• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RUTHLESSJídlo, pochutiny a kde je koupit?
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    BIGG23:
    RUTHLESS: http://meat-market.cz/
    minuly tyden meli na krame jelena a predtim kance
    SARRI
    SARRI --- ---
    BIGG23
    BIGG23 --- ---
    Ahoj, ví někdo o biomasu? Případně masu, který neprošlo továrnou? Vyjma tesca, albertu a dalších hyper super řetězců. Díky
    RUFO
    RUFO --- ---
    RUTHLESS: Tak v Plzni mame Spilara - rybarnu, kde maji i zverinu (vlastne 2 rybarny). Zkus nejake podobne kramy v miste bydliste
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Kam pro zverinu? kdyz nepocitam makro. tam se mi nechce :-)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    SARRI: mívaj je i v Tescu ;)
    DAHY
    DAHY --- ---
    Rek bych, ze vsechny Manni mini markety.
    SARRI
    SARRI --- ---
    netusite nekdo kam v praze pro chilli flakes?
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    prodava se nekde mrazeny rybiz? Nikdy jsem po nem nekoukala, tak nevim, mrazena maliny obcas zahlidnu...
    SNELA
    SNELA --- ---
    LUCIASHECK: aha, tak to museli otevřít minulej týden co ? tak pak zkusim juknout :)
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    SNELA: vedle toho tragickýho svatebního salonu (jak je řeznictví na rohu, tak po francouzský asi tři nebo čtyři vchody směrem k míráku
    SNELA
    SNELA --- ---
    LUCIASHECK: kde přesně ? teď jsem marod, ale pracuju tam, tak pak můžu zkusit :)
    PASKVIL_ONE
    PASKVIL_ONE --- ---
    SARRI: Děkuji ti, určitě vyzkouším.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    Zaznamenány nové, zvenku luxusně vypadající lahůdky na francouzské u zastávky Jana Masaryka. Žel nemám čas zkoumat. Kdyby někdo navštívil, byla bych ráda za report, jestli má cenu tam lézt.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Uděláme to jinak - zde volně editovatelná tabulka, kterou budu doplňovat, jak se budu dostávat k informacím a jak to budu ochutnávat - a byla bych ráda, kdyby tam někdo něco připsal.

https://docs.google.com/...eadsheet/ccc?key=0AlfO8eSJmu7idDU2c1kwQ1BPZ3VNaGNQNXNmM2gzRVE&usp=sharing

Jinak docela pěkná tabulka s hodnocením chutě různých brambrových odrůd

Odborné informace pro členy ČZS
    http://www.zahradkari.cz/odborne/degustace_brambory.php
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LADY_CANDAR: díky za tip. Ještě uvidíme kdo se ozve na spamovou akci (půlka farmářů ještě má brambory na poli) a pak začnu ochutnávat. Máme sice družstvo s levnejma bramborama kousek od chaty, ale jejich brambory jsou fakt hnusné.
    LADY_CANDAR
    LADY_CANDAR --- ---
    ZUZKAOU: V holesovicke trznici, hala 22 jsem vcera videla krasne brambory za 10 korun. Vypadaly uskladnitelne, nemyte. Nebyt oblozena taskama jak mula, nejake bych urcite vzala.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: předběžný průzkum na pražskách trzích - nemaj brambory pod 20 kč.

Momentálně jsem rozeslala tak 10-15 mailů na farmy z východní půlky středočeského kraje a přímo od farmářů to vypadá na ceny od 9-15 kč. Jestli se mi jich ozve povícero, dodám nějakou přehlednější tabulku.
    SARRI
    SARRI --- ---
    PASKVIL_ONE: modrany - zastavka cechova ctvrt .. mezi rodinnymi je male domaci reznictvi "maso uzeniny zdenek kostal" .. vyborne teleci kazde utery, hovezi namelou na pozadani jak chces .. jsem spokojena
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Jo, ale původně jsem přišla s dotazem na slušné brambory na uskladnění, pod 20 kč/kg, jihovýchod Prahy (mezi libuší a černým mostem + přilehlé vesnice).

Neměly by se moc rozvářet a měly by vydržet ve sklepě - AB varný typ, popřípadě nějaké pevnější B. A ideálně aby měli i menší pytel Ačkovej brambor na salát.

Co jsem tak zatím otestovala, tak mi nechutná ani Impala, ani Adéla.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam