• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    APPUFeferonky - Pěstování, návody, tipy, triky, chlubeníčko

Vše o pěstování i konzumaci feferonek. Jak správně pěstovat, fotky, co se sklizní atd.
    rozbalit záhlaví
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    PRDELOID: kdybys měl cestu na jih, konkrétně pod Pálavu, tak ti rád pár habaner přenechám. cherry chocolate se moc nechce, jsou pomalý.
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    IXTREMIST: pohybuji se Praha-JIhlava. Beru klidně i něco míň pálivého
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    PRDELOID: odkud jsi? pár habaner bych mohl postradat
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    čaues, nějak mi přes zimu díky mrazům chcíply moje přezimovací kytky, tak poptávám sazenice. nabídnete nějakou vraždu?
    PENTAFEKTEK
    PENTAFEKTEK --- ---
    DUDEL: :D znám, ale já jsem letos při zemi...z loňska mám zásoby všeho jen Habanera mi vůbec nešli.. takže letos to bude Habanero sezona :)
    doufám že budeš spokojenej, mě to od něho roste fajn
    DUDEL
    DUDEL --- ---
    PENTAFEKTEK: objednal som odtialto teda. trochu som sa opustil a kupil asi 13 odrod lebo som sa nevedel rozhodnut :)))
    uvidime jaka bude kvalita.
    VAACLAV
    VAACLAV --- ---
    DUDEL: seminka-chilli.cz velmi nedoporučuju. Pár let dozadu mi vyrostlo něco úplně jinýho než objednaná odrůda
    PENTAFEKTEK
    PENTAFEKTEK --- ---
    DUDEL: já beru posledních pár let semínka mimo jiné i odtud https://www.chili-seminka.cz/ a jsem spokojenej
    klíčivost tak 80%, dobrý ceny, a navíc týpek bydlí vzdušnou čarou asi 40km ode mě..rád podpořim lokála
    + ke každý objednávce dostaneš ještě nějaký semínka jako dárek :)
    DUDEL
    DUDEL --- ---
    chcem kupit nejake semiacka online.
    mate nejaky overeny shop? nemusi byt len CZ/SK
    FOSSIL666
    FOSSIL666 --- ---
    QUIP: Ja mam v obyvaku u topeni jeste Scorpiona, Bhut Jolokia a Carolina Reaper.. scorpionu se letos nak nechtelo a papricky nestihly poradne narust, nektery maj pouze cca 1cm v prumeru... nicmene nejspis tim, jsou dlouho na kytce dosahly vysoky palivosti - jakoze jsem to od tak maly papricky necekal a byl to brut...heh.
    QUIP
    QUIP --- ---
    Mel jsem letos malou a hodne opozdenou urodu, sklizel jsem snad jeste na zacatku listopadu a pak jsem dal kvetinac a truhlik dovnitr na stul. Rostliny v truhliku jsem ostrihal a dal do komory, kde je chladno (ale malo svetla a loni mi tam prezimovane kytky posly), tohle v kvetinaci zustalo na stole a zije si to tam svym zivotem v pokojove teplote s okny na jih. Ty jalapenos zacaly cervenat nejak pred vanocema. Tahle fotka je z 30. prosince
    Ta mensi, tmave zelena rostlina, nasazuje na dva kvety.

A po novem roce "sklizen".

Zatim jsem snedl ty dve nejmensi a musim rict, ze nic palivejsiho jsem nikdy nevypestoval (pestuju jen mirumilovne odrudy :)). Ty, co jsem sklizel v lete urcite nepalily takhle moc. Takze pro me docela zajimavy experiment, nechat je takhle dlouho dojit doma.
    RAHZUL
    RAHZUL --- ---
    HOUBA: kolegové houbaři z auditka SBĚR LYSOHLÁVEK pátrají po jisté zahradnické firmě, která má mulčovací dřevoštěpku náhodně naočkovanou lys. Azurescence. Vytváří tak po Praze nevědomky zajimavá místečka :-)))
    HOUBA
    HOUBA --- ---
    ONDRA_PATA: Tak v balených substrátech je samozřejmě spousta spór.
    ONDRA_PATA
    ONDRA_PATA --- ---
    nechapu kde se tam vzaly. hlina koupena balena, kytka nevylezla z kanclu

FOSSIL666
    FOSSIL666 --- ---
    HREBICK: nekdo to rad palive je fajn, mam ji asi 2 roky a je to pekne vse shrnuty, od kliceny po ruzny receptury...
    HREBICK
    HREBICK --- ---
    DOPORUČENÁ LITERATURA NA PĚSTOVÁNÍ ;)

Někdo to rád pálivé - Kay Maquierová | KOSMAS.cz - vaše internetové knihkupectví
    https://www.kosmas.cz/knihy/212700/nekdo-to-rad-palive/
    nebo
    Jak pěstovat chilli - Jason Nickels | KOSMAS.cz - vaše internetové knihkupectví
    https://www.kosmas.cz/knihy/208194/jak-pestovat-chilli/
    FOSSIL666
    FOSSIL666 --- ---
    QUIP: hmhm, ja zkousel taky 2019/2020 prvne.. ale byl jsem pres zimu pryc a mama mi je pri kontrolach bytu v dobry vuli prelila, takze z 10 prezila jen jedna :-D Piri piri, ale ta vystrelila jak blazen a byla z ni krasna a silna kytka.
    QUIP
    QUIP --- ---
    FOSSIL666: Prezimovani bylo u me uplne marny. Zkousel jsem to z 2019 na 2020 a vysledek je ten, ze z prezimovanych kytek jsem zacal mit plody o dva mesice pozdeji, nez z cerstve vypestovanych ze seminek :(
    A jeste mi vic jak pulka prezimovanych kytek tesne pred jarem chcipla.
    FOSSIL666
    FOSSIL666 --- ---
    QUIP: Ji dej domu a treba z toho neco bude, nebo ji minimalne zkus prezimovat...
    QUIP
    QUIP --- ---
    WYCLEFF: Jo, to by davalo smysl. Ale na druhou stranu, deje se mi to i u kytek, ktere jsou sotva ctvrtinove a v truhliku za oknem, ktery je vyrazne vetsi, nez tenhle kvetinac.
    Tahle vnitrni porad nasazuje dalsi a dalsi kvety, snazim se je odstipavat, ale sezona uz skoncila, tak se asi rozloucim s celou kytkou a uvidime, jak se bude darit kytkam pristi rok.
    WYCLEFF
    WYCLEFF --- ---
    QUIP: Na to jak mas velkou kytku, tak bys potreboval aspon tak 2x vetsi kvetinac, rekl bych ze to bude asi uzke misto, proste to kytka nestaci utahnout s tak malym korenovym valem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam