• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    APPUFeferonky - Pěstování, návody, tipy, triky, chlubeníčko

Vše o pěstování i konzumaci feferonek. Jak správně pěstovat, fotky, co se sklizní atd.
    rozbalit záhlaví
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    HRCH: koupil jsem si i jiffy, tak je dam predpokladam nejdriv klicit do vaty do tmy?
    HRCH
    HRCH --- ---
    POHODAVOLE: dostačující,.já vysévám do sadbovacich tablet,nasledně přesadím do k9 a pak skleník ..nebo pro pozdější výsadbu ven ještě do C1-2(1-2 L)případně do nádoby v které rostlina zustane,.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Letos bych to rad prvne rozjel od seminka. Je to prosim dobry rozmer na predpestovani, nez je hodim ven?

Teku Květník hranatý 10x10x11cm, 0,69l - Vypěstuj.to
    https://www.vypestuj.to/teku-kvetnik-hranaty-10x10x11cm--0-69l/

Diky!
    NOPOLICE
    NOPOLICE --- ---
    Před časem jsem tady řešil opadávání květů a jsem si teď téměř stopro jistej, že to jsou vysoký teploty za oknem (jih). Zkoušel jsem ještě nějakou dobu štěteček a veškerou možnou péči bez valnýho výsledku. Pak jsem o ně trochu ztratil zájem, nechal je být, mezitím se i ochladilo a najednou papriky rostou i ploděj (teda ten Lemon Drop co mi zbyl). Netřesu s ní, štěteček nepoužívám, už ani hnojivo, skoro ji nezalívám a má na sobě nejvíc plodů za celou sezonu.
    AIJA
    AIJA --- ---
    Mšice zatím nejsou, tak uvidím...
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Nepotrebuji ani moc svetla,.takze pestovat doma jde dobre.
    RAHZUL
    RAHZUL --- ---
    QUIP: u mě to samé. Nechápu kde se tam ty svině zase vzaly...
    QUIP
    QUIP --- ---
    AIJA: Jestli jsou uvnitr (tedy v teple), tak klidne dozrajou. Ja mel takhle zimni sklizen v lednu :) [QUIP @ Feferonky - Pěstování, návody, tipy, triky, chlubeníčko]
    Letos mi taky nasadily kvety jeste v rijnu, ale kaslu na to a vsechno to ostriham a zazimuju, protoze se mi na tom zacinaji nejak moc mnozit msice, kdyz jsou doma v teple.
    AIJA
    AIJA --- ---
    Nějak omylem mi na podzim vyrostly nějaké papričky, teď dokvetly a jsou tam minipapričky. Myslela jsem, že to odeschne nebo pojde, ale zdá se, že fakt rostou. Jsou na okně na parapetu a nikdo si jich teda extra nevšímal.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Kdyz uz jsem vas tim otravoval, tak nabizim NYXakovi okolo Chodova baleni na zkousku:

Je to uz mrazene pred pasterizaci - takze udrzovat hezky v lednici :)

MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    DUDEL:
    1) vyvarene sklenice, vyvarena vicka. Vicko a okraj sklenice otru alkoholem.
    2) Obsah zahreji na 82 stupnu, pridam, opatrne naplnim, pridam lzici medu a zaleju tabaskem tak aby bylo vse pod hladinou.
    3) Zavru, ochladim a uspesne sklenice pak jeste jednou zahreju a ochladim.

Nepovedene sklenice jdou rovnou do lednice. Povedene sklenice jdou do sklepa.
    DUDEL
    DUDEL --- ---
    MCKIDNEY: to co znamena pasterizovat s medom? :)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    DUDEL: Domaci tabasco a smes dablik.

Nechas to prokvasit a ono to pusti stavu a pali lepe.
    Pak rozdelis tekutiny a tkan. Tkan jde do sklenic a zaleje se tekutinou.
    Zbyla tekutina se da do sklenicek s kapatkem jako tabasco.

Pak pasterizuji se lzici medu.
    Uz je to 4 rok a spokojenost.
    DUDEL
    DUDEL --- ---
    MCKIDNEY: a co to robis?
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    MCKIDNEY: Ted kdyz uz mam rukavice dole :)

Je to Carolina Reaper, Komodo Dragon a Yellow habanero
    Kvasici hrnes to nenaplni, potreobvali by jeste 3 krabicku aspon.
    To ale nevadi, protoze 2 male okurky to doplnili krasne.

Viko jsem tentokrat nedelal z vinoveho listu, ale zkusil jsem pouzit tofu :)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Killer smoothie. Po k absenci červený ďáblík a tabasco

AIJA
    AIJA --- ---
    SKAFF:
    IXTREMIST:
    Díky. Na olej jsem přišla jaksi náhodou při vaření, tak si to musím pamatovat:-)
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    AIJA: lih/olej
    SKAFF
    SKAFF --- ---
    AIJA: "umejt" ruce olejem, pak mejdlem, případně opakovat. Funguje i alkohol
    AIJA
    AIJA --- ---
    Omylem jsem vykuchala pálivku s ostatními kapiemi. Naštěstí jsem na to přišla hned, ale co s rukama? Jak se dá zbavit pálení od paprik?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ONDRA_PATA: já letos oplakal dvě tříletý, takovýho stěhování měly za sebou a stejně.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam