• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    APPUFeferonky - Pěstování, návody, tipy, triky, chlubeníčko
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    ONDRA_PATA: me vyklicilo vse. Ja mam zase rad takovy patrony nevim jak se jmenujou ale.
    E_D
    E_D --- ---
    Ja letos jenom jalapena na zavarovani, tech je spotreba velka :)

    ONDRA_PATA
    ONDRA_PATA --- ---
    KROTITEL: uvidim kolik toho nakonec vyklici,kdyztak klidne vymenim.na jalapenos jsem se tesil,mam je prvni rok a je to zdaleka to nejslabsi co mam,ale zas se to da aspon jist :D
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    ONDRA_PATA: cus, za me je ca.reaper hnusna na chut. Mej jsem ji jeden rok a uz ji nechci. Scorpion je mnohem chutnejsi. Btw kdyby jsi chtel vymenim japoleño za dragons breath. Uz druhym rokem normalne venku a uroda celkem postacujici. Bb mamu mam letos prvne taky. A nebo muzu vymenit, mam doma jeste nagabrain choco. Ale pomichaly se mi v parniku, deti nekoukaj pod nohy... Tak si nejsem jist, zdali bych ji vylosoval.
    ONDRA_PATA
    ONDRA_PATA --- ---
    tu Carolinu zavidim,ta mi porad nevyklicila. stejne tak 7 pot apocalypse.
    na druhou stranu 3x trinidad, 4x jalapeno, 2x big black mama a 2x bhut jolokia choc.
    to staci,nemel bych to kam dat.ale je to radost pozorovat,jak pekne rostou
    MEJLA82
    MEJLA82 --- ---
    Letos serrano chilly-https://www.seminka-chilli.cz/serrano-chilli-31.html

    Letos habanero lemon-https://www.osivokeramika.cz/chilli-papricka-
    habanero-lemon

    Letos Bhut Jolokia-https://cs.wikipedia.org/wiki/Bhut_Jolokia

    Letos Carolina Reaper-https://cs.wikipedia.org/wiki/Carolina_Reaper

    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    Pomalu dozráváme :)

    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    APPU: jako nejsilnější složku vnímám to mýdlo. před pěti lety jsem v práci neměl nic jinýho, tak jsem zalil Aribibi gusano pomoci CIFu do myčky. Slezly mšice, slezly listy, ale kytka přežila !
    APPU
    APPU --- ---
    teď jsem brouzdal po netu a narazil na postřik proti škůdcům. Bohužel tam bylo jen obecně na škůdce tak nevim zda to pomůže i na papričky ale proč to nezkusit :)

    Utřít česnek, 1 cibule nakrájet na drobno, chilli prášek, trochu tekutého mýdla a zalít vodou. Nechat 24 hodin macerovat. Pak zcedit do postřikovače.
    PENTAFEKTEK
    PENTAFEKTEK --- ---
    PALEONTOLOG: já klíčim doma tak mě asi nějaký kosi zase tak moc neserou :D
    ONDRA_PATA
    ONDRA_PATA --- ---
    VYHULENY_UFO: no loni byly na chodbě baráku, přes zimu tam je kolem 10-15 stupňů, dařilo se jim dobře až do prvního shledání se sluncem, tedy začátkem března. samozřejmě jsem je nedal ven, jen do obýváku. no a do týdne chcíply.

    spíš se zatim marně pídim po tom, jestli někomu chcíply stejně, porovnat podmínky atd.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    PENTAFEKTEK: naposled mě klíčení nasralo, když mi kosi vyzobali naklíčený semena z odkrytýho pařníku ! a pak moc nevěřím některejm semínkům, takže radši bouchnu čistý semena a držím kytky dýl, než sázet jak chuj ve velkým
    PENTAFEKTEK
    PENTAFEKTEK --- ---
    VYHULENY_UFO: jak jsem psal níž, já jedu každej rok od znova.. zazimovat se mi neporařilo, a popravdě ani nemam moc místa kde bych zimoval třeba 10 kytek...
    jinak ty sračky střídam, každej rok zabírá něco jinýho
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    ONDRA_PATA: to ze sou ostrihany jeste neznamena, ze breberky nemaj v pude schovany svoje zimni stadia, ktery se na jare vyklubou... uvidis sam.

    co se tyce prezimovani chilli, plati pro nej to samy co pro pokojovky, chladna mistnost a obcas trochu vody. samozrejme ostrihat.


    PENTAFEKTEK: biool je dobra vec, kdyz jedes jednoletky a napadnou ti kytku preberky v dobe zrani. paklize jedes vicelety rostliny je biool uplne na prd a musis nasadit starou dobrou chemii.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ONDRA_PATA: nově mám lodgii a hned jsem ji osadil teploměrem. nejen, že mi dokvetla ganja při 5-10C, ale nezařval ani ibišek a ani paprika (nejmíň zatím 0-5C). nebejvám doma, tak nemám přehled. ale strčit něco na pár hodin do nuly je na mšice spolehlivý a kytka to snad rozchodí. vtip je v těch fázích, kdy postupně vyžeenš z hlíny zárodky ven teplou periodou, abys je zabil zimou.
    ONDRA_PATA
    ONDRA_PATA --- ---
    PALEONTOLOG: jsem zvědavej na výsledky.
    problém trochu je, že teď jsou kytky ostříhaný, tedy bez breberek. nejvíc jich bylo asi měsíc zpět, kdy ale ani nemrzlo :) navíc jsem se bál, že bych kytce ublížil, protože by prý během roku neměla mít pod 10 stupňů.
    všechno to tak nějak zkouším, co se dočtu, ale nejlepší mi stejně přijdou tipy od běžných pěstitelů (jako já) než z x stejných článků na netu, který se mi zatim nijak neosvědčily. jak v čem...
    ONDRA_PATA
    ONDRA_PATA --- ---
    AIJA: dobrej tip! jako kuřák mám na balkoně popelník :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    AIJA: fuj :-P
    já jako zkoušel koupit tabák do skleníku a udělat výluh, jeho aplikace ale ničím nepřispěla.
    ONDRA_PATA: zkus spíš ty jednotlivý zárodky vycukat. strčíš je do tepla - vylezou, po dvou dnech je strčíš pěkně do zimy (5-10C) a necháš opadat. zase to strčíš do tepla a pokud zůstaly zárodky, rozlezou se a než dospěje první generace, tak šup s tím zase na mráz. já teď testuju tudle metodu.
    AIJA
    AIJA --- ---
    ONDRA_PATA:
    U nás na chatě se vajgly hází do plechovky, do které občas naprší nebo se zaleje vodou, a funguje to skvěle na brebery na rostlinách. Rododendrony, rajčata, papriky....Funguje to v rozprašovači skvěle.
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    ONDRA_PATA: Tabákový výluh je vlastně "přírodní" varianta mospilanu. Ten je totiž syntetickým neonikotinoidem (takový "designer insekticid").

    Jak ale někdo bystře poznamenal, ty potvory si v čase a prostoru budují různé lokální tolerance, je potřeba zkoušet a měnit taktiku.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam