    - 2 malé nebo 1 velká cuketa
    - stroužek česneku
    - šťáva z citronu (množství podle chuti)
    - na dochucení: sůl, lahůdkové droždí
    Oloupat cukety, nakrájet a se vším ostatním pomixovat.

    hummus
    Más allá del gluten...: "Hummus" Sin Garbanzo (Receta SCD, GFCFSF, Vegana, RAW)
    http://www.masalladelgluten.com/2013/07/hummus-sin-garbanzo-raw.html
    STILL_PRIMITIVE
    STILL_PRIMITIVE --- ---
    KLAIR: vařit je rozhodně škoda, osobně mi syrový chutnaj víc než tepelně upravený kdy z se nich stane takový "bláto" a musej se dochutit kořenim... kdežto syrový sou hrozně fresh...jinak cukety se daj i skvěle nakládat, ala pečenáče, utopenci a podobný věci... např.: http://dadala.hyperlinx.cz/zele/zeler0218.html
    BNT
    BNT --- ---
    tady...
    Vitariánky Anna Hýžová a Zuzana Madalová - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=GSgTUcPtqiI

    ...je recept na prima cuketovy zavitky :)
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    STILL_PRIMITIVE: Prima plán.... a já mám těch cuket fakt hodně.... takže "těstoviny". Bohužel teda nemám strojek na špagety, ale s tou škrabkou na brambory by to šlo.
    Jinak ale co dál? V secret of raw jsem jedla závitky s něčím vevnitř a bylo to dokonalé a strašně dobré... čím se dají cukety naplnit? Přijde mi škoda to péct, když jsem už ochutnala, jak strašně dobré to je syrové :)
    STILL_PRIMITIVE
    STILL_PRIMITIVE --- ---
    KLAIR: z cuket uděláš skvělý "těstoviny" = špagety pomocí strojku na špagety nebo tagliatelle pomocí škrabky na brambory... na to už jen rajčatovku s čerstvou bazalkou a tradá...
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    Mám tady strašně moc cuket.... Co dobrého z nich mohu vytvořit? :)
    SKY_MAX
    SKY_MAX --- ---
    MRTVYKOTE: taky mě na chalupě čeká, ještě nevim, ale asi klasika, do šťáv, do smoothíček, do všeho ovocnýho. Chtěl bych s ním zkusit nějakou zmrzlinu nebo dort
    Příjdu-li na něco dám vědět
    ULILIA
    ULILIA --- ---
    Nájdená na nete, ešte neskúšaná, ale vyzerá chutne:

    LETNÍ AVOKÁDOVÁ POLÉVKA S BAZALKOU
    4 porce

    2 lžíce za studena lisovaného olivového nebo konopného oleje,
    2 stroužky česneku,
    8 lístků bazalky
    šťáva ze dvou citrónů,
    3 zralá avokáda,
    2 střední okurky
    sůl, pepř podle chuti
    Prolisujeme česnek, nadrobno nakrájíme bazalku, zalijeme olejem a necháme asi 30 minut stát. Pak všechny ingredience mixujeme dohromady, přidáme tolik vody, abychom získali konzistenci, která nám vyhovuje, a ihned podáváme.
    MRTVYKOTE
    MRTVYKOTE --- ---
    jak konzumujete angrešt? mame ho na zahrade dost, planuju ho rozmixovany usušit na platy nejake dalsi napady?
    KACHNIK
    KACHNIK --- ---
    Nevařený džem z černýho rybízu: černý rybíz s cukrem 1:1 (nebo 1.5). Tyčákem rozmixovat rybíz a postupně přidávat cukr po 10-20dkg - mixovat - nechat stát (třeba půl hoďky) - přidat cukr - mixovat- nechat stát a tak pořád dokola dokavad máme cukr. Pak už stačí nakydat do skleniček, někdo říká, že zakápnout lihovinou, ale pokud jsou čisté a pořádně zavřené skleničky, vydrží i bez toho.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam