• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    APPUFeferonky - Pěstování, návody, tipy, triky, chlubeníčko
    PENTAFEKTEK
    PENTAFEKTEK --- ---
    JOHN_LENON: naprosto chápu :) zkusit se to musí... je to jak řikáte, chuťově jsou fajnový, ale ten pal co to pak rozjede to je už moc... taky pro to krom hospodskejch challenge (a podotýkám že všichni i stolu moc dobře vědi o co jde) už nevidim jiný využití než omáčky a nebo usušit a namlejt a to mletí to je teprve peklo :)) nechtít to po mě kámoši tak už to ani nepěstuju
    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    PENTAFEKTEK: hele zcela nepokrytě, ty morugy jsem přestřelil. Byl jsem na to zvědavej a po ochutnání jsem zjistit, že vlastně nevim, co s tim. To je jedna paprička na guláš pro 60 lidí a stejně je bude pálit huba. Tak teď vymýšlim, co s tim. :)
    PENTAFEKTEK
    PENTAFEKTEK --- ---
    JOHN_LENON: já dělám omáčku z jedný cibule, třech mrkví, petržele, soli a octa a 15cti morug :D
    sám jsem za leta vyměknul a už to nejim, jen při tom vaření ochutnávám, ale kamarádi to po mě vyžadujou

    dneska je pro mě běžne použitelná paprika v kuchyni Habanero, občas použiju nějakou Nagu.. před lety jsem si dával morugy do špaget :D ale ne.. dneska už by mě to ani nenapadlo :D
    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    FOSSIL666: a kolik toho děláš a z kolika papriček?
    FOSSIL666
    FOSSIL666 --- ---
    JOHN_LENON: Hele je to takovej muj vlastni recept.. jeste to dochucuju soli, cukrem a trochu rejzovyhi nebo cervenyho japonskyho octa… ale delam vse jen od oka a pocitove.. na netu je receptu tri prdele :)))
    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    FOSSIL666: A je to nějakej generickej recept z internetu, nebo na to máš nějakej speciální? Jako musim říct, že chuťově je ta moruga moc dobrá, opravdu je. Jen to pálení je za hranicí všedních dnů. :)

    Ale ty žlutý habanera jsou i na konzumaci super. Ty doporučuju.

    Sparklery jsou skvělý na dochucování jednotlivejch porcí. Jedna malá paprička na talíř a ideál.
    FOSSIL666
    FOSSIL666 --- ---
    JOHN_LENON: Z ultra palivek delam omacky, vetsinou mix cibule, mrkve, rajcat a pak ty prasopaly:) cerstvy je mam moc rad, ale vetsinou si krajim tenoucky platecky na chleba k snidani.. takhle mi jedna papricka vydrzi treba tejden :D
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    Já pěstuju papričky na veliko, ale cokoli co má víc jak 150k ne. je to na mě moc.
    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    PRDELOID: Právěže i ten youtube jsem mu nejdřív ukázal. :) Naštěstí jsem ho brzdil a dal mu jen pětinu. Mám i video, ale to sem dávat nebudu. Ve zkratce 20 minut ohně a pak odpoledne hodina na záchodě. Ale je dobrej. Já měl v těstovinách tak třetinu toho, co měl on a dávalo to 5 minut pekla.
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    JOHN_LENON: a snědl ji celou? a vlastně popiš sco se děla dál. Tohle je pro mě oblíbené genre na jutubu:)
    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    PRDELOID: Dostal pečlivé školení, i tak si to nerozmyslel. :)
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    JOHN_LENON: kolegovi ochutnat v práci...omg
    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    moc nevim co s těma morugama? dal jsem to kolegovi ochutnat v praci a malem ho odvezli. :)

    IRA_PALMOVKA
    IRA_PALMOVKA --- ---
    Aji Charapita .. můj první pokus s chilli

    PENTAFEKTEK
    PENTAFEKTEK --- ---
    na tu letošní bídu nakonec cajk, něco málo už jsem otrhal minule a něco zelenýho tam ještě je..uvidíme jak ještě vydrží počasí

    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    moruga, habanero a sparkler.

    první pokus.

    ONDRA_PATA
    ONDRA_PATA --- ---
    o vikendu jeste zeleny,dnes takto

    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    hydry začínají plodit :-) IMG-20210804-120835
    imgpost
    DUDEL
    DUDEL --- ---
    QUIP: no je to ale zvlastne. padanie kvetov neni prirodzena vec, proste nieco musi byt zle :)
    mne sa to nikdy nestalo, pestujem vonku na balkone.
    QUIP
    QUIP --- ---
    Opadavani kvetu jsem tu resil myslim loni i predloni. Opadavaly doma, opadavaly za oknem, opiloval jsem steteckem, opadavaly i male plody, takze neopylenim to nebylo. Ted mam ty same rostliny, co loni, akorat jsem je prestehoval do jineho bytu, misto na jih jsou na vychod, v truhliku za oknem, zalivka a hnojeni stejne jako loni a letos neopada vic jak 20%, loni opadalo snad 80 - 90% kvetu. Ted uz mam nektery uplne zraly (jalapenos) a nektery jeste rosto ua nasazujou dalsi a dalsi kvety. Loni jsem mel tak 3 - 5 plodu na rostlinu, ted jich tam je treba 13 a dalsi kvety...
    Ale tezko rict, co to mu ve skutecnosti pomohlo. Nemyslim si, ze by to bylo jen zmenou z jihu na vychod. Proste letos se jim dari, loni se jim nedarilo. A clovek kolem toho muze klidne skakat po hlave a odpichovat se usima a nic s tim nenadela.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam