• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    APPUFeferonky - Pěstování, návody, tipy, triky, chlubeníčko
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    DUDEL: Domaci tabasco a smes dablik.

    Nechas to prokvasit a ono to pusti stavu a pali lepe.
    Pak rozdelis tekutiny a tkan. Tkan jde do sklenic a zaleje se tekutinou.
    Zbyla tekutina se da do sklenicek s kapatkem jako tabasco.

    Pak pasterizuji se lzici medu.
    Uz je to 4 rok a spokojenost.
    DUDEL
    DUDEL --- ---
    MCKIDNEY: a co to robis?
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    MCKIDNEY: Ted kdyz uz mam rukavice dole :)

    Je to Carolina Reaper, Komodo Dragon a Yellow habanero
    Kvasici hrnes to nenaplni, potreobvali by jeste 3 krabicku aspon.
    To ale nevadi, protoze 2 male okurky to doplnili krasne.

    Viko jsem tentokrat nedelal z vinoveho listu, ale zkusil jsem pouzit tofu :)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Killer smoothie. Po k absenci červený ďáblík a tabasco

    AIJA
    AIJA --- ---
    SKAFF:
    IXTREMIST:
    Díky. Na olej jsem přišla jaksi náhodou při vaření, tak si to musím pamatovat:-)
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    AIJA: lih/olej
    SKAFF
    SKAFF --- ---
    AIJA: "umejt" ruce olejem, pak mejdlem, případně opakovat. Funguje i alkohol
    AIJA
    AIJA --- ---
    Omylem jsem vykuchala pálivku s ostatními kapiemi. Naštěstí jsem na to přišla hned, ale co s rukama? Jak se dá zbavit pálení od paprik?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ONDRA_PATA: já letos oplakal dvě tříletý, takovýho stěhování měly za sebou a stejně.
    ONDRA_PATA
    ONDRA_PATA --- ---
    HREBICK: drzim palce,mne letos chcipla na zahrade taky 2x prezimovana.a to na jare krasne obrostla,spousta novych listku…a pak najednou zhnedla a chcipla.staral jsem se o ni stejne dobre jako o zbytek a ten vydrzel.nutno dodat,ze jsem se stejne staral i loni o tyhlejednolety a par jich chiplo.takze vubec netusim,kde byla chyba
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PRDELOID: mam doma chilli papriky minimalne patym rokem, na zimu je vzdycky ostriham a necham bejt. na jare staci trochu rustovyho hnojiva, aby se rozjely, pak prejdes na kvetovy. zatim nejdelsi uspech sem mel 7let chilli a verim, ze se da udrzet i dyl.
    HREBICK
    HREBICK --- ---
    PRDELOID: Dobře ty! Je to přesně tak. Je to kytka z roku 2019. 2x úspěšně přezimováno.. První rok jsem jí měl jen na chodbě a druhý rok mi jí přezimoval kolega někde ve špajzu ;)
    HřebíkovaLaboratoř(Nail'sLabs)’s Instagram photo: “#chilligrowing #habanero #chilli #flowers #flower #socialenvy #petal #petals #nature #beautiful #love #pretty #plants #blossom #sopretty…”
    https://www.instagram.com/p/BwARaQdH4uB/?utm_medium=copy_link
    ONDRA_PATA
    ONDRA_PATA --- ---
    jako jelikoz mi neco krade cedulky :D tak mam momentalne nakrajenej a nasusenej mix caroliny,morugy a neceho malo hrbolatyho.takze kdyz chtela mama kus neceho susenyho do jidla,poskytnul jsem ji nejakej kousicek s tim,ze jsem ted daval do jidla 3 a nebylo to citit.no zrejme jsem se tentokrat trefil,protoze mi napsala “ty debile,tohle si sezeres sam”.
    jinak mam plnej suplik mrazaku z lonska: bb mama,morugy,caroliny,nejaky lemon drop,nejaky hnedy habanera tusim a dalsich asi 5 druhu pod milion. vetsinou delam chutney:
    1. lemon drop,mango,ananas
    2. cerveny svine, rajcata, kapie, cibule
    3. hnedy habanero,svestky
    4. rybiz a cokoliv
    5. v podstate jakykoliv ovoce,co clovek treba i dostane na zavareni atd.
    obcas pri suseni ukrojim kousicek z prostredka,abych aspon trochu zaradil co to je,alespon podle toho,jestli si reknu “pali” nebo prestanu mluvit.kazdopadne jak je to hrbaty,tak to ma casto pres milion
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    HREBICK: to je tak dva zimy prezimovanej strom ne! Co je to?
    QUIP
    QUIP --- ---
    HREBICK: Msice mi za oknem jdou na jine veci, paprickam se letos vyhybaji, loni mi je likvidovali svilusky. Kazdopadne letos jsem zkousel na msice a dalsi savy hmyz NeemAzal a za me dobry. Neni to zadna kruta chemie, msice nepochcipaji a nezmizi hned (vyhladovi a prestanou se rozmnozovat), ale da se to podle potreby opakovat a pouzivat prave i na pozivatelne rostliny / ovoce / zeleninu. Letos jsem to pouzil u jednech papricek prave na svilusky (souboj asi na 2 - 3 tydny), ale uz se neobjevili a rostlina uspesne plodi.
    Pred par dny jsem tim likvidoval msice na dyni na dvore a ted je videt, jak postupne odpadavaji.
    HREBICK
    HREBICK --- ---
    Já včera ještě dělal podzimní sestřih ;-) a nakonec docela dobrý, ale musel jsem jí vyndat na sluníčko ve skříni bylo asi nedostatečný světlo nebo něco a málem mi chcípla a těch podělanejch mšic!grrr! Příští rok dám asi nějakou chemku..stejně nevim co stim :-D dvě srirachi už jsem letos udělal z papriček od kolegy..tak možná nějaký ostřejší chutney :-D

    PENTAFEKTEK
    PENTAFEKTEK --- ---
    já ukončil sezonu v sobotu.. kytky jsem zlikvidoval a pokračování zase v lednu

    QUIP
    QUIP --- ---
    Lonske rostliny (prezimovane) a letosni uroda predcila vsechna ocekavani, jak mnozstvim, tak velikosti, tak i palivosti. Ze dvou malych truhliku za oknem zatim 900 gramu papricek a dalsi jeste nechavam dozravat.

    Ty mensi (spodni obrazek) pali jako cert, pritom to ma byt jalapenos (ale uz je to s necim pokrizeny), ty vetsi jsou pro me konzumovatelny (ale ja si vubec nejedu ty smrtici odrudy, co tu ted popisujete)



    FOSSIL666
    FOSSIL666 --- ---
    JOHN_LENON: Odhadem vsechno :) ale ted jsem delal tak cca pul kila cibule, asi 5 mrkvi, palice cesneku, pul kila rajcat, pulka horky cokolady, naka sul, cukr, odhadem ten ocet a 15 kusu BigBlackMama :) je to fajn, da se to dobre davkovat..
    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    PENTAFEKTEK: No hele, dvě už jsem dal do utopencu… po týdnu to začíná být… zajímavá zkušenost. :)))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam