• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AGNESKRAW recepty aneb jak se naučit NEVAŘIT
    SKY_MAX
    SKY_MAX --- ---
    BONEMINA: bude-li to správně usušené, tak to vydrží i dýl.. žejo dyt sušený věci vydržej dlouho, ale bacha na to sušení, několikrát se nám stalo, že jsme to neměli usušený pořádně a pak se s tim děli něpěkný věci
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    BERENIKEE:
    BNT: Díky. Byly by i nějaké fígle, jak to ochutit, nebo je to stejné, jako u pečení? A trvanlivost, vydrží to aspoň týden?
    BNT
    BNT --- ---
    BONEMINA: z batátů jdou taky :)
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    AGNESK: tak vypadá to trošku jako hovno, ale jíst se to dá.)))
    možná tam mohlo bejt míň karobu, dala jsem ty 2pl a přijde mi, že to dost potlačilo ty ostatní chutě. Takže je to něco jako čokoška (konečně jsem prostudovala, co je karob, něco jako kakao).
    Mladej to baští, dělám mu z toho kuličky. Jo koukám ten vanilkovej extrakt/prášek jsem tam zapomněla dát a slunečnicovejch semínek jsem měla jen jeden sáček, víc neměli

    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    Viděl jsem recept na nějaké kapustové chipsy, ale nezkoušel jsem.
    BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    BONEMINA: Celer,cervena repa treba.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    Nemám s vitariánstvím prakticky žádné zkušenosti, ale chtěla bych spáchat v sušičce nějaké zeleninové chipsy. Máte nějaké praktické tipy, z jaké zeleniny jsou nejlepší (brambory asi nebudou to pravé), jak ochutit, jak dlouho vydrží... atd.?
    AGNESK
    AGNESK --- ---
    EUCHENIE: Pošli pak fotku:)
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    dnes či zítra zkusím:

    RAW BROWNIES ZO SLNECNICOVYCH SEMIENOK

    Potrebujeme:
    - 2 salky slnecnicovych semienok
    - 1/4 salky lanovych semienok
    - 1/4 salky kokosoveho oleja
    - 10 datli
    - 1/4 salky medu alebo agave
    - 2 PL kakao
    - 2 PL karob (alebo viac kakaa)
    - 1 lyzicka vanilkoveho extraktu alebo prasku
    - kakaove boby

    POSTUP:
    1. V robote s nozmi do "S" (food processor) pomliet slnecnicove semienka (aby ostala hruba muka). Na kavovom mlynceku pomliet lanove semienka. Roztopit kokosovy olej.
    2. Do robota s pomletymi slnecnicovymi semienkami pridat pomlety lan, kakao a karob. Pomiesat.
    3. Pridat datle. Spracovat kym sa datle "nerozsekaju" a nepremiesaju so semienkami.
    4. Pridat agave (med) a roztopeny kokosovy olej. Spracovat na tuhu masu.
    Kto ma rad kakaove boby, tu sa mozu pridat do cesta… ostanu v nom potom ako chrumkave kusky.
    5. Cesto natlacit do formy vystlanej papierom na pecenie (ja som pouzila sklenenu stvorcovu velkosti 21x21cm). Uhladit vrch.
    6. Dat do chladnicky na par hodin, aby to pekne stuhlo.
    7. Nakrajat, ozdobit kakaom a nasekanymi bobami.
    DANIA
    DANIA --- ---
    No, tak chuť raw makového závinu podle paní Hýžové bych ohodnotila jako.. pro pokročilé .))
    DANIA
    DANIA --- ---
    AGNESK: kokosovo-avokádovou a mrkvovou dělám běžně, nově jsem zkoušela cizrnovou, zahřívací s kari, zimní polévku, "bramboračku", .. každopádně už mám nachytanou mouku z klíčené pohanky na makový závin, to se docela těším
    .. a jsem.)
    KABIS
    KABIS --- ---
    znate nejake recepty s ryzi, jahly a podobne? nebo se takove veci nepouzivaji?
    AGNESK
    AGNESK --- ---
    DANIA: Něco podobného co popisuješ jsem i očekávala. Až na tu výhru, věřím, že mi udělá radost i povídáním. Většinou v knihách, kde se téma probírá od základů najdu vždy něco nového. A mít u sebe Annu Hýžovou v knižní podobě musí být skvělé setkání.
    Jaké jsi dělala polévky, nemáš i nafocené?:) Promiň, jestli se zmýlím, nejsi náhodou spoon ve věčně dobré náladě?:)
    DANIA
    DANIA --- ---
    AGNESK: docela fajn, první dvě třetiny knihy je jen povídání, ale upřímně to není zrovna nějaký terno a pro někoho, kdo má alespoň trochu přehled se tam nic moc zajímavého nepíše (naprosto základní poznatky o trávení ve stylu "co je to lepek" nebo o lidském těle "co je to ta krevní skupina", popř. sem tam nějaké novátorské moudro, jako že má člověk dobře dobře žvýkat). Poslední třetina jsou recepty, ty jsou fajn, už jsem zkoušela několik polévek a teď o Vánocích i nějaké cukroví, ale taky to není nic, co by si člověk nenašel i na netu.
    AGNESK
    AGNESK --- ---
    Nemáte někdo tuhle novou knížku Anny Hýžové? Jaká je?


    KNIHY o RAW FOOD | Škola živé stravy - Vitariánství jako Cesta | www.rawsuperfood.cz
    http://www.rawsuperfood.cz/...6-1-KNIHY-o-RAW-FOOD/0/5/149-Skola-zive-stravy-Vitarianstvi-jako-Cesta
    AGNESK
    AGNESK --- ---
    RODWY: Super, přidáno na nástěnku.
    RODWY
    RODWY --- ---
    AGNESK
    AGNESK --- ---
    Kristina a její apple pie. Je skvělá, mám jí moc ráda.




    FullyRaw Apple Pie! - YouTube
    https://www.youtube.com/watch?v=vTIWsLhcLLU#t=98
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam