• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    APPUFeferonky - Pěstování, návody, tipy, triky, chlubeníčko
    KACHNIK
    KACHNIK --- ---
    Zdravim a prosim o radu. Neprozřetelně jsem si koupila letos dvě odrůdy rychlerostoucích papriček (65-75 dní). Jsem zvyklá dávat obyč domácí směsky klíčit touhle dobou s tím, že zrají koncem léta. No a teď nevím kdy dát ty rychlejší. Taky teď nebo třeba o měsíc později?
    INXS
    INXS --- ---
    jinak nevyráběl někdo domácí sambal oelek ? odkoupila bych (dokud nevykutim vlastní)
    INXS
    INXS --- ---
    výborně, já zatim semínka ani neobjednala a už ted mám z vás mindrák, že jsem ve skluzu
    FKA82
    FKA82 --- ---
    XLOBOX: Ve skleníku stopro, navíc ještě je pořád čas. Klíčit dávám průběžně až do poloviny března.
    FKA82
    FKA82 --- ---
    XLOBOX: stihneš.
    XLOBOX
    XLOBOX --- ---
    Potreboval bych poradit, zatim sem jel jenom obycejnejsi papricky a letos muzu konecne rozjet i neco lepsiho, ale trochu sem zaspal.. Stihnu jeste chilli s kvetem 120 dni a klicivosti 3-4 tydny vypestovat ve skleniku v Praze ? dik
    PAZZITKA
    PAZZITKA --- ---
    mela bych spoustu otazek k pestovani ve foliovniku... nikdy jsem nebyla zahradkar, takze vsechno od a do z. Nejake linky? jak zalivat? jak hnojit?
    Chtela bych zjednoduesene navod jak na to pro uspesne vysledky. (tzn velke stavnate zdrave plody)
    PAZZITKA
    PAZZITKA --- ---
    NGR: taky jsem ji mela, chutna jak mastny tabasko... (ja si teda nechala vytahnout houby, jinak to mohlo bejt mastny tabasco s houbama) a nepali ted pry ani zdaleka tolik jako v dobe kdy s ni byla ta soutez ze pokud ji zvladnes snist tak ji budes mit zadarmo... Ne ze by byla uplne hnusna, ale asi za ni znova platit nebudu. Uvidime jestli bude jeste soutez a jestli v te dobe bude chutnat lip...
    MAR3K1987: par papricek jsem tam potkala (max 7 ks) ale urcite ne scotch bonet, leda by byl opichanej necim jinym a mel uplne jinej tvar.
    EXCITE:
    MAR3K1987: verim, ze tam byl pri ty soutezi, i muz rikal, ze ho tam cejtil kdyz se zucastnil.. skoda, ze uz nejdou poradne dohledat fotky soutezicich. Obsluha vubec netusila.
    VIRUS31
    VIRUS31 --- ---
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    Jinak Tom Yum jsem měl párktát v Thajsku nedávno a pálivé to bylo dost,ale snesitelně...Měl jsem ale nějakou polévku, která měla být podle pikolíka pálivější a taky byla..bez rejže navíc bych to jen stěží dal :) Bohužel si nepamatuju jméno,ale byla červená :)
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    MAR3K1987: Prostě oblož :)
    MAR3K1987
    MAR3K1987 --- ---
    EXCITE: To nevím... Ale vím že když jsem tu polívku asi před třemi lety měl, tak jsem byl přesvědčenej o tom že tam ten extrakt je...
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    MAR3K1987: skoro bych se vsadil, že ještě nedávno tam psali v receptu "extrakt"
    MAR3K1987
    MAR3K1987 --- ---
    PALEONTOLOG: "Dangerous"
    polévka (kuřecí maso, papričky Scotch Bonnets a Naga Jolokia, thajské koření, koriandr, houby, pórek)
    soup (chicken, Scotch Bonnets and Naga Jolokia peppers, thai spices, coriander, mushrooms, leek)
    MAR3K1987
    MAR3K1987 --- ---
    PALEONTOLOG: Mají tam tzv. hell menu, které obsahuje jakési oříšky, polívku a pálivé hlavní jídlo. Tak to je právě ono.
    APPU
    APPU --- ---
    hlavně házejte fotky jak vám to klíčí :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    a jak se ta paliva jmenuje? abych vedel, co si dat
    MAR3K1987
    MAR3K1987 --- ---
    PALEONTOLOG: Tak s tímto přístupem YamYam vřele doporučuju :D

    Bohužel se přidávám ke skupině pětilžičařů
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    musim tam zajit, kdyz to ctu.. indove na husinecke (husitske) s petihvezdickovym vindaloo moc neuspeli, maminka dela ostrejsi polivky (vietnam)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam