AIJA &
SMOKINGVENCA: byl jsem ted na dovoleny, tak se omlouvam za pozdni reakci. Ja na to koupil ten Svilustka STOP, coz je proste rozprasovac se samorozpustnou kapsli Nissorun 10 WP. Na zacatku to pomohlo, ale uz jsou tam zase "pavucinky". Kazdopadne tam svilusek neni tolik, jako bylo predtim.
Ted mam k tomu jeste dalsi problem - na listech se objevili cesticky, jako by je neco vyziralo.
Predpokladam, ze to ale neni od Svilusek.
Na nekolika listech jsem zespodu nasel takovyhle breberky
Jsou velky tak milimetr, cerny s bilejma prouzkama. Vzdalene to pripomina larvy berusek (ale ty jsou mnohem vetsi) Pohybuji se pomerne rychle (oproti sviluskam). Ale netusim, jestli to je to, co zpusobuje "vykousane" vesticky v listech, nebo je to naopak neco, co treba zere Svilusky.
Jinak se paprikam za oknem do ulice (na jih) zacalo velmi darit, kdyz jsem je dal ven. Nasadily nove listy, kvety, maji tmavsi a pevnejsi stonky (misto do fialova)... akorat kdyz moc prazi slunicko, tka to nedavaji a musim je dat odpoledne dovnitr.
Dal jsem tam s nima spolecne jeste jednu Mochyni peruanskou a ta za 10 dnu nabrala dvojnasobnou velikost. Se slunickem a vedrem se srovnava mnohem lip, nez ty papriky.