• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    APPUFeferonky - Pěstování, návody, tipy, triky, chlubeníčko
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Co pls pouzivate na msice? Mohu zkusit toto?

Sprej Fast M 500ml | Mountfield.cz
    https://www.mountfield.cz/sprej-fast-m-500ml-1che1090
    QUIP
    QUIP --- ---
    POHODAVOLE: Me bohuzel shodily uz skoro vsechny listy a i ty co drzi jsou svesene dolu, takze to nejspis bez listu neprezijou :(

Jednou jsem nechaval dozravat doma a sklizel az na vanoce a v lednu a palily nejvic!

Jinak jsem docela zvyklej, ze spicka u papricek (nekterych) nepali, ale v letosni sklizni jsem mel takove asi 10cm dlouhe, kde nepalila prvni pulka a to ze nepalila vubec, proste normalni sladka paprika a od pulky dal to byl mazec. Jsem si myslel, ze teda nepali vubec a nakrajel ji do salatu :D
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    QUIP: mne ti taky spadlo hafo listu, ale zatim to vypada, ze to odnese max jedna. Spis mio prijde zvlastni, ze ty mensi plody skoro nepali. Jsem zvedavy, jak budou chutnat dalsi plody.
    QUIP
    QUIP --- ---
    Ja jsem sklidil 18.11., nez prisly ty mrazy a snih.

Zaroven jsem vsechny rosliny dal domu a ostrihal na prezimovani, nektere jeste presadil, aby mi to doma nezabiralo tolik mista. Jenze ted mi ze vsech uvadly a opadaly listy. A to i u tech, ktere jsem nepresazoval, jen jsem je z venku dal dovnitr.
    Tak mam pocit, ze to ani jedna rostlina nezvladne. Tohle se mi jeste nestalo.

Jindy jsem je daval dovnitr driv, nez v pulce listopadu, ale dokud byly venku, tak se netvarily, ze by jim to vadilo.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    SMOKINGVENCA: Jenom to vypada, ze jeden den mel Satan extra zabavu :D
    SMOKINGVENCA
    SMOKINGVENCA --- ---
    muj reznik to posral tak nevim co to je za druhy ale pali to pekelne a prijemne dohromady, omajda pecka!!

SMOKINGVENCA
    SMOKINGVENCA --- ---
    POHODAVOLE: dojdou neboj! Musel sem dat dovnitr uz…

POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Furt to zraje. Haba jsem presunul domu, tak snad prezijou :)

POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Dalsi varka a furt zraji.

POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    PRDELOID: doporucuji jeste kimchi. Pekne se v tom rozklada palivost. Narval jsem tam dost habaner a neni to takove peklo, jak jsem cekal.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    PENTAFEKTEK: Krasny haba, ty me vubec nerostou :(
    PENTAFEKTEK
    PENTAFEKTEK --- ---
    tak dneska poslední sběr, kytky podřezaný a pro letošek zdarec

MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Muzes udelat jelly na syr:
    Domaci most
    Papricky nasekane/namlete
    papinak na 30 minut, neotvirat.
    odcedit za tepla
    pridat zelatinu od reznika

Kroky 2,3,4 muzes opakovat nez je to palive akorat. Na tomhle principu je postavena Scovilleova stupnice. Tady je z toho ale skvele jelly k syrum :)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Kdyz jde o koreni:
    “I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little-death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain.”
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    PRDELOID: Jakmiule je to v roztoku nejakou dobu, nebo se to zahreje v papinaku, tak uz na paprice nezalezi.

To co dela papricky palivejsi je pomer susina vs capsacin - to uz pak nehraje roli.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    PRDELOID: já to myslel spíš jako doplněk k jiné zelenině. Taky třeba dávám jednu Habanero na sklenici.
    PENTAFEKTEK
    PENTAFEKTEK --- ---
    PRDELOID: tak omacka z Morug je fajn..ale nesmis jich tam narvat 30 :D ja vyrabim leta omáčku kam davam na 1,5litru produktu, 10 morug a 10 habaner (obcas naganer) a kamarádi to každej rok vyžadujou znova :)
    jinak jak říkáte no, omáčka, mletý koření, potrápit kamarády v hospodě a zbytek rozdat.. moc jinýho využití v tom taky nevidim
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    POHODAVOLE: ale jo, zavařeniny, omáčky a různý šmakulády já standardně dělám, ale nedovedu si představit, že bych to dělal z těch scorpionu a carolin. Ono to k mému překvapení trochu pálí. Ale asi to tak skončí.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    PRDELOID: ještě je můžeš zavařit s jinou zeleninou.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    PRDELOID: On se to nerozpada, ale prirozene rozprostre mezi ostatni co tam das. Recept treba Relish z okurek, ale je toho vic.

Delali jsme normalni okurky a myslis ze pak kouses do papriky v prevleku za okurku.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam