• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMRTEqua bank
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Pěkný. ČNB kurzy na USD jsou 24/5 20,094 27/5 20,064 a 28/5 20,012
    Tedy Axa skoro přesně ČNB kurz (+0,1% může být daný zaokrouhlovací chybou), zatímco Equa o 2% více a AB o 3% více; mBank o 5% více.
    Obávám se, ale že Axa byla se svými kurzy hodně výjimečná.
    Nemáte někdo představy jaké kurzy má UCB?
    SMRT
    SMRT --- ---
    ADAMM: pekny, skoda ze axa konci
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    tak výsledky slíbeného "mini-testu". Equa je na tom líp než třeba mBank, to žádné překvapení není, ale na kurzy AXA to zdaleka nemá.

Částka 1,05 USD.

AXA 21,10 (datum zaúčtování 27.5)
    Equa 21,44. (28.5.)
    Air Bank 21,68 (28.5.)
    mBank 22,16 (26.5)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    KOC256: po krádeži dokladů jsem ji zablokoval a o novou už jsem nepožádal :)
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Ty kurzy a výběry nezní špatně. Ale nechce se mi dělat trvaláky, když mám bilanční účet.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ADAMM: Trochu odbocim. Co znamena u axy neobnovil kartu? Dosla ti a tys ji neaktivoval?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    KOC256: jinak jsem si účet udělal primárně ze zvědavosti a abych (bylo to velmi krátce po založení) udělal kamarádům, co tam pracovali, mystery shopping :D
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    KOC256: ty výběry v zahraničí s lepšími kurzy než mBank se mohou hodit. měl jsem na to Axu, ale strašně mě srala a tak jsem si už pak ani neobnovil kartu a ani tam nemám skoro žádné peníze... uvidím, jak dopadne test, ale pokud má Equa opravdu rozumné kurzy, budu tam i nakupovat knížky z Book-depository.co.uk :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ADAMM:
    a k cemu EQUA vyuzivas? ma nejakou razantni prednost?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    KOC256: já vůbec neříkám - udělal jsem si trvalák v mBank a v Equa o pár dní zase zpět :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ADAMM: Tak 10000 mi neprijde jako nejak likvidacni a nesplnitelny obrat...
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    SMRT: tipuju, že budu vědět na začátku týdne, až se to zaúčtuje... zatím nic.
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    SMRT: Tak já zrovna nejsem pták stěhovavý a migrovat sem a tam mi není sympatické, ale díky. Aspoň jsem si mohl udělal názor na Equa bank a možná si účet otevřu, ale asi nebude můj hlavní.
    SMRT
    SMRT --- ---
    ROTTWEILER: hele maj to ted nejak domluveny ze prejdou na levnejsi system, ten by je mel stat 10kc

tak kdyz mu daj v jiny bance lepsi nabidku tak odejde, u nas loajalita neni vysoka, taky proto se equa chyta, oni si to vydelaj nekde jinde...
    a myslim si ze si to muzou dovolit, kdyz si muzou dovolit dat novymu klientovi jen tak 500

pravdepodobne se investori snazej nahnat klienty a pak to prodat se ziskem
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    SMRT: Tak to člověk přejde k Equa bank a za rok bude zas odcházet jinam, protože výhody budou fuč. :-) To není dobrý model.
    SMRT
    SMRT --- ---
    ADAMM:rekl bych ze je to takov stred, bylo mysleno v porovnani s ostatnima bankama... btw "tipl bych, ze je to stred" sem nerekl, precti si to,
    V minuli otazce sem rekl - stred CNB
    Problem je ten ze se tyhle informace nikde neobjevujou :) celkove je tu celkem informacni sum

ADAMM: jak to dopadlo?

HONCKA: ne, nebo o tom nevim, je tu PDF, XML, CSV

ROTTWEILER: je to ztratove, dokonce asi 30kc na kazdej vyber, taky je equa asi 100milionu ve ztrate, kapital maj cca 4miliardy... proste to zatim dotujou, chtej prejit na levnejsi system... berou to jako investici, majitel je investicni skupina, pro ne sou to drobny :)

ADAMM
    ADAMM --- ---
    ROTTWEILER: účet je zdarma při obratu 10k (výjimku mají různé "skupiny"), jinak je poplatek 99 Kč. možná by se hodilo to záhlaví upravit ;)
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    NELDE: Aha, já vycházel z toho, co je napsaný nahoře, kde je psáno, že poplatky nejsou.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ROTTWEILER: Taky ale ČS platí extrémní výdaje na provoz. A Equa má taky poplatek 100, který odpouští jen někomu. Porovnávej s mBank, která má podobné výdaje a asi i náklady.
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    NELDE: Za výběr z cizího bankomatu se platí okolo těch 25 Kč. To platí banka té cizí bance a pochybuji, že mají nějaké smlouvy. Spíš to sponzorují z toho ostatního a sází na to, že natáhnou zákazníky na jiné služby. Je to takový business model, že se nabízí něco ztrátově a kompenzuje se to z jiných zdrojů. Viz. prodej žiletek. Jasně, že máš pravdu, že vydělává na hypotékách a spořících účtech, tak potom bych chápal, kdyby měli takovýto účet pro zákazníka, který u nich využívá takovýhle služeb. Plus samozřejmě ty karty no. Jen jsem slyšel, že například příjem ČS je tvořen z 50% jen poplatky a 50%. Tím chci říct, že to tvoří u bank dost velké množství peněz. Přijde mi, že to pro ně musí být tedy ztrátové a nechce se mi věřit, že to budou nabízet dlouho.

Jinak na toto třeba sazí Air Bank. Mají ten tarif, kde platíš 100 Kč a máš neomezeně výběru, protože každý udělá těch výběru jen pár za ten měsíc.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam