• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    APPUFeferonky - Pěstování, návody, tipy, triky, chlubeníčko
    APPU
    APPU --- ---
    BEREGOND: Hoštice maj speciál na rajčata a papriky a pak i na jahody.
    BEREGOND
    BEREGOND --- ---
    Dotaz, asi se to už tady řešilo (ale vyhledávač mi nehází žádné rozumné výsledky), čím hnojíte?

    Mám šest sazenic, před třemi týdny přesazené do substrátu na papriky z Hoštic. Kdy bych měl začít hnojit a čím? Jsou ta Hoštická hnojiva v pohodě?

    PS: Bonusový lama dotaz, existuje hnojivo kterým můžu spolu s paprikama hnojit i rajčata (to předpokládám že není problém) a jahody?
    SCIFI
    SCIFI --- ---
    PALEONTOLOG: jsou venku, je to mozny, ale zase to nemaji vsechny
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    SCIFI: prelito?
    SCIFI
    SCIFI --- ---
    Mam zas trochu jinej problem, zacinaji zloutnout listy, svetlejsi barva je od zilek, ze slinicka to neni, uz jsou venku dlouho... nemaji neceho malo? nebo naopak hodne? nekterym se to nedeje...

    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    PIDLOOCKO: nemam takovy fleky, ale maly tecky. mam letos tri druhy a je to na dvou z nich. vic nevim.
    PIDLOOCKO
    PIDLOOCKO --- ---
    PLAGUEDIL: popáleniny to nejsou, ty vypadají jinak, viz níž, spíš naopak. Stojí na okně situovaném na západoseverozápad. Zkusíme přiživit a změnit místo.



    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    PIDLOOCKO: mě to přijde jako popalene od slunce, tomu by odpovidalo, že to na listech je jako kdyby v jednom směru, byt to z živin tak se to šiři kolem těch žilek rovnoměrně na obě strany, ne jen vždy napravo imo.
    UZEL
    UZEL --- ---
    to bude nejakym nedostatkem zivin ne??
    PIDLOOCKO
    PIDLOOCKO --- ---
    Teď když koukam na post od [ SEEKER @ Feferonky - Pěstování, návody, tipy, triky, chlubeníčko ], vypadá to dost podobně.

    Na listech zespodu nic, škůdce nevidim, žádné další projevy nejsou.



    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    MAIDA: filrtuj, už to tady bylo mnohokrat

    MAIDA
    MAIDA --- ---
    četl jsem, že odvar z tabáku je na mšice. jestli máte zkušenosti tak prosím o info. dík
    MAIDA
    MAIDA --- ---
    pomoc mšice se rozhodli, že mi sežerou rostlinky. objevil jsem je celkem brzo, tak jsem je sebral, ale mám takovej pocit, že to bude málo.
    FKA82
    FKA82 --- ---
    A dovolím si malou reklamu na září
    Chillibraní & Chilližrout 5.9.2015
    http://www.chillibrani.cz/
    FKA82
    FKA82 --- ---
    SEEKER: To bych si tipla na nějakou houbovou chorobu možná, zkus pohledat na netu, tohle od zálivky nebude si myslím. Prohlídni je pořádně jestli nemají svilušky nebo nějaký jiný bordel, pokud ne, bude to podle mě houbová choroba, přehnojené to asi nemáš. Zalívat radši méně než více, klidně zalívám až když svěsí listy.
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    No mně se to bohužel šíří od spodních listů a kytka je taky uvadlá. Viz fotky, na kterých to snad bude líp vidět. Podobně může aspoň podle internetu vypadat jak nedostatek draslíku, tak hořčíku (u black pearl se bohužel blbě poznává barva skvrnky je prostě fialové po té odrůdě) - takže babo raď, u deficitu hořčíku se vyvarovat dusíku, u nedostatku draslíku naopak pomůže přihnojit, takže zároven přidat i dusík... Ale co já vím, může to být špatnou zálivkou v kombinaci s nevhodným substrátem (opět vlastně nevím, zda zalévám málo nebo moc, jednou za dva dny jim tam trochu cmrndnu, dřív mi kapku plesnivěly, ale ted mají možná větší kořenový bal a snesou vody víc...). Prostě spousta otazníků...



    WIXIN
    WIXIN --- ---
    FKA82: U mne by to celkem sedelo, jelikoz skvrnita rostlinka je nejblize k oknu, a list je namireny primo na slunce. Diky za info! .)
    FKA82
    FKA82 --- ---
    WIXIN: Takhle to vypadá jak spálené od slunka.
    WIXIN
    WIXIN --- ---
    U jedné rostlinky mam identické skvrnky, jedna se o FATALLI YELLOW. Ostatní rostlinky jsou krasne zdravé. Zatím jen zalevam. Budu též rada za radu! Diky

    SEEKER
    SEEKER --- ---
    Tak moje opožděné, se smutnicemi dlouho bojující kytky se maj jakž takž k světu, zrovna přemýšlím, zda je začít přihnojovat, kdy přesadit do finální nádoby a kdy s nimi za okno (včera jsem je konečně začal aspon otužovat na parapetu přes den) a najednou objevím na Black Pearl drobné skvrnky na okrajích i uvnitř spodních listů. Netušíte, co by mohlo být příčinou? Škůdce jsem neobjevil, takže mě napadá akorát nedostatek či nadbytek nějakého prvku. Málo draslíku? Přihnojit? Díky za radu!

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam