• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    APPUFeferonky - Pěstování, návody, tipy, triky, chlubeníčko
    APPU
    APPU --- ---
    INXS: oni neležej úplně spíš tak jako napůl. Ale přijde mi že když je nechávám tak stonky sílej. Zkusim nafotit
    INXS
    INXS --- ---
    první co mě napadlo že ty lehlý můžou shnít. asi bych je na začátku podepřela a jak se jakž takž udržej tak odvázala
    APPU
    APPU --- ---
    když vám nějaký sazenice moc vytáhnou a lehnou svojí váhou, necháváte je ležet aby se sami zvedly nebo je vážete k něčemu ? Minule sem je od mala vázal a přišlo mi že stonky jsou takový slabý
    INXS
    INXS --- ---
    ono to prošlo bez registrace
    PIDLOOCKO
    PIDLOOCKO --- ---
    INXS: spíš bych řekl, že to maj' teď rozbitý.
    RIVEEK
    RIVEEK --- ---
    jeste pro Feferonii : kytky v praci za oknem mam uz zas taky cely nadrzeny jit ven a mnozit se. Asi uz je nebudu dal zastrihavat a necham jim volny rust, ale v kvetnu stejne pujdou ven na vzduch.
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    RIVEEK: já mám už 4letý Habaněro, 2x jsem ho zkusil dát ven a dopadlo to špatně.. letos zustane doma nebo ve skleníku,,
    RIVEEK
    RIVEEK --- ---
    EXCITE: asi jde o konkretni indoor a zahradu/balkon - ja mel presny opak - doma se do toho porad davali skudci (msice + sviluska + neco, co se mi ani nepodarilo identifikovat), chloroza, na jednom okne moc svetla, na druhem malo...
    venku naopak slo vsechno uplne jak po masle - kdyz nepocitam slimaky, co mi pri chladnejsim nastupu leta sezrali vsechny jolokie, tak se to prakticky udrzovalo samo, ani jsem nic nestrikal, jen obcas prihnojil kristalonem kvet+plod a pridal draselnou sul a tak trikrat za tyden to zalil.

    FEFERONIE: v tom pripade bych to asi neresil - jestli je chces vest na plod uz ted, staci trochu zatrast kytkou, ono se to oplodni prakticky samo - testoval jsem pri pokojovem odchovu "treseni" a asistenci "steteckem" a nezaznamenal jsem rozdil - i kdyz tedy nemuzu mluvit za tvuj konkretni druh. Ale myslim, ze delku svetelneho dne proste neoblafnes a jestli ti pujde o vynos, prijde to az v lete.

    btw - letos jsem se rozhodl, ze pojedu v rezimu "minimalni naroky-maximalni vynos" odpustim si vsechny blbinky, dam par okrasnejch druhu co si si manzelka zamluvila ciste pro estetiku a ja si nasadim na jidlo hlavne jalapena, klasickou kulatou feferonku a par neidentifikovanych druhu, co mi maximalne plodily + par jolokii na legracky s kolegy a kamarady. Je totiz teprv zacatek a ja dojidam posledni sklenici domaci pasty, pak uz jenom budu zuchlat tech par zaprasenych susenek a slus :-(
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    RIVEEK: čéč,kdykoliv jsme dal pokojovku ven, na slunce,tak to byla katastrofa..většina listů pryč a půl sezony se z toho rostlina vzpamatovávala...
    FEFERONIE
    FEFERONIE --- ---
    RIVEEK: neplanuju je davat ven. tyhle budou jen v byte. co rikas ma smysl, ale jsou uplne osypane poupatky a asi mi to neda..
    RIVEEK
    RIVEEK --- ---
    FEFERONIE: me se ty prezimujici kytky v praci, kde je pokojova teplota (testuju, co si k tomu muzu dovolit - neco zimuje normalne venku, neco v lehce temperovane mistnosti kde je jen kousek nad nulou, neco v mistnosti, kde je asi tak deset stupnu nad) snazi kvest porad - nijak je v tom nepodporuju a normalne to vzdycky ostipam/zastriham a az na konci jara je frcnu na zahradu na plny slunicko. Jednu jsem zkusil nechat plodit pres zimu, ale zrejme diky kratkemu svetelnemu dni z toho byly jen takovy dva maly zaprdky. Na tvem miste bych je zatim nechal byt, at zatim vyjedou na vetsi olisteny kytky, ktery pak budou mit na jare/zacatku leta naskok a venku ti pojedou rovnou kvet-plod a nebudou se zdrzovat rustem kytky.
    FEFERONIE
    FEFERONIE --- ---
    ty moje zrůdičky zasazený nevhodně v listopadu jdou na květ. jsem z toho celá rozechvělá :) až se rozvinou kvítka, tak nahodím fotky.
    co s tím mám dělat? oprašovat štětečkem?
    VIRUS31
    VIRUS31 --- ---
    Pytel bird's eye vpravo za 35,- Kc.. neodolal jsem.

    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    KACHNIK: zaleži na druhu/teplotě, ale tak 2-3 týdny už by to mělo vylézt
    KACHNIK
    KACHNIK --- ---
    PLAGUEDIL: Koukám, že jsem fakt zahradnická lama, secielně přes papriky :). Takže když je dám teď, nic se nestane jen budou dřív a když kvetou, tak hezky dál od sebe aby se mi nekřížily. Do kdy se vlastně klíčí nejpozději?
    A díky moc za rady!
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    KACHNIK: papriky jsou samosprašne, včelky nejsou třeba, stačí s tím semtam zatřepat lehce, nebo na ni nechat foukat vitr, popřipadě štětečkem.
    KACHNIK
    KACHNIK --- ---
    PLAGUEDIL: To je jedno, hlavně aby byl a asi by bylo fajn, kdyby oprcávání zvládly včelky :).
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    KACHNIK: a kdy chceš mit vysledek?
    KACHNIK
    KACHNIK --- ---
    Zdravim a prosim o radu. Neprozřetelně jsem si koupila letos dvě odrůdy rychlerostoucích papriček (65-75 dní). Jsem zvyklá dávat obyč domácí směsky klíčit touhle dobou s tím, že zrají koncem léta. No a teď nevím kdy dát ty rychlejší. Taky teď nebo třeba o měsíc později?
    INXS
    INXS --- ---
    jinak nevyráběl někdo domácí sambal oelek ? odkoupila bych (dokud nevykutim vlastní)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam