• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    APPUFeferonky - Pěstování, návody, tipy, triky, chlubeníčko
    SPHOR
    SPHOR --- ---
    Fuj s tou chemií... fakt, zkuste roztoče... když někdo seženete, dejte vědět!
    Úvod
    http://user.mendelu.cz/xkopta/zasady.html
    4JANE
    4JANE --- ---
    VYHULENY_UFO: Biool zklamal, smacedlo jsem pridavala a opakovala po týdnu. Spruzit byl lehce účinnější, ale taky to nebylo ono..
    EWUSHA
    EWUSHA --- ---
    4JANE: je možné, že zatím žádný takový přípravek není na trhu. vypadá to dle internetů, že to jsou teprve výzkumy. otázkou je, jestli by se to někomu vyplatilo dělat komerčně.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    MAR3K1987: chemie, radny vrazedny insekticid...


    4JANE: klasika biool, ale malokdo si precte manual a prida do postriku smacedlo. a opakovat po tydnu.
    EWUSHA
    EWUSHA --- ---
    MAR3K1987: ty bláho! fakt, že jo! sem zkusila juknout na list přes světlo a fakt tam dvě pidi mrchy běhaly. jsou dobře maskované a rychlé, tak proto sem si jich asi před tím nevšimla. no, vyzkouším postřik. stříhat a přesazovat je, když jsou v plném květu, se mi fakt nechce. každopádně velký dík.
    4JANE
    4JANE --- ---
    FI_YOU: Ja dělala postriky po týdnu, tak to byl možná ten problém. Je fakt, ze jsem neměla dost casu na to, abych to stříkala častěji a přitom poradne ze všech stran. Mela jsem strasne listnatý kytky, tak to byl docela porod :) ted uz tolik listu nemají, tak bych to mohla zkusit znova a s větší intenzitou teda. Spruzit jeste mam
    FI_YOU
    FI_YOU --- ---
    4JANE: ten Spruzit ti nezabral? Mne zabira na vsechny parazity. Samosebou u nekterych provadim vic postriku (minimalne vzdy 2-3 v rozmezich 3 dnu - hlavne u svilusek). Neni zdaleka tak "olejovy" jako ty nechutne biooily a spol., takze k rostline/kvetum je setrny.
    MAR3K1987
    MAR3K1987 --- ---
    EWUSHA: Ony jsou ty třásněnky fakt miniaturní a zdaleka ne na všech napadených listech. Někdy jsou žluté - žlutozelené, podlouhlé, v dospělosti spíš potom do černa. Ale pokud je projevem stříbřitý povlak, černé tečky a usychání a upadávání listů - jsou to ony..

    Jinak jsem to řešil právě tím ostříháním, omytím kytek a květináčů a přesazením do zcela nové hlíny. Pak jsem se jich teprve zbavil... Ale jak jsem psal níže - určitě existuje i jiný způsob. Co jsem se někde dočetl tak psali že funguje jakási chemie, ale musí se udělat snad dva nástřiky - každý jiným přípravkem.
    MAR3K1987
    MAR3K1987 --- ---
    DIMAGGIO: Dozrávají - většina paprik dozrává přes černou ;)
    SPHOR
    SPHOR --- ---
    EWUSHA: co vyzkoušet roztoče? Dravý....
    EWUSHA
    EWUSHA --- ---
    SOLEI: pavučiny tam určitě nemám. myslím, že bych svilušky poznala.
    MAR3K1987: a to jedno procento by mohlo být co? žádné potvory po listech neběhají. na to jsem to pozorovala několikrát. měla jsem vedle rozmarýnu, která chytla plíseň, tak sem myslela, že to je taky ono. napadené listy pravidelně odstraňuju, bo by beztak zežloutly a opadly samy. ale nerada bych je moc oslabila, zrovna když tak pěkně květou a ploděj :-)
    4JANE
    4JANE --- ---
    MAR3K1987: to jsem udelala taky, ale uz je to tam zas..
    V tom clanku pisi o preparatu na bazi houby Lecancillium lecanii, akorat nemuzu zadny takovy preparat najit, to by mozna opravdu mohlo byt reseni.
    MAR3K1987
    MAR3K1987 --- ---
    4JANE: Já se přiznám že jsem boj s nima vyhrál pouze brutálním ostříháním z jara a necháním paprik znovu obrazit... Ale věřím že nějaký funkční způsob na světě existuje
    4JANE
    4JANE --- ---
    MAR3K1987: jinak teda postriky jsou na to ale stejny, ze? Na bazi oleju, co maji ty skudce udusit. Jenze tyhle postriky mi nefungujou.. respektive se nakaza pokazdy vrati..
    4JANE
    4JANE --- ---
    MAR3K1987: dekuju!! porad mi vsichni tvrdili, ze to jsou svilusky, ted uz konecne vim, co to je! Mam to na paprickach kazdy rok a mela jsem hrozne problemy se toho zbavit
    MAR3K1987
    MAR3K1987 --- ---
    EWUSHA: Na 99% jsou to třásněnky...
    Třásněnky - Zahradnictví JIKL
    http://www.jikl.cz/skudci/1933-trasnenky.html
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    EWUSHA: já na to blbě vidím, ale skoro bych řekla že to není plíseň ale sviluska, podívej se na ten lísteček pod hodně dobrým světlem jestli ti tam nebehaji hodně mrnavoucci pavouci, a jestli to nevypadá spis jako pavučiny než plisen
    EWUSHA
    EWUSHA --- ---
    Ahoj všem. Nemohl by mi někdo poradit, co mám za chorobu na paprikách a co na to? Radila sem se se strýčkem googlem, ale správnou odpověď sem nenalezla. Je to takové do stříbrna, listy po tom zežloutnou. Zkoušela sem postřik proti plísni, ale nepomohlo :-(

    SPHOR
    SPHOR --- ---
    ROMANICAK: od pohledu agresivně nevypadá, přesto bych volil opatrný přístup ") bo gdo si kous škorpiona ví!
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    SPHOR:
    Seminak netusim, dostal jsem sazenicky od nekoho, kdo taky nevi co to je :-) Ale uz je to tam dlouho, utrhnu to a ochutnam :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam