EXCITE: asi jde o konkretni indoor a zahradu/balkon - ja mel presny opak - doma se do toho porad davali skudci (msice + sviluska + neco, co se mi ani nepodarilo identifikovat), chloroza, na jednom okne moc svetla, na druhem malo...
venku naopak slo vsechno uplne jak po masle - kdyz nepocitam slimaky, co mi pri chladnejsim nastupu leta sezrali vsechny jolokie, tak se to prakticky udrzovalo samo, ani jsem nic nestrikal, jen obcas prihnojil kristalonem kvet+plod a pridal draselnou sul a tak trikrat za tyden to zalil.
FEFERONIE: v tom pripade bych to asi neresil - jestli je chces vest na plod uz ted, staci trochu zatrast kytkou, ono se to oplodni prakticky samo - testoval jsem pri pokojovem odchovu "treseni" a asistenci "steteckem" a nezaznamenal jsem rozdil - i kdyz tedy nemuzu mluvit za tvuj konkretni druh. Ale myslim, ze delku svetelneho dne proste neoblafnes a jestli ti pujde o vynos, prijde to az v lete.
btw - letos jsem se rozhodl, ze pojedu v rezimu "minimalni naroky-maximalni vynos" odpustim si vsechny blbinky, dam par okrasnejch druhu co si si manzelka zamluvila ciste pro estetiku a ja si nasadim na jidlo hlavne jalapena, klasickou kulatou feferonku a par neidentifikovanych druhu, co mi maximalne plodily + par jolokii na legracky s kolegy a kamarady. Je totiz teprv zacatek a ja dojidam posledni sklenici domaci pasty, pak uz jenom budu zuchlat tech par zaprasenych susenek a slus :-(