MONKEYFIGHTER: Přesně, se žampiony. Rovnou sem dám recept z knihy Živá kuchyně cesta ke zdraví :) Mimochodem neměli by ste zájem společně tady a každý sám doma připravit si stejné jídlo podle třeba každý týden stanoveného receptu? Mohli bychom se tady pak podělit o případné vylepšení a samozřejmě fotky. Co řikáte? :)
Divoká rýže s brokolicí a žampiony
1/2 hrnku olivového oleje
1/2 hrnku balzamikového octa
2 lžíce tekutého medu nebo agávového sirupu
2 lisované strožky česneku
1 1/2 lžičky mořské soli
1 lžička čerstvě mletého pepře
6 hrnků růžiček brokolice
2 hrnky rozkvetlé divoké rýže
1 hrnek cibule nakrájené na kostičky
3 hrnky žampionů
1. V malé misce ušleháme olivový olej, ocet, med, česnek, sůl a pepř.
2. Ve velké míse scmícháme hlavní ingredience s připravenou zálivkou.
3. Pokrm můžeme dále marinovat 1 až 2 hodiny při pokojové teplkotě a nebo ho dáme ohřát na 30 až 60 minut do sušičky nastavené na teplotu 63°C (Tento způsob sušení, kdy začínáme sušit na nejvyšší teplotu a poté stáhneme na 42°C urychlí odpařování vody a zabrání možnosti vzniku plísní. Tato metoda prošla přísnými testy a bylo prokázáno, že pokud je jídlo vystaveno tak vysoké teplotě nejvýše jednu hodinu, jeho teplota nepřesáhne 42°C).