• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    APPUFeferonky - Pěstování, návody, tipy, triky, chlubeníčko
    VAACLAV
    VAACLAV --- ---
    papričky jdou do květu. vyštípávat/nechat? zasazeno 27/1. Konkrétně kvetou jalapena, red cayenny a ted už i habanera a bolivie..
    KRAUN
    KRAUN --- ---
    Jestli chceš, můžu ti jich pár dát, budu mít kytek víc, než se mi vejde za okno... Ale nevím, co přesně tam je za druhy, protože jsem měl hodně semínek a když jsem to přesazoval, tak jsem neřešil nějaký popisování s tím, že se nechám překvapit, co nakonec budou plodit... Sázel jsem letos scotch bonnet, bishop's crown, nějaký rumunský pekla od Vítka, habaňero, jalapeňo apod. Ale taky jsem furt neměl čas a sázel to celkem pozdě, takže jsou ještě malý... Ale až začne svítit sluníčko, tak by měly vyrůst v pohodě...
    MRNOUS
    MRNOUS --- ---
    AKTAJSA: V Praze v Zahradnictví Krulichovi budou mít výběr pálivých papriček http://www.zahradnictvikrulichovi.cz/

    //loni toho měli dost, co všechno si nepamatuju, alebyla tam třeba i Black Pearl,což asi normálně není k dostání
    AKTAJSA
    AKTAJSA --- ---
    Dají se někde sehnat sazeničky? Nebo je brzo? Na trzich mivaj akorat chilli a habaneros.
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    EXCITE: já klíčila v jiffech, jen jsem je nezalejvala ale rosila a vyrostlo fakt všechno... jen u pár kousků jsem byla netrpělivá, dala druhé semínko a pak byly dvojáky
    PETROS
    PETROS --- ---
    tak mě habanera vyklíčila v jiffech 100% (3tablety - 3semínka - 3kytičky) :-)
    A to podmínky v bytě nemám uplně ideální - teplota kolem 17 stupnu...
    Zatím mají teprve 2 patra ale pozvolna se derou nahoru :-)
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    Já jsem zkusil klíčit v hlíně i jiffách a na ty tablety už příště kašlu. 50% klíčivost oproti hlíně, řekl bych že problém s přílišnou vlhkosti uvnitř tablet a následným hnitým semínek.
    RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    SKLIBA: To už snad leda, že bych je zkusila položit na kotel. :)
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    RANDOM_NIGHT: mě habanera (vloni) klíčila jako jedna z posledních. a teda ve vyhřívané "líhni", jinak ani prd
    RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    Až to trochu povyroste, ráda bych vyměnila nějaké sazenice. Habanero mi samozřejmě nevyklíčilo ani jedno, zato třeba Black Pearl 100 %.

    Víckrát mám Carolina Reaper, Hungarian Hot Wax, Orange Globe, Jalapenos, Tapas, Black Pearl a Thai Orange, ocenila bych nějaké Habanero, obzvlášť toužím po White Bullet, ale beru cokoliv, odmítám už bez nich žít.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    cau zahradkari, je ochotnej nekdo z Phy jeste vymenit par seminek? shanim ruzny druhy habanera. nabizim navymenu semena v sus.paprikach jam.squash, bol.rainbow, cayen p.,
    event.posta
    RIVEEK
    RIVEEK --- ---
    PETD: mám podobné zkušenosti jak píše VER_MASLE - vcelku nenáročná kytka, hezká na okrasu v době květu i v době zrání plodů, které hezky mění barvu, sklizeň bohatá, plody pálí "tak akorát," ale to už je dost o osobních chutích. Plodilo mi to doma za sklem i venku na zahradě.
    Semínka bych doma určitě našel - ale nejsem si jistý výsledkem : byly by to potomci z mojí sklizně a nevím jak moc to osivo bude stabilní - jak moc se to s čím pokřížilo.
    Sazenici bych klidně obětoval, ale mám to bez popisků, tak si nejsem jistý, jestli bych trefil zrovna tuhle kytku...
    V šedi pracovních dní taková papričková loterie pro zpestření života.
    Jestli máš zájem o semínka (můžu kdyžtak přihodit černou perlu nebo nějaký další "okrasný" kousky) nebo sazenice s nejistým výsledkem - semínka můžu poslat i poštou, sazenice osobní odběr někde v Praze...
    VER_MASLE
    VER_MASLE --- ---
    PETD: Já jsem měla minulý rok Bolivian Reinbow a byla jsem s ní moc spokojená. Pokud ji chceš mít primárně na okrasu tak je to určitě dobrá volba, její barevné spektrum během zrání je opravdu rozmanité. Je to ale takovej malej stromeček takže určitě počítej s dostatkem místa, já ji na konec měla po přesazení v kýblu a byla asi 75 cm vysoká. Ohledně výnosnosti ti neporadim, měla jsem jí vevnitř a neobtěžovala jsem se běhat kolem ní se štětečkem v ruce. Měla jsem tedy asi jen 3dcl sklenici plnou plodů o velikosti cca 3 cm... Na pěstování rozhodně nebyla náročná když u mě přežila :D ...
    PETD
    PETD --- ---
    Zdravím, nenašel by se tu někdo kro má zkušenosti s Bolivian Rainbow? Popřípadě by mu přebývaly nějaká semínka nebo sazenička. Chtěli bychom doma pěstovat jeden nebo dva keříky chilli primárně na okrasu, chuť a výnos jsou na důležité, ale ne tak moc. Proto se chci zeptat jaké s ní máte zkušenosti a popřípadě co by jste doporučili jako alternativu?
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    WIXIN: pokud na nich nezbylo nic zelenýho,tak jsou mrtvý Dejve, všechny jsou mrtvý, Dejve!
    WIXIN
    WIXIN --- ---
    Nevíte jak rychle by se měly k životu probrat zazimované papričky? Stonky jsou seschlé, snažím se je zalévat, vodu si berou, ale žádná změna :(.
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    kamarádův dnešní status z FB:
    V pizzerii Amfora na Invalidovně byli včera velmi překvapeni, když jsem jim řekl, že z beraního rohu nevznikne feferonka tím, že ho posypou sušeným chilli.

    aneb debilovémezi námi
    MAR3K1987
    MAR3K1987 --- ---
    FEFERONIE: tak to bych řekl že jí něco chybělo... Já měl přezimovanou black pearl (mimo jiné) taky a plodila v pohodě
    FEFERONIE
    FEFERONIE --- ---
    MAR3K1987: no hele nevim, me ta silenost kvetla bez prestani, plodila malicky nesmysli a cela chradla. u me je rozhodne lepsi to strihat. byla to black pearl
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam