• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMRTEqua bank
    NELDE
    NELDE --- ---
    Vyskytuje se tu někdo z Equa? SMRT neodpovídá.
    QUIP
    QUIP --- ---
    ZUZU: Jo tak to mi pripomina moji platbu u FIO, kde jsem se snazil z uctu dobit kredit na mobil. Platbu to normalne prijalo, nikde zadne chybove hlaseni. Kdyz dve hodiny zadny kredit nedorazil, tak jsem zdlouhave prohledaval cele bankovnictvi, nez jsem tam nasel "stornovane platby" a tam proste byla i tahle platba a vubec netusim proc.
    Na druhy pokus to proslo okamzite.
    Clovek si proste nevybere. Vsude je neco.
    ZUZU
    ZUZU --- ---
    jo ta celková nedodělanost a podělanost z toho smrdí na sto honů. (např. upozornění na neproběhlou platbu z důvodu nedostatku peněz na účtu, což se mě, co jsem furt na nule hodí, lze nastavit u jednorázového příkazu, ale u trvalého ne, a přitom tam by to mělo mnohem větší smysl). no ale co chtít, že, nechci tu slevu zadarmo :)
    QUIP
    QUIP --- ---
    ZUZU: kdyz Equa zacinala, meli celkem dobre naslapnuto a do toho jejich internetoveho bankovnictvi jsem vkladal velke nadeje, ale hodne rychle usnuli na vavrinech a propadli do strasne stagnace. Zadne inovace, zadne opravy chyb (nebo jen velmi pomale) atd.
    Zkusil jsem treba v prehledu plateb zopakovat platbu starsi nez 3 mesice (bylo tam na to tlacitko) a misto formulare s novou platbou vyskocila jen byla obrazovka s chybovou zpravou, ze byl zadan prazdny parametr, nebo tak neco.
    Z helpdesku mi pak psali, ze je prece zcela normalni, ze se stare platby ze systemu mazou a ze si na ty platby mam delat sablony. (jasne, jednou chci neco zaplatit, tak si pro to budu hned delat sablonu, kdyz dopredu vubec nevim, jestli takovou platbu budu nekdy potrebovat zopakovat)
    Tak jsem jim odepsal, ze jsou asi prvni banka v CR, ktera si muze dovolit mazat detaily o provedenych platbach.
    Navic tam ty detaily platby maji (ne jen v internim systemu, ale i v tom bankovnictvi), protoze kdyz se vedle toho tlacitka pro opakovani platby kliklo na Detail platby, tak tam se vypsaly vsechny potrebne udaje pro zopakovani takove platby.
    (a to ani nemluvim o tom, ze u zadne dalsi banky, kde mam ucet, neni problem zopakovat jakoukoliv platbu, ktera je dostupna v prehledu plateb na webu - obvykle tedy asi 1 rok zpetne)

    Equa bance uz jsem hlasil asi 4 chyby a vzdycky se nestiham divit jejich odpovedim. Takze kdyz jim pisu, nastupuju uz pomerne odmerene (ale stale jeste slusne). Protoze jejich ignorantsky pristup me ani trochu nebavi.
    ZUZU
    ZUZU --- ---
    internetové bankovnictví equa poslední dobou je peklo. furt výpadky, brutální prodlení např. při změně trvalých příkazů a k tomu super "seriozní" rady na helplince ("radši ten trvalý příkaz neupravujte ale smažte a zadejte ho celý znova, to bude jistější" - obrat "to bude jistější" na helplince banky....?)... :)
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Equa má tak trochu problém dodržovat vlastní podmínky - http://forum.finexpert.e15.cz/viewtopic.php?f=316&p=10584846#p10584846
    NELDE
    NELDE --- ---
    PATRIKCHRZ: Jenže to bych se musel stát zákazníkem RB, za to mi žádný bonus nestojí.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NELDE: škoda, do konce ledna můžeš za zřízení jakékoliv (tedy i Easy) kreditky dostat tisícovku, když se registruješ přes Internet

    A když už jsme ve vláknu Equa - je možné získat bonus 3 stovky při zřízení účtu ve Frýdku-Místku
    Equa Bank otevírá pobočku ve Frýdku-Místku, za běžný účet tam dostanete 300 Kč - Měšec.cz
    http://www.mesec.cz/...qua-bank-otevira-pobocku-ve-frydku-mistku-za-bezny-ucet-tam-dostanete-300-kc/
    NELDE
    NELDE --- ---
    PATRIKCHRZ: Díky, ale nejsem masochista, abych si začínal s RB. Equu jsem si pořizoval z jiných důvodů, bonus na kartě je něco navíc (nevyhledávám obchody kvůli tomu, že mají program, jen když ho vidím, tak použiji). Navíc 4 platné karty v peněžence mi stačí.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NELDE: nebo si pořiď plnotučnou kartu s programem Sphere, třeba od Raifky Easy kreditku bez poplatku.
    NELDE
    NELDE --- ---
    PATRIKCHRZ: Dík za tip, dobré vědět, Sphere tam mají (-; Posledně u Agipu jsem ukecával, ať to zkusí a šlo to. Tentokrát to bylo 7% z 49,- za seno, tak to vem čert, ale asi tam budeme výhledově kupovat něco většího.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NELDE: Ten jejich program Carte je takový "bazmek". Má být shodný s programem Sphere, ale většina obchodů o tom vůbec neví. Takže zkus říct, ať to udělají stejně, jako když dávají slevu na Sphere.
    NELDE
    NELDE --- ---
    Mám dotaz na program Carte - podle seznamu tam je obchod u nás, tak ale o tom nic neví. Ani neví, jak by měli slevu dát.
    LENISTA
    LENISTA --- ---
    Kdyby sem někdo zabloudil, protože uvažuje o tom, vzít si v Equabank hypotéku, tak tu pro inspiraci dám svůj příběh... Je to už pár měsíců, ale pořád mi to leží v žaludku
    K tomu abych si ji nevzala v mBank, kde jsem běžně měla svůj účet mě přesvědčila moje poradkyně a tím, že mají nejlepší úrok a celkově podmínky. Jediné co bylo opravdu rychlé byl odhad nemovitosti, odhadce se mi ozval v den zadání žádosti (ale odhad ani nedostanete do ruky... jen si ho zaplatíte). Poté ale začala absolutně váznout komunikace s bankou... schvalování úvěru trvalo přes 14 dní a to jen proto, že nikdo nebyl schopný napsat mojí poradkyni, že již na schválení potřebují originál potvrzení o přijmu. Poté co byl úvěr schválen trvalo dalších 10 dní vystavit papíry pro úřady a pojišťovnu (prostě síla).
    Před podepsáním kupní smlouvy mi banka odsouhlasila, že že prodejce bude mít peníze do týdne od dodání podkladů, ale přitom až v den, kdy prodejce měl už mít peníze na účtě zjistili chybu na katastru, za kterou teda mohla Raifka, kde má hypotéku sestra, ale i tak... Ověřovat katastr den po tom co měli poslat peníze prostě síla. Ještě že prodejce byl rozumný a neuplatnil smluvní pokutu na kterou měl v tu chvíli již dle smlouvy nárok.
    Pokud se někdo bude rozhodovat jestli do této banky dát svou hypotéku doufám, že si to přečte. Její vyřizování v téhle bance mě dostalo skoro do Bohnic
    ATAN
    ATAN --- ---
    Jinak pro srovnani. mBamn kurz cca 3.5Kc za RNB, Equa 3.2Kc za RNB. U vetsich castek kurevsky velky rozdil.
    FLAD
    FLAD --- ---
    FLAD: Proc se ptam - resil jsem podobny problem. Podle pracovniku banky mastercard presel pred cca rokem a pul na nejaky novy sifrovani nebo co a ty starsi bankomaty a terminaly si s tim neporadej (platby u obchodniku mi nefungovaly pro "spatny pin", bankomat se tvaril, ze je vse OK, ale penize nevydal a kartu vratil). Podobnej problem jsem mel i Raiffky - proto jsem pak presel u nich na Visu :o) A v Cine a HK jsem pak pouzival starou kartu od Komercky, ta prochazela vsude.
    ATAN
    ATAN --- ---
    FLAD: mam ji cca od cervna.
    FLAD
    FLAD --- ---
    ATAN: A nemas tu kartu cca rok, rok a pul starou nebo novejsi?
    ATAN
    ATAN --- ---
    FLAD: Jiste.
    FLAD
    FLAD --- ---
    ATAN, ATAN: A kontrolujes presny typy karet? V cine obcas bejva, ze treba berou Maestro a Visu, ale uz ne Mastercard...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam