• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RUTHLESSJídlo, pochutiny a kde je koupit?
    Jídlo, pochutiny, delikatesy ale i normální suroviny na každodenní vaření. Hledáte řezníka, zeleninu, vinotéku? Ptejte se zde, ať je vše na jednom místě. Asi zejména Praha ale i ostatní místa Čech, Moravy, Slezka či světa. Dejte kontakt na svého místního zásobitele!
    rozbalit záhlaví
    PASKVIL_ONE
    PASKVIL_ONE --- ---
    SARRI: Děkuji ti, určitě vyzkouším.
    SARRI
    SARRI --- ---
    PASKVIL_ONE: modrany - zastavka cechova ctvrt .. mezi rodinnymi je male domaci reznictvi "maso uzeniny zdenek kostal" .. vyborne teleci kazde utery, hovezi namelou na pozadani jak chces .. jsem spokojena
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Jo, ale původně jsem přišla s dotazem na slušné brambory na uskladnění, pod 20 kč/kg, jihovýchod Prahy (mezi libuší a černým mostem + přilehlé vesnice).

Neměly by se moc rozvářet a měly by vydržet ve sklepě - AB varný typ, popřípadě nějaké pevnější B. A ideálně aby měli i menší pytel Ačkovej brambor na salát.

Co jsem tak zatím otestovala, tak mi nechutná ani Impala, ani Adéla.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KASUMI: v Dtestu testovali pesticidy a bifenyl a podobné látky, které se už na ošetřování kůry nepoužívají a tak je tam nenašli. Pořád ta kůra je ošetřená.

Zakaznicky Magazin Coop 1/2004: Chemicke osetreni citrusovych plodu
    http://www.coop.cz/magazin/1_2004/cirusove_plody.html

Ale jinak billa a nebo lidl je taky mívá.
    MARI
    MARI --- ---
    SNELA: díky, okouknu to tam!
    SNELA
    SNELA --- ---
    MARI. v ul. Budečský vietnamci (vedle domácích potřeb), ale nejsem si stopro jistá, jestli to byla žvykačka, ale myslim, že jo
    MARI
    MARI --- ---
    sháním se po žvýkačkách (?), které vypadají jako oční bulvy. dřív se to prodávalo všudemožně, ale teď na to nemůžu narazit. nevíte někdo? :)
    v praze.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    RUTHLESS: arabové v Opletalce, mám nějakou ekobiosluníčkovou ze sklizena a v jídle je to asi průser, prostě to nechutná správně
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    PETUL_KA: dik, taky jsem si trochu myslel na arabace v myslikove. skocim teda asi tam :-)
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    RUTHLESS: na 7 bohuzel nevim, mozna nejaka zdrava vyziva, na 1 bud ten country life nebo orientalni potraviny myslikova, spalena, myslim ze i kolem jindrissky neco je, ale to uz nevim presne kde
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    PETUL_KA: idealne sedmicka. pripadne jednicka.
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    RUTHLESS: country life nebo nejaky halal obchod. jaka cast prahy?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    prosim vas, akutne, potrebuju tahini pastu. jeste dnes v praze. vite nekdo? diky!
    DRIZZT
    DRIZZT --- ---
    Zdravím. Nemáte někdo tip, kam ve Znojmě pro dobré šunky? Nějaké osvědčené řeznictví s větším výběrem. Díky.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    KURE: ja jsem ten test nevidela, tze nevim, JAKY citrony tam testovali, ale vysledek byl, ze zadny z testovanych neprekrocil zadne spatne normy a neni problem kuru pouzit
    u limetek pry neco zjistili
    KURE
    KURE --- ---
    KASUMI: jako že normalní tesco citron se da pouzit i z kurou?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    GUDRUN: dik!

KASUMI: no, asi nejen kvuli tomu. ale o je dobrej postreh! :-) dobrej test! ale ony ty jizansky citrony maj i jinou kuru... a chci je nakladat do soli. aby na podzim byly ready :-)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    RUTHLESS: jakej je duvod? jestli kvuli te kurce, tak ted byl v dtestu test, ze ty kurky citronu jsou uplne ok..
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    RUTHLESS: mivalo tesco, za dobrou cenu...
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Prosim vas, kam pro bio citrony? diky
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GUDRUN: příště se ozvi začátkem července a přijeď si ji sklidit. (případně sušené tu mám spousty)

Jo a kdo by v praze sháněl nepasterované bio mléko, tak na trzích na Kubáni mají za 29 kč/l

ČERSTVÉ MLÉKO BIO - PET - nepasterované, 1 l | BioVavřinec - Ekofarma - Okrouhlice
    http://www.biovavrinec.cz/eshop/mlecne-vyrobky/cerstve-mleko-bio-pet-nepasterovane-1-l.aspx

Jinak je odběrné místo v praze v Suchdole a nebo při nákupu nad 600 dovezou domů.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam