• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    APPUFeferonky - Pěstování, návody, tipy, triky, chlubeníčko

Vše o pěstování i konzumaci feferonek. Jak správně pěstovat, fotky, co se sklizní atd.
    rozbalit záhlaví
    QUIP
    QUIP --- ---
    POHODAVOLE & PENTAFEKTEK: Nakonec jsme se domluvili, takze seminka uz mam a vcera jsem je dal klicit. Letos teda ne moji oblibenou pytlikovou metodou, protoze jsem pri stehovani nekam "uklidil" pytliky, takze ted to mam krabickovou metodou (nizke krabicky od zerve) a polozene na UPC / Vodafone modemu pod poklopem, takze z toho vzniknul vyhrivany mini sklenik s teplotou 27°C :))
    Jsem zvedav, jak rychle to tam naklici.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    QUIP: pošli mu odkazy a napiš, že to nechceš přes eshop a nepotřebuješ doklad, že zaplatíš předem a jestli ti to pošle přes zásilkovnu. Většinu položek měl a místo chybějících jsem ho poprosil o alternativu :⁠-⁠)
    QUIP
    QUIP --- ---
    POHODAVOLE: A pak se otevrely kouzelny dvere? :) Nebo jakym zpusobem jste se pak teda domluvili? Jestli ma seminka a je ochotny je prodat, rad je od nej koupim, jestli mu to nejak prilepsi. A klidne si muzeme penize za seminka vymenit ve vykotlanem dubu :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    QUIP: to by me teda zajimalo, jestli jen nechteli dolozit puvod semen :D
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    QUIP: přišlo mi to samý, tak jsem napsal, že nemam zájem o nákup přes eshop :⁠-⁠)
    QUIP
    QUIP --- ---
    POHODAVOLE: Tak jsem chtel taky neco objednat z Chili-seminka.cz, napsal jsem e-mail s dotazem asi na 9 druhu seminek a odpoved byla strucna a zamitava:

Dobrý den,
    kvůli EU byrokracii při pěstování semen a provozu eshopu, jsem obchod raději zrušil. Je přepnutý do funkce katalogu bez možnosti objednání.

S přáním pěkného dne,
    Libor Fulín.

Sice vubec netusim, jakou EU byrokracii ma namysli, ale asi nebyl v dobrem rozpolozeni, aby nekomu neznamemu neco prodal. :(
    PENTAFEKTEK
    PENTAFEKTEK --- ---
    RAHZUL: vydrž, taky vylezou:)
    RAHZUL
    RAHZUL --- ---
    Kluci zavist. Ja sázel někdy před týdnem a zatim ani ťuk. Teplotu maj krásnou, ale nějak jim to dlouho trvá. Asi jsem je dal moc hluboko...
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    PENTAFEKTEK: super, já už mám taky klíčky ani ne po týdnu v troubě 😀
    PENTAFEKTEK
    PENTAFEKTEK --- ---
    zatímco se holky z prvního vrhu už opalujou pod zářivkou, holky z druhýho vrhu už lezou (sazeno v sobotu odpoledne, včera ráno se objevil první náznak a dneska ráno toto)

PENTAFEKTEK
    PENTAFEKTEK --- ---
    POHODAVOLE: slušnej základ :))
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    QUIP: je to za 35,- / ks takze top cena :)
    QUIP
    QUIP --- ---
    POHODAVOLE: Jake tam ma ceny, treba v porovnani s www.seminka-chilli.cz?
    Premyslim, ze bych letos prikoupil nejaka seminka k tomu, co pestuju pravidelne, ale zase mi prijde blby mu psat jen aby mi napsal, kolik co stoji :)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    PENTAFEKTEK: tak jsou tu druhy Vanoce. Typek poslal ctyri navic. Dnes nebo zitra prijdou jiffy, tak se na to vrhnu :)

QUIP
    QUIP --- ---
    Ja ty jiffy uz v podstate opoustim. Kdyz jsem daval seminka rovnou do jiffu, tak se casto stalo, ze jich treba pulka vubec nevyklicila a takovy jiff je pak na vyhozeni. Taky mi hodne casto jiffy zacnou na povrchu plesnivet a v posledni rade me stve, ze je to zabalene v plastove netkane textilii, takze se ten textilni obal nerozlozi. Myslim, ze i bez toho generujeme dost mikroplastu.
    Takze loni uz jsem to delal jen v tech pytlickach na papire [QUIP @ Feferonky - Pěstování, návody, tipy, triky, chlubeníčko] a pak rovnou do malych sadbovych kvetinacku s vysevnim substratem. Az to trochu povyroste, tak do truhliku a ven za okno.

Ty zip lock pytlicky mi nejlip klicily jeste ve starem byte, kde jsem je polozil na tacek a tacek polozil na radiator.
    A kdyz se to klici takhle v pytlickach, tak na to staci i ten modem / router, protoze muzes polozit vic pytlicku na sebe :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    POHODAVOLE: tohle je dobrej způsob, jak šetřit místo v jiffech ;)

[QUIP @ Feferonky - Pěstování, návody, tipy, triky, chlubeníčko]
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    PENTAFEKTEK: ja zacal pouzivat jiffy kvuli tomu, ze se mi stavalo, ze mi obcas vyklicene seminko propadlo hodne hluboko v kvetinaci a neprorostlo, tak tohle je blbuvzdorny, ale tvuj postup zni lip :)
    PENTAFEKTEK
    PENTAFEKTEK --- ---
    POHODAVOLE: v tom je právě podstata toho jiffu, seminko ti vyklíčí přímo v něm a pak když má ta kytka dvě až tři patra lístků a prorůstaji kořínky tak celej ten jiff vezmeš a utopíš ho do hlíny..
    najdeš i lidi který pak když dávaji sazenici do kelímku do hlíny tak z jiffu sundavaji tu látku která ho drží pohromadě.. nevim no, podle mě pak postrádá smysl to do toho jiffu vubec dávat :))

ale tak každej máme svůj styl..
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    PENTAFEKTEK: super, tak to mi usetri spoustu prace a bude to i setrnejsi vuci klickum. Ja je daval nejdriv na vatu a az pak presouval do jiffu, tak to letos zkusim podle tebe.
    PENTAFEKTEK
    PENTAFEKTEK --- ---
    POHODAVOLE: jasně, přímo do jiffu..ani to předem nenámáčim nikde což taky spousta lidí dělá
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    PENTAFEKTEK: ty pls davas nevyklicene seminko rovnou do jiffu?

Diky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam