POHODAVOLE:
moje reference:
chilli-semena.cz - bral jsem odtud jen jednou čistý 7 Pot Bubblegum, klíčivost 0 z 10.. pravděpodobně jen náhoda, byl to jedinej druh co nevyklíčil, ale že fakt nevylezlo ani jedno seminko tak nemůžu doporučit..
chillipikanterie.cz - bral jsem loni dva druhy jeden bez problémů, druhej byl šmrnclej, určitě to nebylo to co to mělo být, ale nebylo to od toho zase tak daleko, takže tady asi ok..
seminka-chilli.cz - lidi na netu ho hodně hejtujou a má vyšší ceny.. bral jsem od něj ale spoustu semen a vždycky dobrá až výborná klíčivost, v začátcích jsem mu psal pár mailů s amatérskejma dotazama a vždycky bez problému poradil takže tady za mě dobrý
chili-seminka.cz - nejlepší nakonec, beru od něho posledních pár let a naprostá paráda.. obrovskej výběr, velmi dobrá klíčivost, parádní ceny.. minulej rok zmizela možnost nákupu přímo na stránkách, (prý kvuli byrokracii eu, víc jsem se neptal), ale nabídl mi ať mu do mailu napíšu co chci a poslal to + vždycky přihodil nějakou odrůdu navíc zadara.. takže tady doporučuju určitě, bohužel nevim jak to s nim bude do budoucna
moje tipy:
- z Jalapenos můžu doporučit Chichimeca a Maylon, velký plody, pálivost menší, dobrý na plnění sýrem a Numex Pinata menší a ostřejší plody výborný na omáčky, salsu nebo na zavaření
- z Habaneros mam nejradši klasický červený, hodně mi chutnali Habanero Mexican Orange, Habanero Guadeloupe, a ještě bych vypíchnul Antillais Caribbean což je v podstatě takový menší ne o moc slabší Habanero Red, ale kurevsky to plodí
- specifickou chuť mívaji papriky druhu Baccatum, prapriky který maji v názvu slovo Aji chutanji různě po citronech, pomerančích atd... pak Manzano Rocoto, výborná věc a jako zajímavost maji černý semínka.. vzpomínam si že před pár lety jsem pěstoval takový koule, jmenovalo se to myslim Pimeta Trepadeira do Werner, a ty sem žral přímo ve skleníku jak sem je trhal ze stromku :D ty taky doporučuju
*mic drop*