• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AGNESKRAW recepty aneb jak se naučit NEVAŘIT
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    dnes či zítra zkusím:

    RAW BROWNIES ZO SLNECNICOVYCH SEMIENOK

    Potrebujeme:
    - 2 salky slnecnicovych semienok
    - 1/4 salky lanovych semienok
    - 1/4 salky kokosoveho oleja
    - 10 datli
    - 1/4 salky medu alebo agave
    - 2 PL kakao
    - 2 PL karob (alebo viac kakaa)
    - 1 lyzicka vanilkoveho extraktu alebo prasku
    - kakaove boby

    POSTUP:
    1. V robote s nozmi do "S" (food processor) pomliet slnecnicove semienka (aby ostala hruba muka). Na kavovom mlynceku pomliet lanove semienka. Roztopit kokosovy olej.
    2. Do robota s pomletymi slnecnicovymi semienkami pridat pomlety lan, kakao a karob. Pomiesat.
    3. Pridat datle. Spracovat kym sa datle "nerozsekaju" a nepremiesaju so semienkami.
    4. Pridat agave (med) a roztopeny kokosovy olej. Spracovat na tuhu masu.
    Kto ma rad kakaove boby, tu sa mozu pridat do cesta… ostanu v nom potom ako chrumkave kusky.
    5. Cesto natlacit do formy vystlanej papierom na pecenie (ja som pouzila sklenenu stvorcovu velkosti 21x21cm). Uhladit vrch.
    6. Dat do chladnicky na par hodin, aby to pekne stuhlo.
    7. Nakrajat, ozdobit kakaom a nasekanymi bobami.
    DANIA
    DANIA --- ---
    No, tak chuť raw makového závinu podle paní Hýžové bych ohodnotila jako.. pro pokročilé .))
    DANIA
    DANIA --- ---
    AGNESK: kokosovo-avokádovou a mrkvovou dělám běžně, nově jsem zkoušela cizrnovou, zahřívací s kari, zimní polévku, "bramboračku", .. každopádně už mám nachytanou mouku z klíčené pohanky na makový závin, to se docela těším
    .. a jsem.)
    KABIS
    KABIS --- ---
    znate nejake recepty s ryzi, jahly a podobne? nebo se takove veci nepouzivaji?
    AGNESK
    AGNESK --- ---
    DANIA: Něco podobného co popisuješ jsem i očekávala. Až na tu výhru, věřím, že mi udělá radost i povídáním. Většinou v knihách, kde se téma probírá od základů najdu vždy něco nového. A mít u sebe Annu Hýžovou v knižní podobě musí být skvělé setkání.
    Jaké jsi dělala polévky, nemáš i nafocené?:) Promiň, jestli se zmýlím, nejsi náhodou spoon ve věčně dobré náladě?:)
    DANIA
    DANIA --- ---
    AGNESK: docela fajn, první dvě třetiny knihy je jen povídání, ale upřímně to není zrovna nějaký terno a pro někoho, kdo má alespoň trochu přehled se tam nic moc zajímavého nepíše (naprosto základní poznatky o trávení ve stylu "co je to lepek" nebo o lidském těle "co je to ta krevní skupina", popř. sem tam nějaké novátorské moudro, jako že má člověk dobře dobře žvýkat). Poslední třetina jsou recepty, ty jsou fajn, už jsem zkoušela několik polévek a teď o Vánocích i nějaké cukroví, ale taky to není nic, co by si člověk nenašel i na netu.
    AGNESK
    AGNESK --- ---
    Nemáte někdo tuhle novou knížku Anny Hýžové? Jaká je?


    KNIHY o RAW FOOD | Škola živé stravy - Vitariánství jako Cesta | www.rawsuperfood.cz
    http://www.rawsuperfood.cz/...6-1-KNIHY-o-RAW-FOOD/0/5/149-Skola-zive-stravy-Vitarianstvi-jako-Cesta
    AGNESK
    AGNESK --- ---
    RODWY: Super, přidáno na nástěnku.
    RODWY
    RODWY --- ---
    AGNESK
    AGNESK --- ---
    Kristina a její apple pie. Je skvělá, mám jí moc ráda.




    FullyRaw Apple Pie! - YouTube
    https://www.youtube.com/watch?v=vTIWsLhcLLU#t=98
    MASOO
    MASOO --- ---
    SKY_MAX: nejaky recept, kdyz jsem tohle prosvihla?;)
    AGNESK
    AGNESK --- ---
    RODWY: Jen červenou řepu na tenoučký plátky jako chipsy, trvaly usušit zhruba cca stejnou dobu jako křížaly.)
    RODWY
    RODWY --- ---
    AGNESK: nezkousela jsi mrkev,celer,repu?
    RODWY
    RODWY --- ---
    AGNESK: tak krizaly 15-16 hodin/41c dostacujici.)

    fish jerky muzes asi susit celej filet...
    AGNESK
    AGNESK --- ---
    RODWY: Třeba křížaly jsem sušila delší dobu, myslím, že celou noc a půl dne, větší kousky kiwi a ananasu max do večera. Déle ne.
    Jsem ani nikdy neslyšela o sušených rybách. To se suší malinké porce filetů spíš asi nějaké malinké rybky viď?:) To bych na ty dva dny viděla.)
    Tak jí pořádně využij a klidně se pochlub po nasušení:)

    RODWY
    RODWY --- ---
    diky...
    pocitam s teplotou okolo 40.)myslel jsem,ze to bude treba u ovoce 1-2dny

    na ryby se te ptat nebudu:)
    AGNESK
    AGNESK --- ---
    RODWY: A taky na tom co přesně sušíš. Já otočím knoflíkem většinou na 41, někdy když suším silnější placky, sušenky, tak dám o něco nižší teplotu. Většinou zapínám večer, pár hodin před usnutím, když jsou placky silnější, a ráno je usušíno.
    RODWY
    RODWY --- ---
    AGNESK: mam pujcenou vetsi na test a nemam vychytanej cas.)
    asi to bude zaviset na teplote!

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam