• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AGNESKRAW recepty aneb jak se naučit NEVAŘIT
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    KAMAHL: doposud klasicky, ale nasel sem prave raw recept (neni tezky pomoci google najit, ted tady nemam link), takze ho zkusim az bude cas... a pustim se i do dalsich jidel

me tenhle typ stravy zajima asi spis z gurmanskeho hlediska nez jako fylozofie...
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    ANDY_WARHOL: A mimochodem, jak děláš tu rýži? :)
    BNT
    BNT --- ---
    já vegan nebudu asi nikdy, páč pojídám med.. :)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    AGNESK: no ja prisel minimalne na to sushi jeste...
    ono by mi asi jiny maso nechybelo, kdybych chtel byt vegetarian. ale ryby v sushi to urcite ano...
    prave to bude asi moje prvni raw jidlo... sem zvedavy jak to bude chutnat..
    AGNESK
    AGNESK --- ---
    ANDY_WARHOL: napada me raw recept s masem jen ten tatarak a nebo si muzes ususit maso v susicce a s necim to zkombinovat, priznam se, ze jsem taky na zadny recepty s masem nenarazila, jistě už víš proč:)

Jinak raw skutečně z angl. neznamená živá:) ale vitariánství neboli raw food je konzumace ŽIVÉ i SYROVÉ stravy! Zde je stručné popsání těchto dvou pojmů :)
    http://www.receptnaspokojenost.com/2013/04/rozdil-mezi-zivou-syrovou-stravou.html
    mimochodem velmi inspirující stránky, ráda z nich čerpám pozitivní energii:)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    KAMAHL: ok
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    ANDY_WARHOL: Tak to kombinuj s masem, jestli cítíš že je to tak pro tebe dobré. :) Akorát, jak píše AGNESK, většina lidí k raw stravě dojde přes veg stravu, takže je recepty s masem prostě nezajímají. To je podle mě důvod, proč tu nejsou.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    KAMAHL: sakra ale ja nejsem hnidopich, me to jenom zajimalo, jestli to je striktni nebo ne.
    protoze me zajima tento typ stravy, ale nejsem vegetarian a nemam pro to duvod byt... mam treba rad sushi, kde se bezne ji syrove ryby - a uz sem koukal jak udelat "ryzi" bez vareni a cele sushi, tak to chci spojit
    tatarak mam taky rad.
    proste bych to klidne kombinoval i s masem, ale zarazilo me ze vsechy recepty zde jsou bez masa, tak sem se proste chtel proste jen zjistit, jak to je
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    A kořen "vit" od "vitarán" je zase od slova "živý". Slovíčkaření tohleto... Přece nikdo netvrdí, že nemůžou existovat lidi co budou jíst jenom syrovou stravu včetně masa. Jestli chceš být hnidopich, můžeš teda třeba rozlišovat raw foodisty a jako speciální podmnožinu vitariány, ale je to prostě jen nějaké onálepkování. Sám jsi slovo "dovoleno" dal správně do úvozovek, protože tady nejde o žádné zákazy a příkazy.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    DANIA: raw ale neznamena ziva :) je to syrova strava, tatarak neni syrovy ? ja myslel tedy vzdycky ze je
    DANIA
    DANIA --- ---
    ANDY_WARHOL: no tatarak je vskutku "ziva strava" :))
    AGNESK
    AGNESK --- ---
    ANDY_WARHOL: vitariánství je úzce spjato s veganstvím, myslím si, že většina lidí k tomu vitariánství přirozeně dojde právě přes vegetariánství a veganství, vnímám vitariánství jako nejvýše postavenou NEJZDRAVĚJŠÍ formu stravování člověka. Znám vitariány, co nepohrdnou syrovým vejcem a nebo tatarákem a to jsou tací, kterým nevadí smrt nevinných zvířat a nebo využívání zvířat všeobecně k jídlu, které tělu vůbec neprospívá. To je cesta víry, do které není nutno zasahovat. Vitariánství se tedy může dělit na RAW VEGAN FOOD a na RAW FOOD.

KAMAHL: V zimě určitě vyzkouším nějakou takovou polévku, díky za tip. Zrovna včera jsem dosušila houby:) Musím ještě jít na bez a taky se těším na šípek, ale to už do polévky není:)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    muzu si dovolit jeden dotaz ? proc vitariani nemaji "dovoleno" jist maso ? a tusim ze v tom rozhovoru se psalo i o vajickach, pritom takovy tatarak by tedy splnoval vsechny nalezitosti, az na to vajicko a maso pochopitelne...
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    Mám takovej kompromisní tip: Často si vařím (padon, sprosté slovo) polévky, ale vařím jen hutnou část - třeba nějakou luštěninu, kroupy, houby... A nakonec přidám zeleninu syrovou, nevařím jí s ostatním.
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    Vitariánství: Výhody, nevýhody a co to vlastně znamená? - Žena.cz
    http://zena.centrum.cz/...tm_source=centrumHP&utm_medium=stylebox&utm_campaign=B&utm_term=position-5
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    děláte někdo krekry z něčeho fermentovaného (rejuvelac/nálev z fermentované zeleniny/syrovátka)?

Našla jsem to jako téma jedné lekce americké kysačky a letmým googlením jsem se dostala jen k nabídkce produktů, nikoliv k receptům...

Když si to představuju jako že se různé věci namočí do té probiotické tekutiny, nechají se nasáknout, rozmixují se na kaši a usuší - představuju si to špatně?
    AGNESK
    AGNESK --- ---
    Přidávám na nástěnku nové stránky s raw recepty a podle mne velmi povedené, moc se mi líbí třeba takové asijské těstoviny s tahini pastou, mnam. Tak se inspirujte:) Už abych si pořídila taky špagetovač :))

http://www.100-percent-food.com/

https://www.facebook.com/100percentfood

nudle
    KABIS
    KABIS --- ---
    SISTA: to vypada taky dobre, zkusim, diky :) akorat jsem zvedava na moje tvarovani spaget, ale to dam! :)
    KABIS
    KABIS --- ---
    SISTA: no, tak prave to mam asi ja - klasicka zrala cuketa :) potrebuju ji spotrebovat a chci si ji udelat zitra do prace na obed a mam chut na neco raw no :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam