• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AGNESKRAW recepty aneb jak se naučit NEVAŘIT
    BNT
    BNT --- ---
    DANIA: nekombinuju zasadne ovoce a zeleninu, navic tropicky ovoce evidentne ochlazuje. nicmene zazvor jo, ten jo :)
    DANIA
    DANIA --- ---
    BNT: zkus věci se zázvorem, hlavně kimči, nebo šťávu pomeranč-mrkev-zázvor
    OTZ
    OTZ --- ---
    no nicmene najdou se i raw masozrouti..

Ok, a budete jíst shnilé maso. Proč jíst shnilé maso?
    Je to pro-biotické. Polovina mého problému s mým trávením byl vlastně jen nedostatek enzymů. Moje tělo prostě neprodukuje dostatek enzymů na trávení škrobnatých potravin. Takže pro-biotické bakterie shnilé maso skutečně mi pomohl strávit jídlo.

This Guy's Eaten Nothing but Raw Meat for Five Years | VICE United Kingdom
    http://www.vice.com/en_uk/read/this-guy-has-eaten-nothing-but-raw-meat-for-five-years
    BNT
    BNT --- ---
    poraďte mi prosím nějaký zahřívací rawcepty, začínám mít problém se zimou :(
    SKY_MAX
    SKY_MAX --- ---
    EGGH: samozřejmě, že jsou včelaři co to dělaj jako kokoti a včelaři co to dělaj rozumně. A těch druhejch je míň. Ale tak je to se všim. Člověk si musí hlídat od koho a co si kupuje.
    Porovnávat vejce a med nevim jestli je úplně na stejný úrovni. Správnej včelař vezme včelám jenom přebytky medu - jejich jídla, co nepotřebujou a vyroběj prostě navíc. Vejce je potenciální další kuře, respetive neoplodněnej zárodek. Neřikám, že jíst vejce je špatný, sám sem je jedl a výmečně si dám i dnes, ale co se nějaký řekněmě "etiky" strávníka týče, tak vzít někomu jeho nadbytek jídla je pro mě osobně víc v pohodě než mu sníst neoplodněnej zárodek. Ale znova řikám, na vejcích nevidim nic špatnýho, akorát nabízim pohled těch lidí co to spíše nejedi.
    EGGH
    EGGH --- ---
    BETCHO: Tak v tom případě doporučuji zúčastni-ti se někdy stáčení medu. Naopak, jezením vejce nijak neškodíš zvířatům. Slepice vejce vyplkne, vezmeš si jej . nic by z něj nebylo - slepici to nevadí.
    BETCHO
    BETCHO --- ---
    LANNA: Přesně tak. už jsem to tady kdysi psala a schytala za to mnoho mínusů :-) Neznám žádného vitariána, který by programově jedl syrové maso, vejce, atd. Z živočišného světa, pokud vím, vitariáni přijímají pouze včelí produkty, pyl, raw med, propolis. A to proto, že za á) včeličky kvůli nám nemusí umřít a za bé) včelí produkty jsou jedny z nejlepších superpotravin vůbec....
    LANNA
    LANNA --- ---
    Raw automaticky znamena raw veganstvi.. Existujou nejake dalsi "proudy", kde se snazi jist i zivocisne produkty, ale to je okrajove
    EGGH
    EGGH --- ---
    SIMSA: Tatarák
    SIMSA
    SIMSA --- ---
    AGNESK: A co pomazánka ze syrových jater, žloutku, cibule a česneku?
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    skoda ze to neni v rijnu...
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    to co sem videl ja byla nejaka nahrazka, vubec to nebyla ryze....
    BNT
    BNT --- ---
    KAMAHL: v otevřený troubě v teplý vodě pár hodin prej. ale taky jsem to ještě nedělala :)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    KAMAHL: doposud klasicky, ale nasel sem prave raw recept (neni tezky pomoci google najit, ted tady nemam link), takze ho zkusim az bude cas... a pustim se i do dalsich jidel

me tenhle typ stravy zajima asi spis z gurmanskeho hlediska nez jako fylozofie...
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    ANDY_WARHOL: A mimochodem, jak děláš tu rýži? :)
    BNT
    BNT --- ---
    já vegan nebudu asi nikdy, páč pojídám med.. :)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    AGNESK: no ja prisel minimalne na to sushi jeste...
    ono by mi asi jiny maso nechybelo, kdybych chtel byt vegetarian. ale ryby v sushi to urcite ano...
    prave to bude asi moje prvni raw jidlo... sem zvedavy jak to bude chutnat..
    AGNESK
    AGNESK --- ---
    ANDY_WARHOL: napada me raw recept s masem jen ten tatarak a nebo si muzes ususit maso v susicce a s necim to zkombinovat, priznam se, ze jsem taky na zadny recepty s masem nenarazila, jistě už víš proč:)

Jinak raw skutečně z angl. neznamená živá:) ale vitariánství neboli raw food je konzumace ŽIVÉ i SYROVÉ stravy! Zde je stručné popsání těchto dvou pojmů :)
    http://www.receptnaspokojenost.com/2013/04/rozdil-mezi-zivou-syrovou-stravou.html
    mimochodem velmi inspirující stránky, ráda z nich čerpám pozitivní energii:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam