• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    APPUFeferonky - Pěstování, návody, tipy, triky, chlubeníčko
    LUKASZ
    LUKASZ --- ---
    PRDELOID: No, to je teď otázka :))) mě přijde, že my začipnají kvést zhruba kazdy rok stejně .. spis jde o to, jak silná rostlina bude .. samozřejmě teplota je taky hodně důležitá, studený jaro me loni vypeklo tak, že jsem byl trochu smutnej z toho, jak byli rostlinky zabržděný. Dohrali to a sklízel jsem kolem 90kg ;) Letos chci kult ale už z jara silný sazenice a určitě budu dosvicovat, aspoň to zkusím, v praci na to prostor mám.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    neni jeste malo svetla? Nebo na kliceni mit vyssi teplotu a az to vyklici dat to na trochu chladnejsi misto aby se to nevytahlo za svetlem?
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    JAYME: No teplo je klicovy samozrejme
    JAYME
    JAYME --- ---
    PRDELOID: ja myslim ze roli hraje teplo, coz ten tvuj priklad podle me presne ilustruje. samozrejme, svetlo s tim musi jit ruku v ruce, nemuzes tem kytkam dat 35 stupnu a svitit jim hodinu denne. ale kdyz je svetla dost, od naky dylky uz podle me roli nehraje a hraje roli uz jen to teplo. panelak sala v noci strasne tepla, plus nemas to hned u zeme, to hodi rozdil nekolik stupnu. na Vysocine je pak pochopitelne vetsi zima nez v Praze.
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    PRDELOID:
    LUKASZ:
    Ja se prave snazim dopatrat, jestli je to stejny jako u huleni. tedy mame nejakou rustovou fazi a jakmile se zacne zkracovat fotoperioda, mame nejakou kvetovou(plodovou) fazi. Do toho samozrejme vstupuje geneticka prislusnost a z toho plynouci doba zrani zavisla na teplote, mnozstvi svetla, vlhkosti, nadmorske vysce a popripade oblibenymu hudebnimu stylu (vtip, haha).

    Nebo to takhle neni?
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    LUKASZ: take to hodne zalezi na pestebnich podminkach. Prve sem mel za to, ze se doba dozravani u chili ridi ciste podle fotoperiody, ale asi to tak uplne nebude. Mel jsem v minulych letech moznost pestovat na jizni strane panelaku v samozavlazovacim truhliku:) a byla to jizda, vsechno vzdycky dozralo hrozne rychle a druhou pulku leta uz nebylo co delat, pritom stejna odruda, prakticky stejny klon z jedne matky zral o poznani pomalej jen par kilometru vedle v jedne prazske zahradce a naprosto bizarne pomalu na Vysocine. To me ujistuje v nazoru, ze naproso stezejni k dozrani je zde intenzita a delka slunecniho zareni. No, to jsem objevil Ameriku, co?:)
    LUKASZ
    LUKASZ --- ---
    ROMANICAK: Jsou roky, kdy datum dřív než včera a i později .. záleží co to je za odrudu , ranné můžeš i koncem února. Proste vše záleží na velikosti rostliny a době květu.
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    Rozumim tomu, ze papricky teda klicit uz ted? Nebo az za tyden? Nebo je to jedno?
    LUKASZ
    LUKASZ --- ---
    LUKASZ
    LUKASZ --- ---
    KRMITK0: Klidně bych vyměnil sazenice , včera jsem namočit semena a dnes je musim dat do kokosu klíčit. Pošlu sem seznam, jsou to odrůdy, které se dělají ted a ostatní jako Jalapeňo budu dělat tak za 3týdny. Když se ti bude něco líbit, vyměníme :))
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    Ja bych tedy rad vymenil ma semena Habanero Bonda (pali jak prase) za neco mene paliveho cca do 100 000 shu,avsak nejak normalne dozravajiciho a plodneho a aby to byly krasne masite stavnate plody.
    KRMITK0
    KRMITK0 --- ---
    Ještě když jsem u toho vysetí semínek chilli, nechcete něco povyměňovat? Měl bych nějaký semínka z paprik co jsem dovalil loni v dubnu z Peru - skladovaný v chladu a temnu. Nebo pak až sezeničky?
    KRMITK0
    KRMITK0 --- ---
    LUKASZ: Díkec za radu :) rajský sem nikdy nesel.
    4JANE
    4JANE --- ---
    Ja tenhle rok budu klicit uplne vsechno znovu. Minuly rok jsem zlikvidovala vsechny kytky i ty nekolikalety, protoze jsem dlouhodobe prohravala boj se skudci.
    Jinak normalne se snazim zacit s klicenim v druhe pulce ledna, ale minuly rok jsem nejak zaspala a dala jsem klicit az ke konci unora a kupodivu vsechno stihlo dozrat a dokonce mi poprve plodily i exotictejsi papricky - Naga. A to jsem se o vsechno starala vyrazne mene nez predchozi roky. A uroda byla opravdu krasna a to jak na balkone, tak vevnitr na okne.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    SCIFI: já prsknu větvičku do akvária a nechám to ladem. do měsíce se začně něco dít, kdyžtak tomu pomůžu rašelinovým extraktem. v kanclu jsme měli pár kytek a přezimovaly jen ty, který jsem střihnul na krátko. zbytek uschnul.
    LUKASZ
    LUKASZ --- ---
    KRMITK0: Pamatuj, že rajský se dávaj klíči na Josefa .. 15.března .. jestli chceš mile vytaženy chcípaky, udělej to dřív ;)
    KRMITK0
    KRMITK0 --- ---
    Přežilo mi z 15 cca půlka z toho asi 5 letý Habanero a nějaký no name Indie :) a klíčit budu taky jelikož některý odrůdy mi zdechly, kdy klíčíte? Já to mám v plánu na začátku února asi i s rajskýma.
    SCIFI
    SCIFI --- ---
    PALEONTOLOG: Kazdy rok klicim, nikdy mi to jeste neprezilo :/
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    Prichazi sezona kliceni, vsechno klicite nebo mate svoje letity mohykany nebo jako ja rizkujete lonsky ? :)
    LUKASZ
    LUKASZ --- ---
    LUKASZ: Vařej
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam