• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AGNESKRAW recepty aneb jak se naučit NEVAŘIT
    MONKEYFIGHTER
    MONKEYFIGHTER --- ---
    AGNESK: super dik, prave s brokolici to presne bylo(a houbama:)
    AGNESK
    AGNESK --- ---
    MONKEYFIGHTER: Mohla to být rozkvetlá divoká rýže. Jedná se o semínka mokřinové trávy, která roste v Severní Americe, především v oblasi Velkých jezer. Bezlepková, plná proteinů, draslíku a vitamínu B. Má oříškovou příchuť, těším se až si ji připravím s brokolicí :) Zalije se vodou a suší se po dobu 12-24 hod. v sušičce na 42°C, vydrží týden v chladničce s denní výměnou vody.
    Jinak také si připravuji z květáku takový salát viz [ AGNESK @ RAW recepty aneb jak se naučit NEVAŘIT ]
    MONKEYFIGHTER
    MONKEYFIGHTER --- ---
    IKA: pisou ze to je raw japonske rizoto z divoke ryze, vypadalo a chutnalo to jako opravdicka ryze, takze typuju nejakej zpusob "vareni" na nizsi teplote nebo tak neco
    IKA
    IKA --- ---
    MONKEYFIGHTER: Môže byť z karfiolu.
    MONKEYFIGHTER
    MONKEYFIGHTER --- ---
    PETRUSSH: tahle omacka je moje nejoblibenejsi vec na spagety, nemusis ji vubec uvarit proste vsechno nahazet do mixeru a je vyborna, otestovano na cuketovejch spagetach.]

    Cruelty Free Hedgehogs : Kremova rajcatova omacka
    http://veganotic.blogspot.cz/2011/03/kremova-rajcatova-omacka.html

    a treba bazalkovy pesto a do toho nahazet nejaky rajcata nebo neco trochu sveziho je taky labuz.]
    MONKEYFIGHTER
    MONKEYFIGHTER --- ---
    tusi nekdo jak se dela raw rejze? zrovna sem byl v rawcha na obede a kde sem si dal ke svymu prekvapeni rizoto.]
    SKY_MAX
    SKY_MAX --- ---
    PETRUSSH:
    Cuketové špagety s rajčatovým pestem - živý recept
    https://www.youtube.com/watch?v=mxA-LOzAgDQ
    SKY_MAX
    SKY_MAX --- ---
    krátká montáž z letošní RAWfestu
    RAWfest 2014
    https://www.youtube.com/watch?v=rsZ20bZZEAY
    IWYS
    IWYS --- ---
    SKY_MAX
    SKY_MAX --- ---
    dovolím si vás pozvat na náš poslední kurz před prázninami, ať jste RAW či vás to jen zajímá, zvažte účast :)

    KALICOR
    KALICOR --- ---
    KUBIS_IN: dik, to jsem netusil ;)
    SKY_MAX: heh, to znam, horem dolem jim co vidim (samo raw) a za chvili bych zase neco snedl :D
    KUBIS_IN
    KUBIS_IN --- ---
    nejlepsi asi misto toho pouzivat pohankovou mouku, ta je dobre stravitelna i za syrova.
    SKY_MAX
    SKY_MAX --- ---
    MAR_TINA: když je toho moc, tak na to trávení to neni zrovna ono.. ale když je toho pomálu to to lze. Ona to používá hlavně ve sladkejch receptech u kterýžto by mělo platit, že sladkejch RAW věcí moc člověk nesní, protože právě často obsahujou ořechy a podobný věci, co se ve velkym množství tížejí tráví
    Ale to taky záleží na člověku, někdo má metabolismus, že to jí horem dolem a nic a jiní trávej malý kousek hodiny..
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    je bezpečné jíst syrovou mouku? Nemám žádný podklad, ale nějak jsem měla zafixováno, že vločky se jíst mohou (je to obilovina vcelku, jen namačkaná, pomalu se tráví a to je dobře), ale rozemletá mouka už ne, ta že se musí povařit nebo upéct. Jistá si nejsem a logiku v tom taky moc nevidím.
    DANIA
    DANIA --- ---
    ROSADKO: namele na mlynku na mouku
    ROSADKO
    ROSADKO --- ---
    KALICOR: překvapuje mě, že ve skoro všech receptech používá ovesnou nebo jáhlovou mouku, to si připravuje sama z naklíčených semínek nebo někde kupuje? Dá se to někde sehnat v raw kvalitě, víte někdo?
    KALICOR
    KALICOR --- ---
    STILL_PRIMITIVE
    STILL_PRIMITIVE --- ---
    KUBIS_IN:
    DOCKINEZ: chystam se to prelamat do pdfka, kdyz to nebude moc peklo dam to a hodim Vam to sem .)
    KUBIS_IN
    KUBIS_IN --- ---
    DOCKINEZ: WordPad funguje, ale pdfko by se siklo .)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam