• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AGNESKRAW recepty aneb jak se naučit NEVAŘIT
    Přispívejme do této diskuze fotkami vitariánských jídel, které jsme si sami "neuvařili" a nebo i jiných raw jídel, na které máme chuť, a které nás inspirují k tvoření.
    Jedná se o jídla připravená pouze ze syrových nebo živých ingrediencí, do nichž patří ovoce, zelenina, semínka, ořechy, oliboviny a bylinky (pro ty, co nejsou vegany také syrová vejce) zpracované do 42°C. Uvádějte, prosím, pod fotkami recept, kterým jste se řídili a nebo odkaz, kde jste recept objevili. V budoucnu bych chtěla zadat jeden recept i po domluvě s Vámi na několik dní/týdnů, který bychom zkusili společně neuvařit a pak by jsme se tu pochlubili jak se nám to povedlo, pokud bude mít někdo zájem.
    1 2 3 7 10 5 6 9 13 14 í 4
    Je velmi důležité, aby si vitarián připravoval své pokrmy, které jsou náhražkou vařených jídel, těch co měl rád, jako třeba pizzu, burger, hranolky, cheesecake, rizoto, fajitos, chleba se sýrem:) atd. Tyto pokrmy můžeme mít stále rádi, nezbavujme se jich a nejezme prvních pár let jen saláty a štávy, které mám velmi ráda, ale buďme kreativní ať nás závislost na vařeném jídle znovu nedostihne. Užívejme stejných pokrmů, ale v syrové, živé, o mnohem zdravější stravě, abychom se měli veseleji a na hodně dlouho. Více o vitariánství najdete v diskuzi Vitarianstvi aneb raw food (life food) a nebo zde Na nástěnce najdete webové stránky na toto téma, tento seznam můžeme samozřejmě dál rozvíjet. Tak užívejte, tvořte a sdílejte. Jste srdečně vítáni.
    rozbalit záhlaví
    DANIA
    DANIA --- ---
    AGNESK: docela fajn, první dvě třetiny knihy je jen povídání, ale upřímně to není zrovna nějaký terno a pro někoho, kdo má alespoň trochu přehled se tam nic moc zajímavého nepíše (naprosto základní poznatky o trávení ve stylu "co je to lepek" nebo o lidském těle "co je to ta krevní skupina", popř. sem tam nějaké novátorské moudro, jako že má člověk dobře dobře žvýkat). Poslední třetina jsou recepty, ty jsou fajn, už jsem zkoušela několik polévek a teď o Vánocích i nějaké cukroví, ale taky to není nic, co by si člověk nenašel i na netu.
    AGNESK
    AGNESK --- ---
    Nemáte někdo tuhle novou knížku Anny Hýžové? Jaká je?


    KNIHY o RAW FOOD | Škola živé stravy - Vitariánství jako Cesta | www.rawsuperfood.cz
    http://www.rawsuperfood.cz/...6-1-KNIHY-o-RAW-FOOD/0/5/149-Skola-zive-stravy-Vitarianstvi-jako-Cesta
    AGNESK
    AGNESK --- ---
    RODWY: Super, přidáno na nástěnku.
    RODWY
    RODWY --- ---
    AGNESK
    AGNESK --- ---
    Kristina a její apple pie. Je skvělá, mám jí moc ráda.




    FullyRaw Apple Pie! - YouTube
    https://www.youtube.com/watch?v=vTIWsLhcLLU#t=98
    MASOO
    MASOO --- ---
    SKY_MAX: nejaky recept, kdyz jsem tohle prosvihla?;)
    AGNESK
    AGNESK --- ---
    RODWY: Jen červenou řepu na tenoučký plátky jako chipsy, trvaly usušit zhruba cca stejnou dobu jako křížaly.)
    RODWY
    RODWY --- ---
    AGNESK: nezkousela jsi mrkev,celer,repu?
    RODWY
    RODWY --- ---
    AGNESK: tak krizaly 15-16 hodin/41c dostacujici.)

    fish jerky muzes asi susit celej filet...
    AGNESK
    AGNESK --- ---
    RODWY: Třeba křížaly jsem sušila delší dobu, myslím, že celou noc a půl dne, větší kousky kiwi a ananasu max do večera. Déle ne.
    Jsem ani nikdy neslyšela o sušených rybách. To se suší malinké porce filetů spíš asi nějaké malinké rybky viď?:) To bych na ty dva dny viděla.)
    Tak jí pořádně využij a klidně se pochlub po nasušení:)

    RODWY
    RODWY --- ---
    diky...
    pocitam s teplotou okolo 40.)myslel jsem,ze to bude treba u ovoce 1-2dny

    na ryby se te ptat nebudu:)
    AGNESK
    AGNESK --- ---
    RODWY: A taky na tom co přesně sušíš. Já otočím knoflíkem většinou na 41, někdy když suším silnější placky, sušenky, tak dám o něco nižší teplotu. Většinou zapínám večer, pár hodin před usnutím, když jsou placky silnější, a ráno je usušíno.
    RODWY
    RODWY --- ---
    AGNESK: mam pujcenou vetsi na test a nemam vychytanej cas.)
    asi to bude zaviset na teplote!

    AGNESK
    AGNESK --- ---
    RODWY: Ano, já mám tuhle [ AGNESK @ RAW recepty aneb jak se naučit NEVAŘIT ] a jsem spokojená:)
    RODWY
    RODWY --- ---
    nekdo zkusenost se susickou excalibur?
    AGNESK
    AGNESK --- ---
    :)

    Výživová poradkyně Bobina radí - PF 2014 - YouTube
    https://www.youtube.com/watch?v=8Jhw59XLqJc
    IWYS
    IWYS --- ---
    ANDY_WARHOL: přesně tak, bez cukru, sladí se agáve sirupem
    BNT
    BNT --- ---
    něco veselého k banánům

    Keď budete nabudúce kupovať banán... Blog - Veronika Cibulková (blog.sme.sk)
    http://veronikacibulkova.blog.sme.sk/c/343828/Ked-budete-nabuduce-kupovat-banan.html


    Tvrdé a zelené banánové blues - E15.cz / Zen
    http://zen.e15.cz/na-ceste/tvrde-a-zelene-bananove-blues-1004549
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    IWYS: bezcukrawi znamen a i bez cukru ? sladi se medem ?
    IWYS
    IWYS --- ---
    IWYS: omlouvám se, radši na mail Michaela@nenasilnealternativy.cz
    IWYS
    IWYS --- ---
    Bezcukrawí si můžete objednat na michaela@ahimsa.cz, doporučený dobrovolný příspěvek je 140Kč za 100g (a násobky toho podle počtu gramů). Anebo můžete přijít vyrábět v úterý dopoledne a ve čtvrtek do Vily Flory, Vlašimská 13,Praha.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam