• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RUTHLESSJídlo, pochutiny a kde je koupit?
    LOOK
    LOOK --- ---
    RUFO: Sammills maji Billa i Albert, pul roku uz minimalne
    RUFO
    RUFO --- ---
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    HANNA: Antonin by ho asi mohl mit... rozhodne bych nenahrazoval.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    HANNA: Pokud vim, tak miva akoreni v budecsky na vinohradech... Za kolik nevim
    HANNA
    HANNA --- ---
    dotaz na ty, kdo někdy připravují paellu - dá se v praze sehnat šafrán (kde/za kolik)? co případně použít jako nejvhodnější náhražku?
    RUFO
    RUFO --- ---
    LUCIASHECK: Pro velky uspech po asi 2 letech prestali v Kaufalnu Sammills testoviny prodavat :-(.Maji je v Globusu.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LUCIASHECK: tyhle můžou bejt zajímavé - quinovová mouka a chia semínka. Když tam člověk dá vejce, místo vody, tak jedině lépe, že. Ale teda nebude to levné...
    Homemade Quinoa and Chia Seed Ravioli with Mushroom and Kale Filling
    http://makingthymeforhealth.com/...made-quinoa-and-chia-seed-ravioli-with-mushroom-and-kale-filling/
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    ZUZKAOU: Uz mam vyzkouseny, ze kukuricny muzu uplne v pohode... Takze tady na paleo nehraju :-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LUCIASHECK: guarovka i ta xantanová jsou přírodní přípravky. Ale paleo nudle jsou leda ty ze zeleniny a nebo ty z mořských řas v lifefood za 150 za pidibalíček.

Tady jsou nějaké ze :safe starches" (tapioka a kasava) h s trochou mandlí, ale přijde mi, že budou slizké, bo to je příliš škrobů, málo bílkovin, plus teda potřebuješ hodně jemně mleté mandle.

ttp://meatified.com/gluten-free-pasta-lemon-zest-paleo-tagliatelle/
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    ZUZKAOU: Presne tohle jsem nechtela vedet (jak, resp. z ceho vseho se to dela :-D)...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LUCIASHECK: zkusila bych domácí - pokud nemáš problémy s kukuřicí, tak 100 g prosné kaše od country life (pokud máš problémy s kukuřicí, tak namlít nehořké proso na mouku - třeba v mlýnku na kafe a přidat k tomu třetinu váhy bramborového škrobu), smíchat buď s guarovou gumou a nebo s třemi až čtyřmi lžícemi namočeného, mletého lněného semínka(bude to fungovat hůř než ta guarovka), pár lžícemi olivového oleje, a velkou špetkou soli. A za stálého hnětení přidávat žloutky dokud z toho nebude hutné, hladké nudlové těsto. Rozválet, nakrájet nechat chvíli sušit a uvařit.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    RUFO: Ty mi vedle doporucovala i Meander, tak je zkusim :-)
    RUFO
    RUFO --- ---
    LUCIASHECK: SamMills, maji je v Kaufalndu, ne v nejakem specialnim regalu, ale primo u testovin. Zeleny obal. A jsou i koser :-D
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    Mate nekdo tip na dobry bezlepkovy testoviny, ktery by nezanechavaly hnusnou skrobovitou pachut? Zkousela jsem ty, co maj v DM a moc pozivatelny nebyly.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    PETER_PAN: tak kdybys chtěl ještě někdy ochutnat další výborné klobásky a měl jsi cestu do Českého ráje... tak já kupuju párky, klobásky, buřtíky a jiné uzeniny zásadně u pana Bejry ,)

yellowgreentomatoes
    http://www.yellowgreentomatoes.blogspot.cz/2013/04/blog-post.html

PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    ALL: .. napadlo me ze to sem hodim - stve me jak nekvalitni klobasy jsou na trhu - ridit se cenou nepomuze a obecne fermentovane masne vyrobky jsou problem
    .. nedavno jsem ochutnal ale vybornou klobasu ("Brdska klobasa") od "Pribramska uzenina, a.s." se znackou "Klasa"
    .. vyborne vychucena, pekne tuha konzistence bez zbytecneho mnozstvi tukovych casti (bile kousky), pri jidle z toho clovek netaha zadne slachy, zadne zbytky mezi zubama, kusy kosti apod.
    .. je verze normalni a paliva - oboji dobry, paliva u me bod navic :-)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ALDEMIK: to uz smozrejme na nastence je :-) to je velmi paradni. hledam jim podobne :)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ALDEMIK: to uz smozrejme na nastence je :-) to je velmi paradni. hledam jim podobne :)
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    RUTHLESS: Pekařství - Lichtenbergerovo, Praha 6, u Puškinova náměstí
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Bedynky jsou super - dostanes cerstvy suroviny a bez namahy. Ale silne mi to nevyhovuje. Chci jit domu a v zelenine si k necemu cichnout, osahat to a kdyz se mi to libi, koupim to. vic nechci
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam