• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    APPUFeferonky - Pěstování, návody, tipy, triky, chlubeníčko
    SCIFI
    SCIFI --- ---
    ;)

    SCIFI
    SCIFI --- ---
    Do srirachy snad bude stacit...

    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Tak dalsi vikend, dalsi pokusy.



    BACKORA
    BACKORA --- ---
    DIVER: Tohle se prostě nedá říct. Pokud pěstuješ několik odrůd ve stejným skleníku, pravděpodobně se ty odrůdy různě zkříží. A vzhledem k tomu, že někteří prodejci vykupují semena od lidí, tak si to přeber.

    U těch slunečnic to bude spíš nějaká hybridní odrůda, která rok po roce ztrácí vlastnosti tohoh hybridu.
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    MCKIDNEY:
    No ja bych moc rad dokazal odhadnout ten "po urcitem bode, uz novy capsaicin nevznika.".
    CYKLOP
    CYKLOP --- ---
    První sklizeň, Carolina Reaper, Squash Jamaican Yellow, Trinidad Moruga Scorpio a Jallapeños

    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    ROMANICAK: Ano. Abych byl presny - po urcitem bode, uz novy capsaicin nevznika.
    Palivost se muze porad menit v zavislosti na mnozstvi vody a cukru v plodu. (Ale cim vice palivejsi paprika, tim mensi rozdily tam jsou.)

    Proto se take nektere papriky zpracovavaji zelene (asi nejvice zname Jalapeno a Naga Jolokia)
    Pokud clovek jde naopak po chuti, tak zrani hraje velkou roli. (Napriklad Jalapeno se udi zrale)

    Nasel jsem na to 2 hezke experimenty, pokud najdu link tak poslu.
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    MCKIDNEY:
    "palivost se prakticky nemeni s tim jak paprika zraje" To jako fakt?
    BARE
    BARE --- ---
    EXCITE: Ne, mínus je od jednoho prudérního zoufalce.. Zmrzlina je perfektní a opravdu pálí, doporučuju ochutnat!
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    Kdo [ 4JANE @ Feferonky - Pěstování, návody, tipy, triky, chlubeníčko ] to mínusoval a proč? Stojí za zmrzka za prd nebo co? :)
    4JANE
    4JANE --- ---
    Dneska jsem mela v Creme de la Creme mango-chilli zmrzlinu a prijemne prekvapili, ze se toho uplne nebojej :)
    Ne ze by to bylo nejak prilis palivy, ale myslim, ze pro spoustu lidi uz to je moc :) nez mi ji nandali, dostala jsem pro jistotu ochutnavku.
    Zkuste, je moc dobra!
    KRMITK0
    KRMITK0 --- ---
    Už mi to hezky zraje :) jinak nemáte někdo zkušenost s tím, že by vám papriky žrala nějaká housenka? Už jsem ji teda vyhodil z balkonu ale je to po prví co jsem něco takovýho viděl.

    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Tak neco z dnesni prace. Co se nezpracovalo a bude se susit.
    Take dalsi varka zavarovani - Anglicky Ketchup s Morugou a oranzovou odrudou rajcat



    LUKASZ
    LUKASZ --- ---
    LUKASZ: To bylo pro DIVER sorry :))
    LUKASZ
    LUKASZ --- ---
    JEHLAN: Ja různě.
    Třeba Tasmanian Habanero už mam 5tym rokem a jediný co se děje, že některé rostliny plodí větší plody a nejsou tvarem takové jaké mají byt, jinak chuť a pálivost je stejna.
    Chile de arbol mam 3rokem a pořad jsou stejné.
    Letos mam Habanero Red a Orange od SEMO a uvidim jak dozrajou, zatím plodej brutálně a rostliny jsou krásný.

    Zkuste NEOSEEDS.CZ, mam pana vyzkousenyho, bral jsem od nej vsechno možný a vždycky to bylo dobrý. Pošle poštou a ma spoustu odrůd.
    LUKASZ
    LUKASZ --- ---
    JEHLAN: Tak to vypadá že jsou zralé .. taky se musím přiznat, že u mě některé nepálí a některé jako čert :)) nechávám je do záři , teprve začínají červenat.
    JEHLAN
    JEHLAN --- ---
    LUKASZ: Já ti nevím.. Byly právě už dost měkký, krásně rudý a takový popraskany.. Habaneros začínají teprve cervenat, tak snad aspoň tyhle budou pálit :)
    DIVER
    DIVER --- ---
    takovej dotaz:

    z čeho pěstujete? resp. kupujete semena nebo jedete z vlastních?

    já letos kupoval a loni vlastně taky. i když je mi jasný, že ty prodejci si semena taky netisknou na 3D, nemám moc důvěru ve vlastní výpěstky a jejich semínka. mám třeba zkušenost s obříma slunečnicema. když koupim semena, vyrostou i do 4 metru. ale v každý další generaci už se ty slunečnice zmenšujou a ty semena imho ztrácej ty obří vlastnosti.

    tak se trochu obávám, že ty chilli budou v tomhle českým podnebí každý rok míň chilli :)

    APPU
    APPU --- ---
    LUKASZ: to je habanero yellow
    LUKASZ
    LUKASZ --- ---
    APPU: Krásný :) ta třetí je co ? Výpady jako Scotch Bonnet, ale nebude to asi viď ?? vůbec nevadí že mají málo vody , čím mín vody, tím víc kapsaicinu :) Hlavně ať žijou, ja zalívám skleník max 2x týdně i v tomhle horku :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam