• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    APPUFeferonky - Pěstování, návody, tipy, triky, chlubeníčko
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    SPHOR: vitr, hmyz, navic je z nej bordel, protoze co sem mel roztoce naposledy, dostal jsem je pekne v pilinach. prijdou mi na balkon jako kanon na vrabce. na par balkonovek pojebanejch sviluskama staci udelat v kyblu roztok z bioolu se smacedlem, kytky otocit vzhuru nohama, zakrejt hlinu a poradne je v tom kybli vymachat.
    SPHOR
    SPHOR --- ---
    VYHULENY_UFO: jako že ze zahrady bo balkónu roztoč uteče? ")
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    JAYME: kdyz chces aby palila, tak to nejspis hendikep bude
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    SPHOR: roztoc je dobrej do skleniku nebo do velkokapacitni pestirny konopi.
    JAYME
    JAYME --- ---
    ROMANICAK: je to takovej handicap, ze paprika nepali vubec? :) pokud je chutove dobra... soude podle obliby odrudy "Hamík" na ruznejch hardcore chilli forech :)
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    ROMANICAK:
    Tak to nepali vubec, ale VUBEC, je to nejaka obyc paprika. Skoda, no.
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    RAM_VON_SEE: dostanou šok a zastavěj se v růstu, možná opadá pár listů a květů.. můžeš to omezit nějaký postupným otužováním v neslunečných dnech,ale radši bych si koupil igelit a z pařeniště udělal (třeba dočasně) pařník :)
    RAM_VON_SEE
    RAM_VON_SEE --- ---
    dotaz: Pěstuju prvním rokem, trosku jsem se spozdil, papricky mi teprve zacinaji kvest...mam je v homemade parenisti, ale uz se mi tam moc nechteji vejit. Kdyz pareniste zrusim, zvladnou rostlinky zmenu?
    Pestuju jalapenos a habaneros chocolate. Diky
    SPHOR
    SPHOR --- ---
    Fuj s tou chemií... fakt, zkuste roztoče... když někdo seženete, dejte vědět!
    Úvod
    http://user.mendelu.cz/xkopta/zasady.html
    4JANE
    4JANE --- ---
    VYHULENY_UFO: Biool zklamal, smacedlo jsem pridavala a opakovala po týdnu. Spruzit byl lehce účinnější, ale taky to nebylo ono..
    EWUSHA
    EWUSHA --- ---
    4JANE: je možné, že zatím žádný takový přípravek není na trhu. vypadá to dle internetů, že to jsou teprve výzkumy. otázkou je, jestli by se to někomu vyplatilo dělat komerčně.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    MAR3K1987: chemie, radny vrazedny insekticid...


    4JANE: klasika biool, ale malokdo si precte manual a prida do postriku smacedlo. a opakovat po tydnu.
    EWUSHA
    EWUSHA --- ---
    MAR3K1987: ty bláho! fakt, že jo! sem zkusila juknout na list přes světlo a fakt tam dvě pidi mrchy běhaly. jsou dobře maskované a rychlé, tak proto sem si jich asi před tím nevšimla. no, vyzkouším postřik. stříhat a přesazovat je, když jsou v plném květu, se mi fakt nechce. každopádně velký dík.
    4JANE
    4JANE --- ---
    FI_YOU: Ja dělala postriky po týdnu, tak to byl možná ten problém. Je fakt, ze jsem neměla dost casu na to, abych to stříkala častěji a přitom poradne ze všech stran. Mela jsem strasne listnatý kytky, tak to byl docela porod :) ted uz tolik listu nemají, tak bych to mohla zkusit znova a s větší intenzitou teda. Spruzit jeste mam
    FI_YOU
    FI_YOU --- ---
    4JANE: ten Spruzit ti nezabral? Mne zabira na vsechny parazity. Samosebou u nekterych provadim vic postriku (minimalne vzdy 2-3 v rozmezich 3 dnu - hlavne u svilusek). Neni zdaleka tak "olejovy" jako ty nechutne biooily a spol., takze k rostline/kvetum je setrny.
    MAR3K1987
    MAR3K1987 --- ---
    EWUSHA: Ony jsou ty třásněnky fakt miniaturní a zdaleka ne na všech napadených listech. Někdy jsou žluté - žlutozelené, podlouhlé, v dospělosti spíš potom do černa. Ale pokud je projevem stříbřitý povlak, černé tečky a usychání a upadávání listů - jsou to ony..

    Jinak jsem to řešil právě tím ostříháním, omytím kytek a květináčů a přesazením do zcela nové hlíny. Pak jsem se jich teprve zbavil... Ale jak jsem psal níže - určitě existuje i jiný způsob. Co jsem se někde dočetl tak psali že funguje jakási chemie, ale musí se udělat snad dva nástřiky - každý jiným přípravkem.
    MAR3K1987
    MAR3K1987 --- ---
    DIMAGGIO: Dozrávají - většina paprik dozrává přes černou ;)
    SPHOR
    SPHOR --- ---
    EWUSHA: co vyzkoušet roztoče? Dravý....
    EWUSHA
    EWUSHA --- ---
    SOLEI: pavučiny tam určitě nemám. myslím, že bych svilušky poznala.
    MAR3K1987: a to jedno procento by mohlo být co? žádné potvory po listech neběhají. na to jsem to pozorovala několikrát. měla jsem vedle rozmarýnu, která chytla plíseň, tak sem myslela, že to je taky ono. napadené listy pravidelně odstraňuju, bo by beztak zežloutly a opadly samy. ale nerada bych je moc oslabila, zrovna když tak pěkně květou a ploděj :-)
    4JANE
    4JANE --- ---
    MAR3K1987: to jsem udelala taky, ale uz je to tam zas..
    V tom clanku pisi o preparatu na bazi houby Lecancillium lecanii, akorat nemuzu zadny takovy preparat najit, to by mozna opravdu mohlo byt reseni.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam