• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    APPUFeferonky - Pěstování, návody, tipy, triky, chlubeníčko
    QUIP
    QUIP --- ---
    Opadavani kvetu jsem tu resil myslim loni i predloni. Opadavaly doma, opadavaly za oknem, opiloval jsem steteckem, opadavaly i male plody, takze neopylenim to nebylo. Ted mam ty same rostliny, co loni, akorat jsem je prestehoval do jineho bytu, misto na jih jsou na vychod, v truhliku za oknem, zalivka a hnojeni stejne jako loni a letos neopada vic jak 20%, loni opadalo snad 80 - 90% kvetu. Ted uz mam nektery uplne zraly (jalapenos) a nektery jeste rosto ua nasazujou dalsi a dalsi kvety. Loni jsem mel tak 3 - 5 plodu na rostlinu, ted jich tam je treba 13 a dalsi kvety...
    Ale tezko rict, co to mu ve skutecnosti pomohlo. Nemyslim si, ze by to bylo jen zmenou z jihu na vychod. Proste letos se jim dari, loni se jim nedarilo. A clovek kolem toho muze klidne skakat po hlave a odpichovat se usima a nic s tim nenadela.
    RAHZUL
    RAHZUL --- ---
    Mně třeba červený habanera začaly plodit až když jsem je presunul dovnitř a opyloval růčo. Vadil jim průvan.
    Morugy mam letos taky a daří se jim parádně. Už tam mam i prvni zabijáky. Mam je na jižním balkóně na parapetu, přihnojuju taky slepičkama a zatím se jim daří parádně.
    Letos mě trápili mšice a dost mě na jaře zpomalily, nakonec mi pomohl bio postřik od firmy Substral. Je to takový bílý mlíko na bázi oleje a mšice to obalí a ony se v tom udusí. Zabralo to suprově.
    ONDRA_PATA
    ONDRA_PATA --- ---
    NOPOLICE: venku no.uvnitr mi kvety taky opadavaly,protoze se tam poradne nedostanou vcely.proto jsem tipoval to neopylovani
    NOPOLICE
    NOPOLICE --- ---
    ONDRA_PATA: A kde je mas, venku nebo vevnitř? Já je mám vevnitř, resim kde co viz níže. Táta je ma venku, neřeší vůbec a papriky jak kráva :)
    ONDRA_PATA
    ONDRA_PATA --- ---
    bracha udelal smrdutej vyluh z kopriv na jiny kytky (mrk mrk) a musim rict,ze na 8/12 kytek mam papriky,na nekterych uz poradny (jalapenos,moruga,carolina).ty zbyly 4 kytky vypadaly po prezimovani na odpis,ale vzpamatovaly se a pomalu zacinaji aspon kvest.
    plus kazda kytka dostane 1x za mesic slupku od bananu.
    hnojim to 1x za 14 dni
    HANSDUTOSWARC
    HANSDUTOSWARC --- ---
    APPU: hnojim. Davam tomu hostickej slepicinec. Cca 1 za 14 dni nekdy i po trech tejdnech
    APPU
    APPU --- ---
    HANSDUTOSWARC: Hnojíš ?
    HANSDUTOSWARC
    HANSDUTOSWARC --- ---
    Kvety opilovavam bud opatrne prstem, stetcem nebo s tim zatrrsu. Ale padaj porad. Cca 95 procent jich opada
    NOPOLICE
    NOPOLICE --- ---
    DUDEL: Štětcem ne, ale tak jednou za den dva s nimi zatresu
    DUDEL
    DUDEL --- ---
    NOPOLICE: slnko im nemoze vadit :)
    aj im pomahas opelit trocha? potriast s tym semtam alebo stetcom prebehnut kvety?
    NOPOLICE
    NOPOLICE --- ---
    Taky mi na rostlinách většina květů opadává. Mám je na okně (jih), takže vzduch stojící. Přímý slunce svít tak mezi 10 a 15. Hnojím chilli focus, dávám lingohumát, postřík harmonií vápník (s tím vším jsem ale začal až v pokročilém květu). Přelitý nejsou, spíš je zalívám míň, že někdy svěsí listy.
    Možná by pomohlo je dát mimo okno na místo, kde nesvítí přímo?
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Protoze pestuji v otevrenem skleniku (v lete to jinak nejde), tak muzu pouze komentovat:
    - Teplo
    - Prilis mnoho svetla
    - sok ze zalevani

Zbytku je prebytek (opyleni, zemina, skudci)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ONDRA_PATA: třeba v stojícím vzuduchu se to stává, ale někdy i v proudícím a pak prostě nevíš. zkoušíš živiny, vlhkost, teplotu a ve výsledku stejně nevíš
    ONDRA_PATA
    ONDRA_PATA --- ---
    HANSDUTOSWARC: neopylovany bych rekl,ale zkusenejsi budou vedet lip
    HANSDUTOSWARC
    HANSDUTOSWARC --- ---
    Zdravim, pestuju morugu(tri roky stara rostlina) a habanero(druhej rok) a vetsina kvetu opadava. Nevite jak na to ?
    ONDRA_PATA
    ONDRA_PATA --- ---
    tak nevim.ted resim 4 dny msice.po dnesku mozna nebudu muset,protoze po tomhle mordoru z kytek mozna nic nezbude
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    HREBICK: prosimtě, jak to zazimovavas? letos jsem nechal pár kytek ve velkých květináčích, chci to taky zkusit
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    já bych to nehrotil, beru prvních cca 8 květů..
    pequin mix dnes:

IMG-20210612-113609 — ImgBB
    IMG-20210612-113609
    NOPOLICE
    NOPOLICE --- ---
    Do kdy zaštipujete květy? Mám chinense i anum a jdou do květu, ale zatím jsou jen 30-40 cm vysoký, tak bych řekl, že mají na květy ještě čas...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam