• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    APPUFeferonky - Pěstování, návody, tipy, triky, chlubeníčko
    MAR3K1987
    MAR3K1987 --- ---
    FEFERONIE: tak to bych řekl že jí něco chybělo... Já měl přezimovanou black pearl (mimo jiné) taky a plodila v pohodě
    FEFERONIE
    FEFERONIE --- ---
    MAR3K1987: no hele nevim, me ta silenost kvetla bez prestani, plodila malicky nesmysli a cela chradla. u me je rozhodne lepsi to strihat. byla to black pearl
    MAR3K1987
    MAR3K1987 --- ---
    AKTAJSA: Kytka většinou sama dobře ví kdy má nasazený květy nechat. To bude v pohodě
    AKTAJSA
    AKTAJSA --- ---
    MAR3K1987: Je pravda, ze uz jednou zkousela kvest a pak ty kvety uschly.
    MAR3K1987
    MAR3K1987 --- ---
    AKTAJSA: Myslím, že pokud kytka uzná, že ještě není čas plodit, sama je shodí. Nebo alespoň já mám takovou zkušenost z loňska.
    4JANE
    4JANE --- ---
    Taky bych si nechala poradit s tim strihanim. Minuly rok jsem ostrihala takhle habanero a uz pak neplodilo.. Tak se to bojím udelat, protože me to taky začíná kvest a to jsem jednu z těch kytek sestrihala až pred měsícem, protože porad plodila a mělo bylo líto nevyužít čerstvé papricky i v zimě.
    AKTAJSA
    AKTAJSA --- ---
    Jo a nekde jsem cetl, ze je dobre prezimovane kytky presadit, aby se jim provetr koreny. Blbost nebo uzitecne?
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    FI_YOU: až po"zmrzlých"
    AKTAJSA
    AKTAJSA --- ---
    Zimu prezily dve kytky, jedna Chilli a jedna Habaneros. Pred par tydnama se probudily a misto, aby se nejdrv nejak rozrustaly, zacaly hned kvest. Prijde mi to trochu brzo. Mam ty květy ostříhat?

FI_YOU
    FI_YOU --- ---
    Kdy hodlate davat sazenicky ven? Je pulka dubna optimalni nebo se da i drive?

Letos mam same chinense predpestovane doma. Maji uz mesic a 4-5 pater. Chci na ne prestat svitit a dat je za okno (jizni strana), ale mam obavy aby se prilis nevytahly a diky absenci ofuku nezeslably stonky. Ted jsou pevne a robustni. Jak resite tohleto "cekani" ?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    JAROUSH: ja zadnou nestrihnul, ale to moje h.w. zeschlo uz na prelomu podzim/zima.
    nicmene to zimuje, jenom je chyba u me. ok
    JAROUSH
    JAROUSH --- ---
    PALEONTOLOG: Letos jsem je přezimovával prvně. 6x haba, 1x naga. Nenechával jsem celý kytky, ale celý jsem je uříznul (bylo mi jich dost líto) a nechal jsem pouze 10-15 cm stonku. Uchoval jsem v tmavší místnosti s cca 15°C a míň zalívání.
    U 3 ze sedmi se na řezu toho stonku objevila plíseň, tu jsem mechanicky seříznul a i tyhle kytky zatím rostou. Z přezimování jsem všechny vyndal asi před 2-3 týdny a teď už jsou na většině z nich nový rostlinky přes 20 cm vysoký.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    DOUPLE: hm mam nezalito, pod oknem v cca 10-15C a vyschla/uschla. asi to neda, uvidim.
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    PALEONTOLOG: no nemel jsem uplne problem, pulka listu sice pryc, ale v breznu se vzpamatovala. Dal jsem ji dal od topeni, min zalejval
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    DOUPLE: u haba.yellow pisou paprika rocni, tak me napada, jaky mas/mate zkusenosti s prezimovanim habanera obecne??? me haba.white neprezimovalo, vse ostatni naprosto v pohode. nejaky zkusenosti?
    dik
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    ten moment kdy v Semo dosla skala a postavili tyhle dve na stejnou rovinu :)

btw kdyby nekdo chtel vymenit Jalapeno rostlinku za Nagu budu rad
    VAACLAV
    VAACLAV --- ---
    pro ty, kteří ještě nezaseli: http://www.lidl.cz/cs/nabidka.htm?action=showDetail&id=24811 za ty prachy IMO OK, papričkám by se v tom mohlo líbit..
    4JANE
    4JANE --- ---
    SEEKER: ja to zaleju a pak uz se mi tam vlhkost drzi fakt dlouho, tyden uplne v klidu, necham zavreny ty pruduchy, aby ta vlhkost nemizela, ty otevru az kdyz vylezou klicky
    XLOBOX
    XLOBOX --- ---
    SEEKER: kdyztak muzes do parnicku dat treba sklanicku vody a kdyz to budes mit na slunci nebo v teple, tak se bude odparovat. btw ja klicim v kapesnikach/toaletaku - to vysycha extra rychle. S tabletami mám velmi špatné zkušenosti, ale vlhkost udrzi dost dlouho.
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    RIVEEK:
    4JANE: super, dík za tip. A myslíte, že když v pátek ráno navlhčím naposled, že to v pohodě do pondělka do večera vydrží vlhký? Protože zas to asi nemůžu moc přemokřit. Nakonec chci klíčit až zítra, tak si řikám jestli už ještě týden nepočkat radši...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam