• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    APPUFeferonky - Pěstování, návody, tipy, triky, chlubeníčko
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    PALEONTOLOG: no nemel jsem uplne problem, pulka listu sice pryc, ale v breznu se vzpamatovala. Dal jsem ji dal od topeni, min zalejval
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    DOUPLE: u haba.yellow pisou paprika rocni, tak me napada, jaky mas/mate zkusenosti s prezimovanim habanera obecne??? me haba.white neprezimovalo, vse ostatni naprosto v pohode. nejaky zkusenosti?
    dik
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    ten moment kdy v Semo dosla skala a postavili tyhle dve na stejnou rovinu :)



    btw kdyby nekdo chtel vymenit Jalapeno rostlinku za Nagu budu rad
    VAACLAV
    VAACLAV --- ---
    pro ty, kteří ještě nezaseli: http://www.lidl.cz/cs/nabidka.htm?action=showDetail&id=24811 za ty prachy IMO OK, papričkám by se v tom mohlo líbit..
    4JANE
    4JANE --- ---
    SEEKER: ja to zaleju a pak uz se mi tam vlhkost drzi fakt dlouho, tyden uplne v klidu, necham zavreny ty pruduchy, aby ta vlhkost nemizela, ty otevru az kdyz vylezou klicky
    XLOBOX
    XLOBOX --- ---
    SEEKER: kdyztak muzes do parnicku dat treba sklanicku vody a kdyz to budes mit na slunci nebo v teple, tak se bude odparovat. btw ja klicim v kapesnikach/toaletaku - to vysycha extra rychle. S tabletami mám velmi špatné zkušenosti, ale vlhkost udrzi dost dlouho.
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    RIVEEK:
    4JANE: super, dík za tip. A myslíte, že když v pátek ráno navlhčím naposled, že to v pohodě do pondělka do večera vydrží vlhký? Protože zas to asi nemůžu moc přemokřit. Nakonec chci klíčit až zítra, tak si řikám jestli už ještě týden nepočkat radši...
    4JANE
    4JANE --- ---
    SEEKER: miniparnik je nejlepsi, hrozne rychle v tom vse klici. Ja pouzivam startovaci hlinu pro mnozeni, ma vic zivin
    RIVEEK
    RIVEEK --- ---
    SEEKER: používám minipařníček - přiklopený si to skoro nepouští vlhkost pryč - prostě to podleju, zavřu, dám do tepla a jednou za čas zkontroluju. Týden mi to bez dolívání vydrží v pohodě. Jako substrát používám normální kupovaný substrát pro pokojové květiny, ale včera jsem zrovna osíval a použil manželčin substrát pro palmy, protože se mi nechtělo jet to kupovat zvlášť:-), funguje i obyč hlína ze zahrádky...
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    Nechci to tu plevelit začátečnickejma lama dotazama, ale o tomhle jsem se pořádně nikde nedočet (loni jsem pěstoval ze sazenic, ze semínek pojedu poprvý). Chci ted dát naklíčit semínka - mám spíš nějaký slabší věci (hlavně C. annuum - žlutý kajenský asi nejpálivější, možná ještě nějaký ty malý červený mrchy thajsko vietnamský, nevím, jestli je to bird's eye nebo co přesně) + chci zkusit habaněra. Ale tenhle i příští víkend budu pryč - takže mě zajímá, jak takhle zpočátku udržujete vlhkost naklíčenejch semen? Teda: jak často rosíte/zavlažujete a jak se to liší v tabletách, substrátu a rockwoollu? Do čeho lepší semena dát, když se jim příští víkend od pátku rána do pondělí večer nebudu moci věnovat? (Případně: jak jim zajistit stabilní podmínky?) Díky za rady a tipy.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    JAROUSH: muzes to zkusit natrit octem, ale plisen uz je stejne v pletivech
    JAROUSH
    JAROUSH --- ---
    Teď jsem narazil na jednu podivnost.
    Na těch uříznutých stoncích se objevila plíseň- povlak přes celý řez stonku. Je třeba s tim něco dělat, nebo to zmizí časem samo?
    MAR3K1987
    MAR3K1987 --- ---
    Já to vidím tak že o víkendu už vyseju Chinenses. Akorát to nesmím přehnat jak vloni, kdy jsem měl v podstatě jen chinenses :D To byla pálivá prdel mnoho měsíců kontinuálně. Letos k tomu přidám i nějaký Jalapeňo, jen tak na chuť :-)
    PIDLOOCKO
    PIDLOOCKO --- ---
    Taky tak. Loni v podstatě nebyla zima, zato jaro bylo silný. Letos počkam na druhou půlku února, možná až na přelom února/března.
    ANDELIN_GZEMI
    ANDELIN_GZEMI --- ---
    MCKIDNEY: Ja letos pockam. Loni jsem sazel prakticky na novy rok a jelo to pomalu. Ale je fakt, ze mam jen maly balkon a jeste jen na zapad. Svitit nechci a tak letos budu sazet az tak koncem unora.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Začínáte už klíčit?
    JAROUSH
    JAROUSH --- ---
    Hlásim první dílčí (snad)úspěch se zazimováním kytek v květináčích. Po ostříhání rostlinek na 10-20 cm "klacky" (a že mi jich bylo pořádně líto) před cca 2 měsíci a jejich uklizení do chladu s trochou světla, mi jich už 6 ze 7 znova obrazilo :-)
    Zatím to jsou jen centimetry, ale předpokládám, že takhle nějak by to mělo probíhat(?).
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    Včerejší sklizeň ve skleníku :)
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    Z omylu v objednávce je pálivý byznys. Ženy pěstují chilli ve velkém - iDNES.cz
    http://brno.idnes.cz/...ska-alena-dolezalova-f5h-/brno-zpravy.aspx?c=A140927_2103283_brno-zpravy_daj
    PIDLOOCKO
    PIDLOOCKO --- ---
    ;D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam