• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    APPUFeferonky - Pěstování, návody, tipy, triky, chlubeníčko

Vše o pěstování i konzumaci feferonek. Jak správně pěstovat, fotky, co se sklizní atd.
    rozbalit záhlaví
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    QUIP:
    RANDOM_NIGHT: jo me to letos naklicilo cca po 3 dnech, dlouho jsem nesazel a vim, ze to trva i 14 dni
    RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    PALEONTOLOG: Jalapeño Farmers letos pět dnů.
    QUIP
    QUIP --- ---
    PALEONTOLOG: Myslim, ze kdyz jsem je mel v pytliku "na topeni", tak to bylo par dnu. To teplo je hodne urychluje.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    vážení, mám takovou ožehavou záležitost, chci se zeptat, v jak nejkratším čase jste pozorovali naklíčení semen ?
    QUIP
    QUIP --- ---
    Kdyz jsem to chtel predpestovat, tak jsem pouzival tuhle pytlikovou metodu [QUIP @ Feferonky - Pěstování, návody, tipy, triky, chlubeníčko]
    Zasadni vyhoda je v tom, ze to clovek nemusi zalevat, nezplesnivi to a pak si z toho pinzetou vybere ty "nejrychlejsi" klicky. Ty pak jdou do jiffu, nebo rovnou do kvetinace.

Jinak teda mne plesnivi temer vzdycky i jiffy. Plata od vajicek taky, ale tam to celkem chapu. Proc ty jiffy, to nevim. Plesnively pokazde. Nekdy vic, nekdy min.
    RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    Obaly od vajíček mají někdy tendenci plesnivět, takže bych je nedoporučila jako jednoduché řešení pro každého.

Co se týká prevence křížení, pár poupat z každé odrůdy zavazuju do organzových sáčků a květy pak opyluju štětcem.
    AIJA
    AIJA --- ---
    Tak já jsem teda úplnej barbar, semínka dávám do obalů od vajíček nebo rovnou do truhlíku. V červnu pak na záhon rozsadím a žije si to vlastním životem.
    PENTAFEKTEK
    PENTAFEKTEK --- ---
    POHODAVOLE: přesně jak řiká APPU udělej si klidně 2in1...já teda už dávám po jednom semínku ale dřív jsem to taky tak dělal.. co nevyjede vyhodim, při ceně Jiffu to neni žádnej problém

semínka si udržuju svoje a vybíram je z prvních plodů, pěstuju ve skleníku a když už je tam koncem léta jungle tak si myslim že už to bude proprcaný navzájem.. proto z důvovu rádoby zachování nějaký genový čistoty to beru z těch prvních.. třeba je to blbost ale dává mi to smysl :)) odrůdy který nemám samozřejmě kupuju
    APPU
    APPU --- ---
    POHODAVOLE: dej do každýho jiffu klidně 2 - 3 semínka, kdyžtak necháš tu nejhezčí. Já dávám vždycky 2 semínka
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    HRCH PENTAFEKTEK: diky za info. Seminka jsem si nasbiral z ruznych papricek. Delate to taky tak nebo vzdy kupujete? Jinak to predkliceni jsem si rikal, ze by mohlo byt fajn, abych mel jistotu, ze do kazdeho jiffu prijde jiz seminko, ktere ma sanci vyrust.
    PENTAFEKTEK
    PENTAFEKTEK --- ---
    POHODAVOLE: klíčit je dej rovnou do těch jiffů, při klíčení je uplně jedno jestli je to ve světle nebo ve tmě, doporučuju dát je klíčit do nějaký stabilní teploty kolem 30°..hodně lidí používá pro výhřev při klíčení wifi-routery :)

za mě je ideál objem květníku 1 litr... v tom běžně držim kytky od jiffu až do přesazení ven... první rok jsem měl půllitrový a před finálním přesunem v květnu už jsem je musel zalévat každej den, půlka kytek byla těžce suchá každej den kdy jsem přišel z práce, po zalití se samozřejmě zase probrali ale byl to boj..
    HRCH
    HRCH --- ---
    POHODAVOLE: rovnou do jiffu tma nemusí bejt ,až naobtnaj ,semínka ochraní.ja mám ty minipareniste na parapet ,to dost urychlí.do květinačů až začnou prolézat kořínky.jJinak podle fázi měsíce je pro výsev vhodné dnes a zítra,pak 25-26.1 dále až 13-14.2...
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    HRCH: koupil jsem si i jiffy, tak je dam predpokladam nejdriv klicit do vaty do tmy?
    HRCH
    HRCH --- ---
    POHODAVOLE: dostačující,.já vysévám do sadbovacich tablet,nasledně přesadím do k9 a pak skleník ..nebo pro pozdější výsadbu ven ještě do C1-2(1-2 L)případně do nádoby v které rostlina zustane,.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Letos bych to rad prvne rozjel od seminka. Je to prosim dobry rozmer na predpestovani, nez je hodim ven?

Teku Květník hranatý 10x10x11cm, 0,69l - Vypěstuj.to
    https://www.vypestuj.to/teku-kvetnik-hranaty-10x10x11cm--0-69l/

Diky!
    NOPOLICE
    NOPOLICE --- ---
    Před časem jsem tady řešil opadávání květů a jsem si teď téměř stopro jistej, že to jsou vysoký teploty za oknem (jih). Zkoušel jsem ještě nějakou dobu štěteček a veškerou možnou péči bez valnýho výsledku. Pak jsem o ně trochu ztratil zájem, nechal je být, mezitím se i ochladilo a najednou papriky rostou i ploděj (teda ten Lemon Drop co mi zbyl). Netřesu s ní, štěteček nepoužívám, už ani hnojivo, skoro ji nezalívám a má na sobě nejvíc plodů za celou sezonu.
    AIJA
    AIJA --- ---
    Mšice zatím nejsou, tak uvidím...
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Nepotrebuji ani moc svetla,.takze pestovat doma jde dobre.
    RAHZUL
    RAHZUL --- ---
    QUIP: u mě to samé. Nechápu kde se tam ty svině zase vzaly...
    QUIP
    QUIP --- ---
    AIJA: Jestli jsou uvnitr (tedy v teple), tak klidne dozrajou. Ja mel takhle zimni sklizen v lednu :) [QUIP @ Feferonky - Pěstování, návody, tipy, triky, chlubeníčko]
    Letos mi taky nasadily kvety jeste v rijnu, ale kaslu na to a vsechno to ostriham a zazimuju, protoze se mi na tom zacinaji nejak moc mnozit msice, kdyz jsou doma v teple.
    AIJA
    AIJA --- ---
    Nějak omylem mi na podzim vyrostly nějaké papričky, teď dokvetly a jsou tam minipapričky. Myslela jsem, že to odeschne nebo pojde, ale zdá se, že fakt rostou. Jsou na okně na parapetu a nikdo si jich teda extra nevšímal.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam