• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    APPUFeferonky - Pěstování, návody, tipy, triky, chlubeníčko
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    HREBICK: to je tak dva zimy prezimovanej strom ne! Co je to?
    QUIP
    QUIP --- ---
    HREBICK: Msice mi za oknem jdou na jine veci, paprickam se letos vyhybaji, loni mi je likvidovali svilusky. Kazdopadne letos jsem zkousel na msice a dalsi savy hmyz NeemAzal a za me dobry. Neni to zadna kruta chemie, msice nepochcipaji a nezmizi hned (vyhladovi a prestanou se rozmnozovat), ale da se to podle potreby opakovat a pouzivat prave i na pozivatelne rostliny / ovoce / zeleninu. Letos jsem to pouzil u jednech papricek prave na svilusky (souboj asi na 2 - 3 tydny), ale uz se neobjevili a rostlina uspesne plodi.
    Pred par dny jsem tim likvidoval msice na dyni na dvore a ted je videt, jak postupne odpadavaji.
    HREBICK
    HREBICK --- ---
    Já včera ještě dělal podzimní sestřih ;-) a nakonec docela dobrý, ale musel jsem jí vyndat na sluníčko ve skříni bylo asi nedostatečný světlo nebo něco a málem mi chcípla a těch podělanejch mšic!grrr! Příští rok dám asi nějakou chemku..stejně nevim co stim :-D dvě srirachi už jsem letos udělal z papriček od kolegy..tak možná nějaký ostřejší chutney :-D

    PENTAFEKTEK
    PENTAFEKTEK --- ---
    já ukončil sezonu v sobotu.. kytky jsem zlikvidoval a pokračování zase v lednu

    QUIP
    QUIP --- ---
    Lonske rostliny (prezimovane) a letosni uroda predcila vsechna ocekavani, jak mnozstvim, tak velikosti, tak i palivosti. Ze dvou malych truhliku za oknem zatim 900 gramu papricek a dalsi jeste nechavam dozravat.

    Ty mensi (spodni obrazek) pali jako cert, pritom to ma byt jalapenos (ale uz je to s necim pokrizeny), ty vetsi jsou pro me konzumovatelny (ale ja si vubec nejedu ty smrtici odrudy, co tu ted popisujete)



    FOSSIL666
    FOSSIL666 --- ---
    JOHN_LENON: Odhadem vsechno :) ale ted jsem delal tak cca pul kila cibule, asi 5 mrkvi, palice cesneku, pul kila rajcat, pulka horky cokolady, naka sul, cukr, odhadem ten ocet a 15 kusu BigBlackMama :) je to fajn, da se to dobre davkovat..
    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    PENTAFEKTEK: No hele, dvě už jsem dal do utopencu… po týdnu to začíná být… zajímavá zkušenost. :)))
    PENTAFEKTEK
    PENTAFEKTEK --- ---
    JOHN_LENON: ještě to můžeš narvat do lahve s vodkou... po měsíci macerování je to takovej dobrej zbavovač návštěv alá panáček na rozloučenou :D
    PENTAFEKTEK
    PENTAFEKTEK --- ---
    JOHN_LENON: naprosto chápu :) zkusit se to musí... je to jak řikáte, chuťově jsou fajnový, ale ten pal co to pak rozjede to je už moc... taky pro to krom hospodskejch challenge (a podotýkám že všichni i stolu moc dobře vědi o co jde) už nevidim jiný využití než omáčky a nebo usušit a namlejt a to mletí to je teprve peklo :)) nechtít to po mě kámoši tak už to ani nepěstuju
    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    PENTAFEKTEK: hele zcela nepokrytě, ty morugy jsem přestřelil. Byl jsem na to zvědavej a po ochutnání jsem zjistit, že vlastně nevim, co s tim. To je jedna paprička na guláš pro 60 lidí a stejně je bude pálit huba. Tak teď vymýšlim, co s tim. :)
    PENTAFEKTEK
    PENTAFEKTEK --- ---
    JOHN_LENON: já dělám omáčku z jedný cibule, třech mrkví, petržele, soli a octa a 15cti morug :D
    sám jsem za leta vyměknul a už to nejim, jen při tom vaření ochutnávám, ale kamarádi to po mě vyžadujou

    dneska je pro mě běžne použitelná paprika v kuchyni Habanero, občas použiju nějakou Nagu.. před lety jsem si dával morugy do špaget :D ale ne.. dneska už by mě to ani nenapadlo :D
    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    FOSSIL666: a kolik toho děláš a z kolika papriček?
    FOSSIL666
    FOSSIL666 --- ---
    JOHN_LENON: Hele je to takovej muj vlastni recept.. jeste to dochucuju soli, cukrem a trochu rejzovyhi nebo cervenyho japonskyho octa… ale delam vse jen od oka a pocitove.. na netu je receptu tri prdele :)))
    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    FOSSIL666: A je to nějakej generickej recept z internetu, nebo na to máš nějakej speciální? Jako musim říct, že chuťově je ta moruga moc dobrá, opravdu je. Jen to pálení je za hranicí všedních dnů. :)

    Ale ty žlutý habanera jsou i na konzumaci super. Ty doporučuju.

    Sparklery jsou skvělý na dochucování jednotlivejch porcí. Jedna malá paprička na talíř a ideál.
    FOSSIL666
    FOSSIL666 --- ---
    JOHN_LENON: Z ultra palivek delam omacky, vetsinou mix cibule, mrkve, rajcat a pak ty prasopaly:) cerstvy je mam moc rad, ale vetsinou si krajim tenoucky platecky na chleba k snidani.. takhle mi jedna papricka vydrzi treba tejden :D
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    Já pěstuju papričky na veliko, ale cokoli co má víc jak 150k ne. je to na mě moc.
    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    PRDELOID: Právěže i ten youtube jsem mu nejdřív ukázal. :) Naštěstí jsem ho brzdil a dal mu jen pětinu. Mám i video, ale to sem dávat nebudu. Ve zkratce 20 minut ohně a pak odpoledne hodina na záchodě. Ale je dobrej. Já měl v těstovinách tak třetinu toho, co měl on a dávalo to 5 minut pekla.
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    JOHN_LENON: a snědl ji celou? a vlastně popiš sco se děla dál. Tohle je pro mě oblíbené genre na jutubu:)
    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    PRDELOID: Dostal pečlivé školení, i tak si to nerozmyslel. :)
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    JOHN_LENON: kolegovi ochutnat v práci...omg
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam